Dantura este importantă atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Dinții au un rol esențial în masticație și vorbire, iar zâmbetul este fundamental pentru relaționarea cu alte persoane. Pierderea dinților este asociată deseori cu înaintarea în vârstă, însă există și alte cauze care lasă oamenii fără dantură. Accidentele și boala parodontală agresivă fac deseori ca dinții să nu mai poată fi salvați.

Din fericire, tehnologia a avansat semnificativ și în domeniul stomatologiei, oferindu-ne astăzi șansa de a restabili integral dantura, în cel mai scurt timp și cu un disconfort minim pentru pacient. Lucrările protetice fixe ancorate pe implanturi dentare reprezintă cea mai bună soluție pentru cei care au suferit pierderea dinților naturali sau care utilizează proteze mobile. Aceste lucrări protetice sunt fixate în arcada dentară datorită implanturilor, conferind pacientului stabilitate și funcționalitate maxime. Nu este necesară acoperirea cerului gurii, ca în cazul protezelor mobile, iar pacientul poate savura cu încredere orice tip de aliment, așa cum o făcea cu proprii săi dinți naturali. Dinții ficși pe 4–6 implanturi îmbunătățesc estetica dentară și fizionomia, în timp ce contribuie la redarea dicției pacientului. P

Proteza fixă se realizează după o consultație de specialitate amănunțită, care are drept scop evaluarea densității osoase și realizarea unui plan de tratament adaptat fiecărui caz. Dacă medicul consideră că nu este nevoie de adiție de os sau de alte proceduri, poate începe procesul de reabilitare orală. Prima etapă este intervenția chirurgicală, în cadrul căreia se realizează, fără durere, toate procedurile necesare, de la îndepărtarea chisturilor și extracții la montarea fiecărui implant dentar. După doar 24 de ore, pacientul primește dantura fixă, completă, pentru toată arcada. Aceasta este provizorie și are atât rol funcțional, cât și de stabilizare a implanturilor.

După un interval de 4–6 luni, pacientul va primi lucrarea finală, care este perfect funcțională. Împreună cu medicul specialist în protetică dentară vor alege materialul și decide forma și culoarea dinților așteptați cu nerăbdare. După finalizarea acestei etape, pacientul va putea bucura de o dantură complet funcțională, fără nicio restricție.

La Clinica de Stomatologie SANADOR pacienții pot beneficia de această tehnică inovatoare de reabilitare totală a danturii, de dinți ficși pe 4–6 implanturi, indiferent de afecțiunile dentare cu care se confruntă. Materialele folosite sunt de calitate superioară, precum zirconiul și ceramica, iar intervenția chirurgicală presupune implicarea unei echipe implanto-protetice cu multă experiență în reconstrucții orale. Intervenția nu este dureroasă, iar disconfortul post-chirurgical este minim. La SANADOR, datorită dotărilor excelente și a pregătirii de excepție a medicilor stomatologi, visul unei danturi perfect funcționale și al unui zâmbet frumos poate deveni realitate.

Leave a Reply