Ultimul câine din rasa corgi al reginei Elizabeth II a Marii Britanii, botezat Willow, a murit duminică, iar potrivit presei din insulă, monarhul este „foarte afectat” de decesul patrupedului.

Câinele reprezenta a 14-a generaţie de la primul al reginei, Susan.

Willow avea 15 ani şi era însoţitorul lui Elizabeth II, iar regina ar fi dorit ca el să nu mai sufere. Ca descendent al lui Susan, pe care regina Marii Britanii a primit-o când a împlinit 18 ani, el avea o legătură strânsă cu aceasta.

La împlinirea vârstei de 90 de ani, când a pozat alături de nepoţi, a permis şi câinilor ei să apară în fotografii. Willow este unul dintre cei patru câini care apar în cadrul realizat pe domeniul castelului Windsor.

Câinele a apărut şi în sketch-ul lui Daniel Craig pentru ceremonia Jocurilor Olimpice de la Londra.

Related image

O sursă de la Palatul Buckingham a declarat pentru Daily Mail: „Ea a deplâns moartea fiecăruia dintre câinii corgi de-a lungul anilor, însă decesul lui Willow a întristat-o cel mai mult… Poate pentru că Willow era ultima legătură cu părinţii ei. Este ca un final de eră”.

Regina mai are un câine din aceeaşi rasă, Whisper, pe care l-a adoptat după moartea stăpânului, un fost administrator al domeniului Sandringham. Ea mai are doi câini dorgis – Vulcan şi Candy.

În 2015, regina a decis să nu mai crească câini din rasa corgi de teamă că se va împiedica de ei şi răni. În plus, se spune că nu îşi dorea ca după ce moare să lase vreunul în urma sa. Ea a avut, de-a lungul anilor, peste 30 de astfel de animale, scrie news.ro.

 

5 COMMENTS

  1. O adevărată dramă pentru marea Britanie. Poate organizează funeralii naționale. Supușii să jelească câinele care a trăit mai bine decât ei.

  2. Ce nemernicie! Isi plange cainele si nimic in comun cu viata si nivelul de trai al cetatenilor din tara!

  3. Domnule Radu Tudor, nu așa se atrage ratingul … Nu că nu ar veni… vine însă e unul fals. Un asemenea titlu urmat de poza reginei (pe facebook) pare desprins de pe Realitatea TV.

Leave a Reply