Fostul director al Serviciului Român de Inforrmaţii din perioada 1997-2000, Costin Georgescu, consideră că aparatura care ar fi fost folosită în locuinţa ministrului de Interne, Carmen Dan, este una care se folosea acum 30 de ani, pe vremea lui Ceauşescu.

„Dacă se confirmă că era un dispozitiv de înregistrare, trebuie găsit cine l-a pus şi de ce l-a pus acolo. Îmi este foarte clar că nu este lucrarea unui serviciu de informaţii, pentru faptul că serviciile nu folosesc asemenea aparatură. La ora actuală, tehnica a evoluat în asemenea fel încât nu mai pot fi folosite tehnici de acum 30 de ani, care se puneau pe vremea lui Ceauşescu. Se mai pun şi azi, dar de către persoane private, cum, probabil, este şi în cazul doamnei Carmen Dan”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Costin Georgescu, fost şef al Serviciului Român de Informaţii.

Porivit acestuia, locuinţele membrilor Consilului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT), din care face parte şi Carmen Dan, trebuie verificate periodic, pentru a se asigura faptul că nu există aparatură de interceptare. În cazul lui Carmen Dan, de acest lucru ar fi trebuit să se ocupe, potrivit lui Georgescu, Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

„Ce vreau eu să precizez, şi este extrem de important, este că toţi membrii CSAT trebuie să fie protejaţi împotriva oricăror imixtiuni în viaţa lor, dar şi în activitatea lor. Ca atare, în clipa în care un membru CSAT se mută într-un apartament, acesta trebuie verificat, iar locuinţa trebuie protejată împotriva eventualelor infiltrări şi periodic trebuie verificate dacă s-au pus dispozitive de ascultare”, a mai declarat Costin Georgescu.

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, că a descoperit în locuinţa sa un dispozitiv de înregistrare şi că a sesizat în acest caz poliţia. Carmen Dan a precizat că a găsit dispozitivul de înregistrare audio în momentul în care a vrut să-şi pună telefonul la încărcat în priză, iar faţa prizei s-a desprins.

8 COMMENTS

 1. Foarte pertinenta interventia domnului Costin Georgescu…Poate vreun interlop cu dosar in lucru a platit pe cineva sa monteze la nivelul ltraamatoristic acel microfon pentru a avea ulterior date de santaj.Un ministru de interne dintr-o tara NATO nu poate fi urmarit in acest fel de o entitate serioasa,servicii sau rivali,de ce nu chiar parteneri,in vremuri tulburi suspiciunea multora capata dimensiuni fara precedent…

 2. Toată tevatura in jurul tehnologiei utilizată in cazul spionării ministrului de interne Dan tine de metoda bruiajului menit sa acopere o întrebare esențială: de ce s-a apucat Carmen Dan, ministru de Interne in guvernul Tudose, membru CSAT, sa “umble” manu propria pe la prizele din locuința personală? Răspuns direct și fără perdea: are dosar la DNA și știind cum lucrează Kovesi, s-a pus pe “preventie” ca sa nu se trezească in fata unor stenograme măsluite băgate in rechizitoriu. Răspunsul a fost deja dat, nu-mi arog drepturi de autor pentru el, dar mi se pare demn de repetat pe toate gardurile exact din cauza bruiajului, intensificat la culme după prima lui lansare in eter, ca ipoteza de “lucru.” Carmen Dan știe ca Tudose, omul lui Johannis plasat in fruntea guvernului PSD, probabil, in urma vreunui troc absurd între președinte și Dragnea (absurd din partea lui Dragnea), vrea s-o dea afara din minister, are ca dovada incontestabila, dosarul la DNA, deci nu se poate baza pe nimeni și nimic decât pe propriile puteri ca sa reziste atacului. Sau, măcar, sa nu plece cu cătușe de la următoarea audiere, in înjurăturile isterice ale “protestatarului Bot”și pe fond de fanfara militară, cu Johannis și Tudose cocoțați in tribuna oficială, împietriți cu mâna pe pectoralul stang. Ori, când un ministru de interne in funcție e spionat, in propria locuința, de uneltele președintelui in funcție, cu acordul insufletit al premierului in functie, se cheamă ca urmează un putsch, unul clasic, cu toate aspectele insalubre tipice pentru acest gen de acțiuni. Sărbători fericite autorilor!

  • Dacă citeai și articolul, vedeai că în momentul în care și-a băgat încărcătorul de la telefon în priză, aceasta a căzut și așa a descoperit microfonul. Dar ne place așa de mult să comentăm…

 3. Da domnule Costin, doamna Carmen de Teleorman și-a montat singură microfonul ca s-o eclipseze pe Zăvoranca!

 4. ” În cazul lui Carmen Dan, de acest lucru ar fi trebuit să se ocupe, potrivit lui Georgescu, Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
  Ca atare, în clipa în care un membru CSAT se mută într-un apartament, acesta trebuie verificat, iar locuinţa trebuie protejată împotriva eventualelor infiltrări şi periodic trebuie verificate dacă s-au pus dispozitive de ascultare”, a mai declarat Costin Georgescu.”

  Rezulta : nu si-au facut treaba DGPI -la mutarea in apt. a unui membru CSAT, apt. trebuia verificat, plus verificari periodice.
  Sa admitem ca asa este- deci pisica e acum in curtea DGPI care nu si-a facut datoria. Pai simplu atunci intrebati de ce nu au facut verificarea?.Daca au facut ar trebui sa existe dovada -un proces verbal ceva … nu pe vorbe.
  Chestia ca dispozitivul e vechi de pe vremea lui Ceausescu nu are imp. decat daca se doreste o scuza ca a ramas acolo de atunci (uitat) -doar se stie ca si atunci erau case tip protocol si ptr. diplomati straini cu aceste microfoane plantate.
  Insa asta nu tine decat daca de pe vremea aceea aceste case nu au mai fost renovate. Ceea ce nu e cazul!.
  Iar la renovare /curatenie, zugravit s-ar fi descoperit -fiindca prizele se mai schimba in special la renovare. A fost renovat /zugravit apt. inainte de mutarea Min. Carmen Dan?. Cred ca si la asta exista un raspuns.
  Ca paranteza, la renovare se cam planteaza aceste microfoane -e momentul f. bun hahaha, se stie si asta.
  Asadar mie mi se pare imposibil ca acest apt. sa nu fi fost renovat/curatat/zugravit dupa plecarea atasatului comercial, adica inainte de a fi preluat de Carmen Dan.
  Daca totusi nu a fost renovat apt. – acest microfon (nu al unui privat cum se incearca a se sugera) a fost acolo pus de cine trebuia si se ocupa exact cu asta si rezulta era pus de inainte fiindca atasatul era ascultat, asa cum se face prin aceste locuinte, ambasade si cum fac si cu ai nostri aflati afara prin misiuni. Sunt spionati nu e nicio noutate. Iar ei stiu. Si strainii la noi si ai nostri la ei in misiuni diplomatice, stiu.
  Personal o cred pe Carmen Dan. Adica ca exact asa s-a intamplat cu priza – s-a desprins cand a scos /tras incarcatorul telefonului. O priza unde este montat “ceva” (dispozitiv) are o greutate mai mare sau pur si simplu nu mai sta atat de fix in perete, cum ar fi fara acest dispozitiv. Probabilitatea sa se slabeasca la contact cu peretele e mai mare. Desigur si cu un material interior al peretelui mai slab /vechi / faramicios.
  Parerea mea este ca acest microfon exista de pe vremea atasatului comercial. Daca ulterior plecarii lui apt. a fost renovat, ceea ce era obligatoriu!, prizele in schimb nu au fost schimbate, ceea ce insa nu se obisnuieste totusi la o renovare bine facuta. In mod normal se schimba tot si intrerupatoare si prize.
  Sau daca a fost renovat tot atunci si prizele neschimbate (sau chiar si schimbate) a fost pus dispozitivul chiar atunci (odata cu renovarea).
  Una din doua :).
  Chestia cu un privat care a pus asta sa fim seriosi. Da umbla privatii asa de capul lor prin casele astea cu destinatie speciala hahhaa, cum sa nu? umbla liberi si nestingheriti.
  Serios nici in filme proaste de spionaj nu tine asta!.

 5. Asta se intampla cand iti pui secretara ministru de interne si nu respecti rigorile functiei. Trebuie aflat daca DOS si DIPI i-au “deparazitat” casa inainte sa se mute sau nu si sa nu acceptam explicatia ministresei ca am mai pus ea incarcatorul in priza si nu era nimic inainte.

  Daca ministresa a refuzat protectia si protocolul de securitate ar trebui sa-si dea demisia !

 6. Ne punem prea multe intrebari si facem supozitii, daca si parca. Ideea este ca Romania este prin conducatorii ei extrem de “stricata”. Intram intr-un an aniversar pentru natiune si poate se va intampla o minune si cu Romania noastra a cetatenilor, sa fim condusi de adevarati oameni de stat, puternici, integri si patrioti, nu sa fim dirijati de o tagma de tradatori si fripturisti.

Leave a Reply