În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior, informează SRI într-un comunicat de presa citat de Agerpres.

“În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior. Investigația privește inclusiv posibilitatea utilizării unor astfel de cartele în atentatele din Europa. De altfel, informații recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele”, precizează SRI, ca reacție la informațiile apărute în spațiul public cu referire la cartelele nenominale din România.

SRI menționează că investighează, în cooperare cu instituțiile din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și partenerii internaționali, folosirea cartelelor nenominale românești în zone în care activează organizații teroriste.

“SRI a reliefat constant necesitatea adoptării unei legislații privind cartelele pre-paid conforme cu normele UE”, subliniază sursa citată.

11 COMMENTS

 1. Ba vere, pai si ce o sa faca ma nene cu cartelele prepay vandute pana acum, la aceasta ora, in tara noastra? Cum vor rezolva ei milioane de cartele prepay care au fost vandute ani de zile pana la aceasta ora? Plus cartelele vandute si revandute la 7 maini pe internet, pe site-uri de vanzari? Ei nu se vad ca nu sunt sanatosi la cap cand vand harneli din astea de doi lei si cinci’spe bani gramada, asa cum ne vand de ani de zile tot felul de lozinci si povesti idioate de gen, “Sa ne luam tara inapoi!”, “Romania lucrului bine facut!” si mai ales “Coruptia si teroarea ucid!”, ultimul slogan facand parte dintr-o reclama difuzata in disperare de cauza la comanda SRI si DNA prin postul lor de propaganda Digi 24! Astia de la binom chiar ne considera loviti cu scandura rau de tot, bai vere! Hai pa, caci m-am extenuat cu aceste subiecte extraordinare, ca sa zic asa!

 2. Mai nene, spuneti ma SRI-ului care ne crede pe toti retardati mintal, ca americanii lupta cu terorismul planetar cel putin de la 11 septembrie 2001 cand le-au cazut pe jos turnurile gemene!! Sunt deja 15 ani de cand lupta americanii cu terorismul planetar, mai au putin si ajung la razboiul de 100 de ani, cum a fost ala in istorie! Si toata opintirea asta a americanilor contra terorismului planetar la ce a condus? Pai si-au facut aia si Stat Islamic intre timp, bazat pe principiile lor dilimache. Asa incat, ce mortii lor vor mai nene toti astia cu f marea lor lupta contra terorismului si tot restul de vrajeli?! Sa ne mai lase bai vere, sa faca locuri de munca si sa dea case la tineri, ca astea le-a facut pana si nea Nicu pe care romanii l-au pus la zid in decembrie ’89 si l-au cerut mitraliat, ca nu le convenea! Locuri de munca si case pentru tineri, restul e cancan…

 3. N-au găsit ameninţare şi de la un CNP românesc sau cu nume şi prenume românesc?
  Să fim serioşi! Eu nu cred asta! Mai curînd primim apeluri scurte din alte ţări pentru a fi traşi pe sfoară privind conturi sau căsuţe poştale care te încasează en-gros! De unde au numerele pe care le apelează? De la mine în niciun caz! Toate numerele se pot accesa din online la fel ca CNP-rile cu nume şi prenume româneşti! Ce securitate asigură aceşti ocupanţi de scaune şi funcţii dacă totul e online şi se poate folosi de oricine?
  Găsiţi alt motiv plauzibil că astea 2 variante nu ţin!

 4. E fasss.Ei oare cred in aiurelile astea ? Cand vrei sa manipulezi prin jumatati de adevar si minciuna tb sa minti asa frumos incat sa te crezi singur.Cel putin asa zice o vorba inteleapta din batrani. Si hai sa va dau exemplul Germaniei. Cumperi de unde vrei cate cartele vrei dar tb sa le activezi tel confirmand adresa si datele personale. E la fel sau mai rau ca la noi pt ca orice persoana daca are ganduri infractionale stie cum sa faca asta pe numele altcuiva.

 5. Intoxicare!!!!!
  Vor sa argumenteze, in fals, necesitatea legislatiei dorite de „servicii”, care, de fapt, anuleaza drepturile constitutionale si inducalocari bugetare majorate substantial.
  Analizati efectivul FBI la mia de locuitori, comparativ cu cel al SRI, mult mai mare.
  Opinia mea este ca au „umflat” statul de organizare cu functii neocupate, doar pentru remunerearea excesiva a celor real-ocupate.

 6. S-a dezumflat un balon, nu-i asa?.
  SRI nu stie ce a spus acum 2 zile? sau poate era alt “SRI” care spunea aceste lucruri? De fapt cate SRI-uri avem… poate mai multe?
  Cum se poate ca doar in 2 zile sa o intorci ca la Ploiesti, asa fara nicio justificare-explicatie logica si argumentata.
  Deci cu 2 zile in urma comunicatul suna astfel – SRI : ” nu detinem datele care sa confirme …..asta cu folosirea cartelelor prepay in Romania …etc….. etc…..
  Brusc se sucesc si spun : “in Romania indivizi afiliati organizatiilor teroriste au folosit cartele prepay pentru a comunica in exterior.” Ce a facut SRI cu indivizii astia? totusi un raspuns ceva? waiting…..
  Deci sa intelegem ca in aceste 2 zile- intre timp – au detinut datele care sa confirme?….. extraordinar!
  Dar cum ramane cu credibilitatea in ceea ce priveste afirmatiile facute?
  Singurul care a afirmat PRIMUL (ciudat insa!?) , inainte de orice comunicat al SRI despre asta cu cartele prepay …..a fost Ciolos si am intrebat si atunci, daca SRI DECLARA ca nu detinea datele si nu pot confirma, cum asa ca prin miracol Ciolos avea TOATE datele, desigur si confirmate?
  Bun! concluzia e foarte simpla : a fost o poveste inventata-asta cu cartelele din Romania si teroristii etc…… ptr. scopul de a schimba/introduce legea privind cartelele prepay (vanzarea lor cu control de identitate), desigur CU ACCEPTUL LARG AL OAMENILOR-ROMANILOR, fara alte voci contra.
  Trebuia gasit un motiv si s-a gasit! ca sa schimbe regula -cartelele astea si a “picat bine” atentatul Bruxelles , ca o manusa.
  SRI a inteles ca daca Ciolos a “dat-o asa” repede si pe inainte, TREBUIE si ei sa “cupleze”.
  Oricum tehnica celor “3” (Problem-Reaction -Solution) se stie, asa cum americanii de rand si ei s-au prins demuuuuulttt , au explicat in detaliu.
  Cand se vrea o lege, sau ceva restrictiv in materie de drepturi si desigur cu care poporul nu ar fi de acord ptr. ca isi vede ingradite niste libertati si drepturi, atunci onor Guvernul, Puterea sau oricine e la comanda, creeaza : “Problem -Reaction – Solution”
  Problema : Bruxelles atentate -Reactia (oamenii speriati) -Solutia (privarea de drepturi, schimbari legi ,constrangeri etc…).
  Desigur….. unele se mai numesc si False Flag. Si uite cum americanii analizeaza orice mic detaliu si chiar foarte atent ! : Real or False Flag?…..in multe din situatii:
  Normally, many use 9/11 or the London 7/11 bombings as prime examples of the classic “Problem-Reaction-Solution” application of a false flag. The theory is that a PROBLEM (in this example, the terrorist attacks on 9/11), which then leads to a massive REACTION (millions of people globally in fear “it could happen to them”), which then led to a “SOLUTION” (American’s being stripped of all privacy rights, laws, going to war, etc – which the now scared and fearful people accept without question because they are still literally in shock from the event and they feel these things are meant to feel safe, thus they allow their rights to be taken away quickly.
  Si uite cum sare si la noi SOLUTIA! …..in privinta cartelelor prepay – deoarece si desigur OAMENII speriati nu-i asa, ACCEPTA asta fara nicio rezerva, in ideea de a se simti in siguranta/protejati, ceea ce INITIAL NU ar fi acceptat – o ingradire a dreptului la caracterul privat si confidential al datelor personale.
  Oricum SRI a facut-o de oaie aici si “fara perdea” ca din topor, pacat, pana la urma cum e cu sondajele alea (procentele lor mari) -credibilitatea/increderea?

 7. Stirea sau comunicatul SRI este pentru prosti sau naivi asa cum spune M. Badea.
  Teroristii daca ar dori sa foloseasca telefoanele mobile ca mediu de comunicare nu ar merge la un magazin sa cumpere o cartela SIM ci mai degraba ar cumpara un dispozitiv de clonare.
  Insa ei folosesc retelele wifi si reteaua profunda a internetului impreuna cu alte mijloace de comunicare sigure.
  Toate institutiile si guvernele lumii folosesc comunicatii sigure si incriptate. Acest lucru vrea sa ne spuna ca au ceva de ascuns sau ca sunt un pericol la siguranta nationala? Noi de ce nu am folosi aceste sisteme de comunicatii?Nu suntem persoane de incredere, nu avem dreptul la intimitate?

 8. Bai securistilor, facem asa: vanzatorul cere ID, daca esti roman nu retine datele din buletin, daca esti strain retine datele din pasaport ca e posibil sa folosesti cartela la terorism. Si la straini le dam si cate una de persoana, verifica vanzatorul si daca mai au cartela nu le mai da sau o dezactiveaza ulterior.
  Combatem terorismul suficient?

Leave a Reply