Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, cel mai probabil inclusiv în România, începând din anul 2017, în contextul măsurilor de garantare a securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei.

Statele Unite vor trimite militari suplimentari în Europa de Est, cel mai probabil inclusiv în România, începând din anul 2017, în contextul măsurilor de garantare a securităţii pe fondul acţiunilor Rusiei, informează ABC News, citat de Agerpres.

“În cadrul angajamentului Statelor Unite de intensificare a securităţii şi de creştere a capacităţii de disuasiune, Comandamentul armatei americane în Europa va iniţia în februarie 2017 rotaţii constante de trupe”, informează un comunicat al Pentagonului.

Conform unor surse din cadrul Pentagonului, este vorba o brigadă, respectiv câteva mii de militari americani.

“Rotaţiile vor fi fără întrerupere, permiţând o prezenţă continuă şi o îmbunătăţire a antrenamentelor cu aliaţii NATO”, a declarat Laura Seal, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

Capacităţile militare care vor fi desfăşurate în Europa de Est vor include echipamente terestre şi aeriene, conform site-ului MilitaryTimes.com.

Pentagonul a alocat un buget suplimentar de 3,5 miliarde de dolari pentru o prezenţă militară permanentă în România, Polonia, Estonia, Lituania şi Letonia.

“Este vorba de un mare pas suplimentar pentru consolidarea rotaţiilor trupelor americane şi pentru consolidarea capacităţilor de luptă în Europa”, a declarat generalul Philip Breedlove, şeful Comandamentului european al armatei americane şi comandantul în exerciţiu al forţelor NATO din Europa.

CezFfwFXEAAGggZ

Decizia suplimentării capabilităţilor militare americane în Europa de Est are rolul de a oferi garanţii de securitate aliaţilor NATO în contextul activităţilor militare ale Rusiei.

Alianţa Nord-Atlantică trebuie să transforme patrulele aeriene din zona Mării Baltice într-o forţă care să poată apăra ţările baltice în caz de război, a afirmat marţi generalul american Philip Breedlove, în ceea ce este un avertisment adresat Rusiei.

4 COMMENTS

  1. Pai, americanii lupta cu terorismul planetar cel putin de la 11 septembrie 2001 cand le-au cazut pe jos turnurile gemene!! Sunt deja 15 ani de cand lupta americanii cu terorismul planetar, mai au putin si ajung la razboiul de 100 de ani, cum a fost ala in istorie! Si toata opintirea asta a americanilor contra terorismului planetar la ce a condus? Pai si-au facut aia si Stat Islamic intre timp, bazat pe principiile lor dilimache. Asa incat, ce mortii lor vor mai nene toti astia cu f marea lor lupta contra terorismului si tot restul de vrajeli?! Sa ne mai lase bai vere, sa faca locuri de munca si sa dea case la tineri, ca astea le-a facut pana si nea Nicu pe care romanii l-au pus la zid in decembrie ’89 si l-au cerut mitraliat, ca nu le convenea! Locuri de munca si case pentru tineri, restul e cancan…

  2. Pe banii cui rămîn şi trăiesc aceste perioade în România?
    Prea multe vorbe şi promisiuni se aruncă cînd de fapt se va constata că românica e lăsată baltă!
    Întreb: de unde au atîţia militari dacă trebuie să trimită în Marea Baltică, în Afganistan, în Siria şi oriunde au interese? Îi îmbracă pe refugiaţi şi turci în haine NATO şi-i trimit în orice ţară pentru atacuri la comandă?

  3. pe pariu ca europa de est inseamna ptr. americani letonia, lituania, estonia si eventual polonia?o brigada de arme reunite are 5300-5400 de militari si este compusa din 3 batalioane fiecare cu doua companii de tancuri m1a abrams(28 buc.) si doua companii de transportoare senilate m3 bradley(30 buc.).asa ca fiecare din cele 3 va primi cate un batalion si polonia batalionul de autotunuri de 155 mm,bat. de aprovizionare si bat.trupe speciale.intre noi fie vorba pericolul acolo este unde exista sute de km de frontiera de uscat nu la noi unde sunt 350 km de mare intre noi si ei.

Leave a Reply