Directorul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Eduard Hellvig, şi-a exprimat, marţi, speranţa că dosarul Revoluţiei din 1989 va face lumină “atât pentru istorie, cât şi pentru justiţia statului democratic român” asupra lucrurilor care s-au întâmplat acum 27 de ani.

Declaraţia a fost făcută de Ziua Luptătorului Antiterorist, la Monumentul Luptătorului Antiterorist, ridicat în locul în care în noaptea de 23 spre 24 decembrie 1989 a fost ucis colonelul Gheorghe Trosca, alături de alţi şapte membri ai unei echipe a Unităţii Speciale de Luptă Antiteroristă (USLA).

“Am speranţa, personal, că dosarul Revoluţiei din 1989 va face lumină atât pentru istorie, cât şi pentru justiţia statului democratic român asupra lucrurilor care s-au întâmplat aici acum 27 de ani. O ţară democratică, puternică există dacă are o istorie onestă şi adevărată şi o justiţie care face dreptate tuturor cetăţenilor ei”, a spus Hellvig.

Acesta susţine că România are “o experienţă fantastică” în lupta antiteroristă, acumulată în ultimii 42 de ani.

“Zi de zi, prin activitatea luptătorilor antitero, construim un stat puternic, dar un stat care trebuie să fie echilibrat în interesul cetăţenilor. Confruntarea majoră a zilelor noastre e între lumea în care trăim şi lumea în care ne dorim să trăim. Lumea în care trăim e o lume a conflictelor atât regionale, cât şi globale, a unui terorism care nu mai ţine cont de nicio regulă a sistemelor politice”, a arătat directorul SRI.

5 COMMENTS

  1. Am uitat să vă spun, atacul din Zurich şi în legătură cu zonele de refugiaţi: sunt mai multe tabere în Zurich şi ceea ce s-a întâmplat ieri/aseară este chiar în zona cea mai bogată a zurich-ului, până şi aici în această zonă au introdus tabere de refugiaţi! Aici găseşti casele cu afaceriştii cei mai puternici din orice ţară inclusiv din entitatea elveţiană! Aici se dau marile spargeri şi tot de aici îi saltă pe români când nu se pot abţine! E zona cu magazinele cu preţuri şi calitate superioară, sunt tentante şi bat la ochi ca fiind nepăzite dar au camere ascunse ! cam în nord-est-ul zurichului dar în centrul oraşului, cam la 2-3 km de zona murdară(prostituţiei) a oraşului! Să nu vă mire dacă vor fi ‘agăţaţi români şi în afaceri de acest gen’ ca să scape cu legislaţia interzis de a intra cetăţeni români în elveţia! Acum 2-3 zile am scris de scârboşeniile românilor în zurich!

  2. La televizor ni se spune ca ne trebuie un presedinte puternic si un parlament asisderea. Nu cinstit, nu competent. Adica sa fie ca pe vremea lui ceausescu. Adica Dragnea si partidul comunist prin psd.aplauze.

  3. Domnul Hellvig, sa lase dosarul Revolutiei si sa-si vada de treaba, ca are foarte multa in acest an 2016. Cineva spunea ca “dosarul Revolutiei” va fi cunoscut peste 50 de ani, probabil ca asa va fi. S-ar putea daca unii care “cauta” mult sa descopere si sa supere intr-un tarziu potentatii lumii globalizate de azi.

  4. “Acesta susţine că România are “o experienţă fantastică” în lupta antiteroristă, acumulată în ultimii 42 de ani.”
    ce s-o fi intimplat in 1974?

Leave a Reply