Odata cu demisia lui Gabriel Oprea din fruntea UNPR, tot mai multe voci se intreaba daca va mai exista formatiunea politica. Toti sunt de acord ca fara generalul cu patru stele (in rezerva), orice formula politica de succes pe listele comune sau independent dispare.

Azi UNPR are 55 de parlamentari, toti la final de mandat si cu dorinta de a prinde un nou mandat. Cu UNPR, slabe sperante.

Se vor imprastia probabil spre cele 3 formatiuni cu sanse a depasi pragul de 5% in alegerile de anul acesta : PSD, PNL, ALDE.

Va reusi Oprea sa opreasca hemoragia de parlamentari si lideri conducand din umbra UNPR? Mai ales fara alianta electorala cu PSD?

E un subiect de urmarit.

PS : O singura intrebare imi ramane fara un raspuns valid – De ce si-a executat sistemul propria creatie?

 

12 COMMENTS

 1. Este prea putin important de ce si-a executat sistemul propria creatie. Parca nu am stii… Pentru ca a fost indecis cand i s-a cerut sa-l tranteasca pe Ponta si a crezut ca poate sa serveasca ambele palate.
  Dar, oricum, important este ca sistemul a facut-o. Si sa speram sa mearga pana la capat. Nu ne va parea rau deloc ca nu vom mai vedea paranoia de patru stele si nici pe elefantii din UNPR.

 2. Interesul naţional e captiv celor din străinătate, pentru ce-ar trăi UNPR-ul şi alte partide pline de adunături de toate genurile şi felurile?
  Un partid tip balama car închide sau deschide uşa în funcţie de interesele proprii nu trebuie să fie! Au rămas în locul celor de la UDMR, alt pocinog care loveşte dur patria română!
  Apropo, facultăţile sunt construcţii pe un teren şi interesaţii de cartoane numite diplomă, se perindă sau nu prin clădirile respective în scop propriu. Vă rog să nu le mai spuneţi absolvenţi de facultate, e mai simplu: om cu diplomă sau diplome!
  Acum s-o dăm pe partea cursurilor în străinătate, gen Cambridge. Ştiţi cum se fac cursurile cred.
  Aşa că, mai uşor cu studii şi diplome Cambridge, mai ales cînd e vorba de sponsori: mama, tata, politic sau afaceri. Da?
  Ştiu ce scriu şi spun!

 3. De ce a fost executat Oprea de sistemul securisto-basist??? Pentru ca sistemul i-a executat pe toti cei care au facut posibila caderea guvernului MRU si suspendarea pentru a doua oara a lui Traian Basescu. Frunza Verde, Antonescu, Ponta, Oprea, Dragnea… si lista-i lunga. Singurul pe care sistemul n-a reusit inca sa-l execute este Tariceanu.

 4. O posibila lovitura din partea serviciilor? Dovada? Ultimele declaratii si actiuni ale fostului regim.

  http://m.luju.ro/ccr-zdruncina-binomul-curtea-constitutionala-le-a-luat-procurorilor-puterea-de-a-delega-sri-sa-asculte-telefoanele-sintagma-ori-de-alte-organe-specializate-ale-statului-de-la-art-142-alin-1-ncpp-e-neconstitutionala-nu-permite-subiectilor-de-drept-sa-deter

  Curtea Constitutionala le-a luat procurorilor puterea de a delega SRI sa asculte telefoanele

  http://www.evz.ro/traian-basescu-am-ajuns-sa-nu-mai-platescu-cu-cardul-pentru-ca-nu-imi-place-sa-fiu-supravegheat-daca-voua-va-place-nu-aveti-decat.html

  Băsescu atrage atenția că implicarea instituțiilor de forță ale statului în alegerile din acest an, ar face ca viața politică să nu mai conteze.

 5. O posibila confesiune in legatura cu ceea ce s-a intamplat la ultimele alegeri din acedti 20 ani cat si la referendumul din 2012.

 6. O noua “habarnageala” de pe burt(ier)a Antenei 3!:
  “Urechea si timpanul, motiv de rica intre institutii!”
  Radu Tudor, fa-i, dom’le, un desen, ca altfel nu cred ca intelege!

 7. de dispărut o să dispară,dar securiştii care îl alcătuiesc vor căuta să se infiltreze acolo unde vor aştepta să facă jocurile serviciilor la momentul cerut.

  • Dupa cum deja se vede treaba este prea putin probabil ca pana acum sa mai fi ramas vreun securist in afara Peneleului.CUM VORBESTE CAREVA DE ABUZURI SAU NASOALE DESPRE SERVICII,CUM SARE CATE UN PENELIST SA LE APERE.

 8. Interesul naţional?
  Care?
  Aşa au debutat toate peste tot în lume! Acum e rîndul României!
  România o siglă din ce în ce mai ştearsă!
  refugiaţii la noi:
  Deja a început acţiunea pentru forţare(mîna dreaptă pe cer: deget mare spre est degetu arătător al 2-lea spre vest şi celelalte ca o barieră zidite în spatele cărora se luminează şi bucură vestul)
  -unde sunt bazele de antrenament?
  -unde sunt plasaţi refugiaţii?
  -i-am ales pe aceştia pentru ce?
  La noi generaţia facebook , pentru a fi folosiţi la ce?
  -pentru intervenţii doar la comandă ?
  -pentru apărarea acestei ţări şi acesui popor?
  Cred că vor fugi de rup pămîntul.
  Legea şi dreptul în România:
  -drepturi ai dar fără drepturi
  -ai copii fără viitor
  -ai copii născuţi care mor cu zile
  -hrana în democraţia românească: puncte ,steme care nu-ţi hrănesc real viaţa de zi cu zi, ele fiind reprezentarea mîndriei celui care a oferit steme şi punctaje , şi titlurile care dau recompense reale din care ai destule beneficii, mai ales dacă ai funcţii politic sau ştergi praful politic.
  Sunt prea multe pitite prin înţelegeri tacite sau semnate şi nu se spun pentru informarea poporului!
  După modelul ”motanul f…e şi tot el …urlă”: toţi urlă despre orice şi nimic, doar pentru a hăcui memoria propriului popor!
  http://www.cotidianul.ro/holograma-puterii-277104/

Leave a Reply