Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat, marţi, că “încadrează” afirmaţia în care spunea că a minţit la CEDO la “eroare”, având în vedere că îşi permite uneori să folosească metaforic cuvintele.

‘Încadrez la eroare faptul că stăpânesc destul de bine limba română şi că îmi permit să folosesc uneori metaforic cuvintele, deci pentru asta pledez vinovată. Modul în care am comunicat atunci probabil nu a fost cel mai fericit, dar realitatea rămâne aceeaşi. Realitatea este că noi, în această ţară, nu avem programări multianuale, noi avem bugete anuale şi că atunci când avansăm cifra pentru strategii, pentru planuri, pentru cazuri (…) privind reformarea sistemului judiciar avansăm nişte cifre care nu sunt reflectate în realitate în bugete. Nu au cum să fie pentru că noi nu avem bugete multianuale, dar sigur că mi-aş fi dorit să nu se facă atât de multe valuri şi atât de multe discuţii la ceea ce am afirmat eu’, a spus Prună, la minister.

Ea a explicat că s-a prezentat la CEDO cu un memorandum care a trecut prin Guvern.

‘Cred că relaţia pe care eu am avut-o cu CEDO şi modul în care eu, ca ministru, am înţeles să gestionez această relaţie, mergând acolo cu un mandat foarte clar pe baza unui memorandum care a trecut prin Guvern şi promiţând acolo exact ceea ce putem face şi nimic mai mult, arată în fond şi, de altfel, nici nu avem încă o decizie pilot – arată că modul în care am lucrat cu CEDO nu a fost atât de rău’, a precizat Raluca Prună.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, afirma, în luna octombrie, în cadrul unei şedinţe a plenului CSM, că ar fi minţit la CEDO spunând că a fost asigurat un buget pentru şapte penitenciare a câte 150 de milioane pentru fiecare, acestea fiind doar “bune intenţii”, pentru că în realitate în buget nu ar fi fost bani, scrie Agerpres.

14 COMMENTS

 1. S-a referit la greseala de exprimare. Ura nejustificata a antenistilor fata de tehnocrati e nociva in primul rand pentru voi.
  Cum a zis si pruna problema ramane, restul e politica la televizor.

   • Nu ea personal il tine acolo. Legea prin care un detinut nu mai poate fi eliberat mai repede oricate carti ar scrie asistentii lui din afara inchisorii sau oameni platiti din afara inchisorii. O masura extrem de pertinenta si corecta deoarece s-a demonstrat de catre specialisti ca si in cazul domnului voiculescu nu putea sa scrie o pagina la 2 minute nonstop in inchisoare. Si alte masuri luate de doamna Pruna au scos in evidenta ca au fost date legi cu dedicatie pentru politicienii corupti pentru ai proteja dupa ce ajung dupa gratii. Doamna Pruna a indreptat aceste aberatii si pentru asta o felicit! Asa ca nu mai manipulati ca doamna Pruna nu are nimic personal cu domnul voiculescu. A luptat impotriva sistemului mafiot pus la punct de politicienii murdari!

     • Cum de puteti dialoga cu un asemena specimen ?
      Cineva avea un deja traditional “Hai mars”. E rupta de realitate.

      Doamna ministru Pruna este deja istorie si sper din toata inima ca si “parintele spiritual” Macovei sa devina la fel.

 2. Dumnezeule noaptea mintii – considera ca spunand a mintit era eroare fiindca de fapt sensul cuvantului a ref la minciuna semnifica o metafora. Metafora – figura de stil care schimba sensul obisnuit al cuv. In altul. Totusi nu ne-a spus in ce alt sens al cuv. s-a schimbat? Minciuna si eroare nu sunt similare si nici nu se pot asocia avand sens total diferit. Daca cunostea asa bine lb. Romana, nu spunea o ineptie , aa mintii nu are alt sens ……metaforic, ci exact ce exprima – a nu spune adevarul , a insela
  Figura de stil a umbla cu cioara vopsita inseamna a mintii. Deci sensul nu se modifica !!!!. Habar nu are pPruna. Sa mai treaca pe la scoala, spune aberatii cu metafora bla, bla..

Leave a Reply