România e sabotată de multe ori de către prostia românească, iar competiţia politică iraţională s-a întins şi în domeniul absorbţiei fondurilor europene, a afirmat joi vicepremierul Vasile Dîncu.

Întrebat de jurnalişti, cu ocazia semnării unui protocol referitor la absorţia fondurilor UE, dacă cineva pe plan extern are interes ca România să nu acceseze fondurile UE, să piardă banii şi să utilizeze fonduri de la bugetul de stat, Dîncu a infirmat.

“Nu cred că există un sabotaj la nivel internaţional la adresa României, eu cred că e sabotată de câteva lucruri care sunt româneşti. De foarte multe ori România este sabotată de către prostia românească pentru că noi nu am înţeles de foarte multe ori nevoia de a lucra împreună, de a lucra indiferent de forţă politică, indiferent de moment politic, de a găsi resurse pentru a lucra în interesul României. Eu cred că competiţia politică de foarte multe ori a sabotat România, competiţia iraţională”, a spus vicepremierul, adăugând că această competiţie s-a întins şi în domeniul absorbţiei europene.

El a subliniat faptul că lungi perioade de timp politica a uitat de “menirea” ei, respectiv de a creşte nivelul de trai al populaţiei şi de dezvoltare a ţării.

9 COMMENTS

 1. 🙂 🙂 te recunoşti în spusele tale?
  🙂 e cloaca voastră de hoţi, mincinoşi şi escroci care se-nchină la neicanimeni din străinătate!
  – Afară sunteţi pufuleţi şi-n ţară: lupi, lei şi maimuţe!
  🙂 dar de sondajele mincinoase, nu zici numic?

  • Nu e vorba de prostie ci de faptul ca SRI nu doreste dezvolatarea clasei de mijloc in Romania deoarece o clasa de mijloc puternica va reduce la adevarata valoare imensul aparat securist ce conduce aceasta tara din 1947 chiar daca dupa Dec.9 acesta s-a rebotezat in SRI si s-a ascuns in cele 7 servicii secrete, acesta pierzandu-si practic puterea. Dezbina si stapaneste e cea mai folosita tactica pentru ca capetele de organe sa nu-si piarda puterea politica. Ceva in genul de miscare brawniana in viata politica din democratia originala a zilelor noastre.

 2. Convinge-i pe naivi tovarase! Datele istorice, ascunse cu premeditare, ne spun altceva despre cum s-au derulat faptele, unde, de catre cine si pentru ce au fost hotarate. Iar cum, istoria se repeta, ceea ce se petrece azi seamana izbitor cu alte perioade. Doar ca mijloacele sunt diferite si scopurile deasemeenea. Atunci a fost check out iar acum este check in, cu asanarile de rigoare.

 3. este evident ce zice dancu. oricine da vina pe cineva din afara , sau se scuza e incompetent. suntem ultimii in europa din cauza noastra.

 4. Ar fi interesant de stiut cum definește distinsul sociolog Dancu prostia, pâna sa-i atașeze atributul “național” in coada; sa fie oare orbirea fatza de realitatea curenta? Naivitatea care face omul neputincios in fata capcanelor ce i se întind? Sărăcia care îngustează mintea? Nu se știe, cu atât mai mult cu cat d-sa zburda fara griji prin atribute-de pilda, ce-o fi însemnând după d-sa o competiție “irațională”? Toate competițiile sunt iraționale fiindcă se bazează pe instinctul de posesie, asupra femelelor, in societățile primitive sau asupra tuturor bunurilor materiale, in cazul societăților civilizate; copiii mici se bat câteodată pana la epuizare pentru o jucărie nouă, iar învingătorul, chiar pus de bonă sau de părinți sa restituie posesiunea, nu e mai puțin mândru de a o fi câștigat călcându-si adversarul in picioare. Ca sa nu-i mai vorbim despre competiția sportiva, forma eșuată a luptei pentru obiectul râvnit pe care anticii, părinții civilizației occidentale, au încercat s-o dreseze prin regimul Olimpiadelor (implicând suspendarea războaielor pe timpul întrecerii sportive). Pana nu avem o definiție clară a prostiei competitive, dl Dancu vorbeste la pereți si s-ar putea sa crape si tencuiala de câte vorbe de tinichea arunca d-sa in spațiu. Singurul tip de prostie, in sensul literal, caracteristic românilor e acela care face neamul sa se supună mediocrității ca unui rău mai mic dintre doua rele ce-i pot influența soarta. Pe scurt, mai bine cu Johannis decât cu “Comuniștii ” si mai bine cu clanța americană decât cu barosul sovietic.

 5. la ora asta ma uit la Antena 3 si vad o discutie despre faptul ca sefii CNAS-urilor nu au luat examenele pe posturi si vreau sa va aduc aminte de faptul ca in invatamant inca nu s-au dat examene pt inspectorii generali la ISJ-uri si nici de directori la unitatile de invatamant din teritoriu. Vreau sa va spun motivul (cel putin la noi in Buftea unde directorii sunt oamenii primarului PNL) SECTIILE DE VOTARE SUNT POZITIONATE IN SCOLI SI … CRED CA INTELEGETI

 6. Dîncu… Acest nime-n drum și plin de praf.
  Dacă în Statele Uimite un politician ar fi vorbit de ”prostia americană” ajungea în 24 de ore fiul ploii în urma unei ”execuții sumare” de presă.
  Ciumecu’ p*lii!! Bine că e el deștept. Probabil e și reptilian sau ceva – român nu poate fi!

Leave a Reply