Senatorul Niculae Bădălău a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al filialei PSD Giurgiu, rămasă vacantă după demisia lui Marian Minea, preşedintele Consiliului Judeţean.

După ce s-a terminat ședința în care a fost ales lider al PSD Giurgiu, Nicolae Bădălau a făcut câteva declarații de presă:

”Până la urmă PSD-ul a generat acest guvern care conduce România. Pe umerii partidului sunt și realizările și nerealizările guvernului și trebuie să fim foarte atenți în acest sens. Atât la măsurile guvernamentale, cât și la activitatea miniștrilor, și acest lucru îl putem face doar în Comitetul Executiv. Din păcate, cu acest guvern sunt probleme sau am avut deficiențe”, a spus Niculae Bădălău.

Legat de remaniere, senatorul a spus: ”Doamna prim ministru decide acest lucru, dar este vizibil că ne trebuie o remaniere, dar unde, când și cum, premierul decide când vine în CEx cu această propunere. Președintele partidului convoacă CEx-ul, așa că e greu de spus când va fi”, a mai declarat liderul PSD Giurgiu citat de dcnews.ro

“Aici la Olt, vreau să fiu foarte sincer, toate problemele pe care le avem în partid, sigur sunt opinii, sunt păreri, sunt personalităţi foarte multe, le discutăm în partid şi eu fac şi pe această cale apel la unitate la toţi colegii, nu numai din judeţul Olt, din toată ţara, pentru că am promis în 2016, în campania electorală, am venit cu un program de guvernare bine articulat şi la această oră suntem în grafic, să spun aşa, cred că prioritatea noastră numărul unu şi până la urmă şi a României este să avem majoritate parlamentară, să menţinem coaliţia cu ALDE, să avem guvern şi să ducem la bun sfârşit tot ce am spus în 2016, adică programul nostru de guvernare. Sigur că sunt discuţii, păreri diferite, am spus mai înainte lucrul ăsta, dar vă spun ce cred eu, dacă ar fi să aleg, eu ştiu, între un om, o persoană, un coleg, un prieten şi România aş alege România. Aşa şi la partid. Dacă ar fi să aleg între un coleg, o persoană, un prieten şi PSD, aş alege PSD”, a spus vicepremierul Paul Stănescu, conform agerpres.ro.


Fostul premier şi lider PSD Adrian Năstase afirmă, într-o postare pe blogul său, că PSD nu face foarte bine, remarcând că în Evul Mediu, în astfel de situaţii, se puneau lipitori şi că “ar fi nevoie de soluţii rapide şi înţelepte”, precizând însă că el nu mai dă sfaturi.

“Cred că PSD nu face foarte bine. În evul mediu, în astfel de situaţii, se puneau lipitori. Nu cred că ar produce efecte. Sunt suficiente. În alte situaţii, celor bolnavi li se lua sânge.  Grea decizie… Evident că ar fi nevoie  de soluţii rapide şi înţelepte. În ceea ce mă priveşte, nu mai dau sfaturi de când l-am citit pe La Rochefoucauld – dacă cineva îţi cere un sfat este fie ca să nu-l urmeze fie ca să aibă pe cine să dea vina! Valabil şi când nu ţi se cere… Aşa încât adun mere pentru la iarnă deşi mă gândesc că şi eu călătoresc cu acest avion”, scrie fostul lider PSD.

El îşi începe postarea spunând: “Boboci cam puţini şi oarecum bezmetici. Toamna, de fapt, se adună nu doar copiii la şcoală ci şi crizele  în viaţa politică românească. Principiul lui Peţer se verifică din nou: dificultăţile nu vin niciodată singure. În plus, este ceea ce  vânătorii ştiu- când un animal este rănit atât vânătorii cât şi gonacii îi iau urmă”.
—————–

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vicepreședinte național al PSD, revine în prim-plan cu noi precizări cu privire la ceea ce se întâmplă în partid. Firea susține că nu e în fruntea nici undei răzmerițe și nu a făcut nici un armistițiu sau pact de coabitare cu Liviu Dragnea. Ea susține în cadrul unei declarații remise STIRIPESURSE.RO că se bate pentru bucureșteni și promisiunile făcute acestora.

În alte ordine de idei, liderul PSD susține că Liviu Dragnea are o agendă paralelă cu cea a partidului și că în loc să încerce găsirea unei soluții pentru partid el a trecut la amenințări și promisiuni (ar fi promis deja mai mult de 30 de lideri PSD locuri de europarlamentari).

”Nu am făcut nici armistițiu și nici nu am încheiat vreun fel de pact de coabitare cu președintele Liviu Dragnea. Nici nu aș fi avut cum, pentru că nu este vorba de o dispută personală care să poată fi încheiată cu o ofertă potrivită. Am spus-o și o mai repet: nu urmăresc să-i iau locul dlui Dragnea și nu încerc să obțin niciun fel de avantaj personal. De asemenea, vreau să fie foarte clar că nu intenționez să destabilizez coaliția majoritară din parlament sau să pun în pericol programul de guvernare. Am ridicat însă niște probleme, acumulate într-un an și jumătate de discuții sterile în partid, care s-au acutizat în ultima perioadă.

Tăcerea mea din ultimele zile nu are nicio cauză subterană, spre stupefacția celor care se hrănesc zilnic doar cu esență de complot, ci mi s-a părut normal să las „scena” liberă și altor colegi care ar putea să contribuie la această dezbatere absolut necesară pentru PSD. Dacă cei mai mulți au ales să se abțină de la luări publice de poziție, acest lucru se datorează și modului perfid în care am fost atacată și defăimată de către camarila, asumată sau nu, din jurul lui Liviu Dragnea.

Nu sunt în fruntea niciunei răzmerițe și nu am intenționat să fiu eu cea care dă tonul schimbării în partid. Știu însă că sunt mulți colegi care gândesc la fel ca mine, așa că nu voi ezita să mă alătur oricărei inițiative oneste, fie ea scrisoare, rezoluție sau orice altceva, care are ca scop modernizarea Partidului Social Democrat, readucerea lui aproape de oameni și de problemele lor, precum și asumarea fără echivoc a valorilor europene și nord-atlantice.

În urmă cu 3 ani, la congresul care i-a validat alegerea în funcția de președinte al partidului, Liviu Dragnea spunea că trebuie să începem construcția unui partid nou, autentic de stânga, care va pune pe primul loc oamenii. „Vom face politica celor care lucrează în marile întreprinderi, a celor care nu au sâmbăta și duminica libere, a celor care inovează, a celor care sunt plecați în străinătate”.

Ne-am lăsat cu toții amăgiți de aceste vorbe mari, oamenii ne-au votat covârșitor la alegerile din 2016, iar noi, cei din conducerea partidului l-am sprijinit necondiționat.  Numai că Liviu Dragnea a uitat mult prea repede promisiunile și a impus partidului o agendă paralelă și un stil discreționar de conducere, luând decizii, unele de o importanță covârșitoare, pe baza consultării cu doar câțiva oameni, unii dintre ei din afara PSD, sau chiar din statul subteran cu care spune că se luptă.

Sunt întrebată cum de am realizat abia acum că lucrurile nu merg deloc în direcția cea bună. Răspunsul e foarte simplu: nu, n-am avut brusc o revelație, dar am constatat, gradual, că acest mod de a face politică se răsfrânge direct asupra cetățeanului. Eu mă lupt pentru a-mi putea respecta angajamentele pe care mi le-am luat, împreună cu Liviu Dragnea, față de bucureșteni, referitoare la trafic, la sistemul de termoficare, la asistența medicală, la protecția socială, dar când văd că proiectele noastre stagnează din cauza unor abordări politicianiste, atunci e clar că trebuie să ducem lupta la alt nivel.

S-a spus că acest mod de a conduce partidul cu mână forte ne-a asigurat succesul în alegeri, dar s-a întrebat cineva dacă acest lucru ar fi fost posibil fără implicare și dăruirea noastră, a celorlalți lideri și militanți ai partidului? Iar dacă marile victorii electorale n-au folosit la punerea în practică a unor politici care să le facă oamenilor viața mai bună, ci doar i-au asigurat lui Liviu Dragnea accesul la resurse cu ajutorul cărora să-și consolideze poziția de lider absolut, atunci putem spune că au fost degeaba.

Dovada cea mai bună a faptului că am dreptate este modul în care Liviu Dragnea a înțeles să răspundă la acuzațiile pe care i le-am adus. În loc să creeze cadrul unei dezbateri deschise și principiale în partid, a găsit de cuviință să-i convoace la sediul central pe liderii de organizații, unul câte unul, sau în grupuri mici, după afinități și, sub pretextul unor discuții referitoare la organizarea referendumului, să încerce să-i intimideze sau, după caz, să-i fidelizeze, cu amenințări mai mult sau mai puțin voalate, sau cu promisiuni mai mult sau mai puțin iluzorii. Doar din informațiile pe care le am eu, a oferit primele 3 locuri pe lista de la europarlamentare la cel puțin 30 de colegi!

Mulți dintre colegii sau votanții noștri văd în Liviu Dragnea simbolul luptei împotriva statului paralel și a președintelui Iohannis. Este o percepție pur subiectivă, pentru că faptele arată cu totul altceva. După alegerile din 2016, în ciuda multor măsuri bune, cu mare impact în rândul populației, PSD s-a prăbușit în sondaje ca intenție de vot, în timp ce toți adversarii noștri capitalizează această scădere, valul de ură împotriva PSD nu a fost niciodată atât de puternic, iar noi înfruntăm această realitate sub conducerea unui președinte vulnerabil din multe puncte de vedere, cu o cotă de încredere cu mult sub cea a partidului. În condițiile acestea, e limpede pentru oricine că bătăliile politice care ne așteaptă în 2019 sunt pierdute din start!

În mai puțin de 4 luni, Bucureștiul va deveni capitala Europei pentru jumătate de an, odată cu preluarea de către România a președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene. Cred că avem acum o ultimă șansă de a ne prezenta în fața opiniei publice din întreaga Uniune ca partid modern, democratic, pro-european, capabil să susțină cu legitimitate interesele românilor.


 

6 COMMENTS

 1. Raed Arafat este audiat în dosarul protestului diasporei din 10 august. In 10 august nimeni nu a avut curajul sa-si asume manifestatiile, asta ar trebui anchetat cu mare celeritate, manifestatia ilegala. Dosar pentru o manifestatie ilegala ?
  Domnule Tudor ce-i cu mascarada asta ? Constat ca, cu toate ca coalitia este la putere, nu fac nimic ca sa termine cu toti vandutii din institutiile statului, stau si dorm in parlament, unii vezi Doamne fac opozitie, ceilalti se fac ca propun legi .

  • In care democratie ai mai vazut ca revoltele spontane sa fie considerate ilegale? Doar in totalitarism si in dictatura demonstrantii sunt gazati, batuti, si amendati pentru ca protesteaza! Mai tii minte cand antena3 te-a scos la plimbare si ponta te-a dus la piscina lui Basescu pe care il mai facea dictator, niciun organ al statului nu te-a bruscat macar, nu te-a amendat, nu te-a gazat si ai demonstrat in siguranta, l-ai blestemat, ai strigat “mars afara javra ordinara” iar “dictatorul” nu si-a trimis gorilele sa te bata , sa te gazeze, sa iti amendeze copilul surdomut pentru ca a”strigat” impotriva lui. Daca intelegi ce am scris inseamna ca esti om normal daca nu …esti postac

   • Protestul de la 10 august nu a fost o revolta spontana, a fost un eveniment organizat din timp, luni de zile au fost chemari la Piata Victoriei. Protestele impotriva guvernului sunt organizate de peste un an jumate nu mai e nimic spontan. In general cand se vrea demisia unui guvern chestiile spontane sunt extrem de rare.
    Li se spune spontane pentru a atrage lumea, oamenilor le place sa creada ca e initiativa lor….manipulare a maselor. Ce tu te-ai duce la un protest organizat de PNL, USR ?

    Protestatarii nu au fost gazati. Parchetul General a declarat ca gazele folosite au fost perfect legale. Gazele si tunurile cu apa sunt folosite pentru dispersia protestatarilor violenti pentru a nu se ajunge la lupte de corp. Dar daca continui sa stai sa inhalezi 10 doze de gaz poate ti se pare gazare, e la latitudinea ta cat gaz inhalezi. Folosirea cuvantul gazare are impact, tine oamenii furiosi.
    Jandarmii apara un obiectiv militar. Daca jandarmii care actioneaza la ordin sunt scosi vinovati ca si-au facut datoria data viitoare nu si-o vor mai face, se slabeste statul si ordinea de drept. Toate statele civilizate stiu asta. Daca nu au fost raniti gravi sau Doamne Fereste victime nu se intampla nimic, violente si victime colaterale de ambele parti si gata.

    Plangerile penale impotriva violentelor jandarmilor: vine unul spune ca l-a batut un jandarm si sa zicem ca il identifica are si poze, jandarmul vine si el cu martor un coleg de-al lui ca protestatarul a fost violent, ca l-a injurat ca i-a tras un sut in multime scoate si el poze etc deci ce avem? cuvantul lui contra cuvantului jandarmului, pozele lui contra pozelor jandarmului. Cazul nici nu ajunge in instanta daca nu exista o incapacitate fizica grava in urma altercatiei. Sutele de plangeri penale sunt niste pierderi de timp dar tin in priza populatia care a participat e hranita cu lozinci pentru a fi folosita si data viitoare, la urmatorul protest neasumat, pardon “spontan”. Protestele servesc celor care vor sa puna mana pe putere in timp ce populatia folosita e hranita cu ideea ca ei au fost autorii caderii guvernului…

    Deci bietii oameni nu sunt decat niste unelte pentru unii din umbra care vor sa puna mana pe putere nedemocratic, adica altfel decat prin vot popular. Si atunci ce fel de oameni sunt aia care nu sunt in stare sa castige niste alegeri??? De ce te-ai duce la un protest daca nu stii cine profita de pe urma lui? cine il face?

  • De ce este audiat seful partidului de guvernamant la Parchetul Militar??? Se doreste inlocuirea guvernului legitim ales democratic de romani cu o hunta militara?? Cati sefi de partid sunt chemati in statele UE la Parchetele Militare?

   JOS DICTATURA PARCHETELOR !

   RESPECTAREA VOTULUI POPULAR AL ROMANILOR!

 2. Bădălău e mare si tare doar in sat la el! Cica “presedintele convoaca” si “premierul decide”! Pe bune?

  Inca au frica de Dragnea si inca nu stiu cum bate vantul unii asa-zisi baroni din PSD! Singurele cu curaj sunt femeile … si cele care il ataca si cele care il apara pe Dragnea!

 3. Eu vad ca ultima sursa citata si integral (Firea) spune ca sunt probleme mai ales cu Dragnea, nu cu Guvernul, dar ma rog, titlul ca Guvernul e de vina nu papusarul lui il pot intelege. Nu vad unde da Bombonrl vina pe Guvern in postare, el vb de PSD in general, dar fie. Tinand cont ca sondajele spun ca 80% din privitori citesc maximum titlul, pot intelege manevra

Leave a Reply