Directorul CIA, John Brennan, a efectuat în martie o vizită la Moscova, a anunţat luni ministrul de externe-adjunct al Federaţiei Ruse, Oleg Sâromolotov, informează agenţia de presă Interfax şi Reuters preluate de Mediafax.
‘Faptul că Brennan a fost aici nici nu era un secret. La Ministerul de Externe (al Federaţiei Ruse) el nu a fost. Ştiu sigur că a fost la Serviciul Federal de Securitate (FSB) şi încă pe undeva’, a declarat Sâromolotov pentru presă.
Potrivit ministrului de externe-adjunct rus, vizita lui Brennan la Moscova şi ulterioara retragere a unei părţi din trupele ruseşti din Siria nu au nicio legătură între ele. ‘Evenimentele – vizita lui Brennan şi începerea retragerii celei mai mari părţi din forţele militare ruse – nu au nicio legătură între ele, sunt lucruri total diferite’, a spus oficialul rus.
Sâromolotov a subliniat că, în afară de FSB, Brennan a avut la Moscova o serie de întrevederi cu reprezentanţi ai autorităţilor ruse, însă nu a precizat cu cine anume.
În data de 14 martie, Comandantul Suprem al Forţelor Militare ale Federaţiei Ruse, preşedintele Vladimir Putin a ordonat începerea retragerii celei mai mari părţi a trupelor ruse din Siria.

7 COMMENTS

 1. Brennan e kakebist daca a vizitat Moscova, s-a deconspirat in mod sigur deoarece rusii e de porc iar americanii sunt intotdeauna fruntea de pe motul de inghetata.

 2. Termenul adecvat este damage control/limitarea daunelor in conflictul dintre serviciile secrete americane si ruse sau, mai pe intelesul tuturor, vizita maestrului CIA la Moscova hotărăște ce se va întâmpla cu Bashar la sfârșitul războiului din Siria, si cum vor face americanii sa nu piardă “fatza” in caz ca Bashar rămâne la putere pâna la Paștele cailor/alegerile “libere” proclamate de ruși ca singura soluție valabila pentru încheierea conflictului. Fiindcă e greu sa faci un Bashar victorios la Palmira sa cedeze victoria, chiar si aliatul rus trebuie sa priceapă ca nu mai are controlul total asupra individului, iar CIA nu poate nici ea sa admită ca trupele “pro-democrație” pe care le-a “stimulat” n-au facut mare lucru in afara de a muri pe capete in lupte anonime si inegale (vezi documentar PBS despre prima parte a războiului sirian) cu IS. Ma rog, daca s-a putut in Iraq, s-o putea si aici, găsesc marii spioni o soluție, una de sa stea mâțul/omologii europeni in coadă vreo juma’ de secol de-aici inainte; la cat de prosti s-au dovedit in chestiunea atentatelor teroriste si a migrației islamice (OK tot noi am pornit-o si p-asta dar puteau, naibii, s-o rezolve până acum, ca le-am dat logistica sa le ajungă pentru următorul mileniu) or sa-nghită orice, numai sa nu figureze ca fraieri cu diplomă in manualele de istorie. Halal !

 3. Logic. Doua puteri care fac si desfac tot ce misca pe planeta. Sa vedem ce-or mai negociat de data asta…

 4. Un lucru pe care nu-l va intelege nimeni este acela ca cele 2 mari puteri au intotdeuna capabilitatea de a se intelege asupra unor chestiuni fragile ale lumii iar, una fara cealalta astazi nu pot exista.
  Nu stiu daca este un “dezghet” insa cu certitudine este o apropiere in privinta unor chestiuni sensibile.

 5. ce mai arde? Ucraina, Siria, Iran, Coreea de Nord.
  urmeaza un fel de tratat Ribbentrop-Molotov… Primele doua merg la rusi, Iranul la americani, Coreea la chinezi. Snowden va fi bonus.

  • Acest fapt denota adevarata valoare a marilor imbarligatori mondiali exportatori de primaveri arabe si revolutii de catifea. Dar in mod sigur rusii sunt de vina pentru ca sunt de porc. Americani sunt in schimb motul inghetatei din fundul curtii de la tara.

Leave a Reply