Astazi are loc la Palatul Victoria discutia premierului Sorin Grindeanu cu cei 3 actori implicati in disputa privind achizitia de ambulante : dr. Raed Arafat, secretar de stat, sef al Departamentului pentru Situatii de Urgenta, Carmen Dan, ministru de interne si Florian Bodog, ministrul sanatatii.

Intr-un elan suspect, politicienii Florian Bodog si Carmen Dan au decis sa anuleze achizita de ambulante printr-un program cadru multianual, asa cum fusese stabilit cu ani in urma chiar de catre un guvern PSD, cel condus de Victor Ponta.

Dorinta dubioasa de a achizitiona 3000 de ambulante la sate (complet inutile si extrem de costisitoare) i-a determinat pe cei 2 politicieni sa puna in pericol functionarea sistemului medical de urgenta din Romania. Probabil doar aranjamentul financiar din spatele achizitiei celor 3000 de ambulante a determinat decizia.

Acum cateva luni, la sediul Departamentului pentru Situatii de Urgenta, ministrul sanatatii si cel de interne laudau cu 7 guri activitatea Departamentului pentru Situatii de Urgenta, interventiile Ambulantei si ale SMURD. Cert este ca acest sistem e singurul de nivel occidental in Romania, ca performanta si respect fata de cetatean.

Blocarea innoirii parcului de ambulante si autospeciale SMURD pune in pericol viata oamenilor. Un document semnat chiar de Carmen Dan si Florian Bodog spune asta. E vorba despre Raportul de activitate al DSU pe 2016.

Iata ce scrie in acest document, publicat in Februarie 2017 :

Asadar, sunt foarte multe ambulante la limita utilizarii lor maxime, altele care au depasit uzura lor morala si fizica. Inlocuirea autospecialelor este o necesitate de maxima urgenta. Asta pina cand nu se va intampla o tragedie in trafic sau un incident cu bolnavi la bord in trafic.

Adresez public o intrebare premierului Sorin Grindeanu : colegii dumneavoastra, Carmen Dan si Florian Bodog, stiu ce au semnat? Sunt constienti de pericolul urias al deciziei de amanare si relocare a licitatiei pentru ambulante si autospeciale noi? Pentru niste aranjamente politice suspecte, distrugem DSU, cu SMURD si Ambulanta?

Sper ca discutia de azi sa aduca adevarul la suprafata si o decizie rationala.


Relatarea stiripesurse.ro :

Premierul Sorin Grindeanu s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu ministrul de Interne, Carmen Dan, cu ministrul sanatatii Florian Bodog şi cu secretarul de stat Raed Arafat, pe tema achiziţionării ambulanţelor. Sorin Grindeanu a anunțat că a găsit soluția pentru achiziționarea ambulanțelor.

„Pe mine, ca prim ministru, mă interesează să rezolvăm această problemă dincolo de anumite sincope, care nu au fost doar acum în ultimul timp. Sincopele au fost și în perioada altor guverne. Am găsit soluția, iar soluția este una benefică pentru toată lumea, astfel încât timpul alocat pentru aceste licitații să fie cel mai scurt comparat cu timpul dacă s-ar fi ținut licitațiile în alte parte.  (…) Concluzia este următoarea: toată lumea lucrează într-o echipă, care va avea ca primă sarcină organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2. Toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație care este asigurată de Secretariatul General al Guvernului  și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății, de la DSU și de la SGG. Astăzi se va lucra la acest protocol comun între SGG, MAI prin IGSU, Ministerul Sănătății. Lucrurile se deblochează, astfel încât într-un timp scurt să avem acest acord cadru, să avem licitația pornită și într-un final să ajungem să achiziționăm ambulanțe”, a anunțat Sorin Grindeanu, după întrevederea cu cei trei.


Agerpres :

Licitația pentru achiziția de ambulanțe va fi coordonată de Secretariatul General al Guvernului, a anunțat marți premierul Sorin Grindeanu.

“Toată lumea lucrează într-o echipă, o echipă care ca primă sarcină va avea organizarea acestei licitații pentru achiziția de ambulanțe, că vorbim de ambulanțe de tip B, C, A1, A2, toate aceste lucruri se fac într-o singură licitație, care este coordonată de Secretariatul General al Guvernului și unde vor fi reprezentanți de la IGSU, de la Ministerul Sănătății și de la DSU și de la SGG”, a declarat Grindeanu.

 

 

7 COMMENTS

 1. Vai ce surpriza. Asta e PSD.
  Asa a facut si Ponta acum cativa ani cu autostrada Pitesti Sibiu. A venit la guvernare si in primul an a anulat licitatia pentru revizuirea studiului de fezabilitate. Ok, sa zicem ca a avut motive intemeiate, ca o fi fost ceva dubios acolo. Dar dupaia a asteptat 3 ani ca sa reinceapa procedurile. 3 ani morti, 3 ani pierduti degeaba. De ce?

 2. Doar nu poți fi atât de naiv nu domnule Radu ? E foarte simplu ! Au renunțat la ambulanțe ca să-i plătească pe ăia care aduc vaccinurile contra rujeolei mai repede.Dar nu-l întrebați pe Grindeanu treaba asta ci pe Dragnea ! Doar el știe programul de guvernare pas cu pas

 3. Nu dl. Grindeanu trebuie intrebat, ci dl. Dragnea. Am auzit cu urechile mele cand intr-o emisiune la ANT3, dl. Dragnea a spus ca dl. Arafat ramane doar daca “merita”. Tare mi-e frica ca dl. Dragnea si Coana Firea sunt intr-o fratietate (cupola mafiota transpartinica) suspecta si neproductiva lor, partidului si cetatenilor Romaniei.
  Cu certitudine ministri Carmen Dan si Florian Bodog stiu ce au semnat, daca nu, este extrem de grav.

 4. Una se vorbeşte, altele se practică! Nu vă închipuiţi că se schimbă ceva în neantul haosului din ţară, din contra, se menţine şi creşte pe zi ce trece! Cum să fie declarat verbal ”şantajând” omul de rând când nu e deacord cu ilegalităţile şi furăciunile societăţilor? E piaţă de desfacere şi consum dar ţi se furnizează conform legislaţiei în vigoare numai mizerii şi nimic de calitate! Dacă faci plângeri, te toacă prin telefon cu şantaj ca să te opreşti şi să accepţi contractul sau furnizarea mizeriei calitative! ‘reaţi ai dreacu cu politica voastră, ordinarilor!
  Dacă luăm spre analiză toate instituţiile bugetate gras din bugetul ţării începând cu ziarele…tv-urile…angajaţii bugetari în funcţii sus puse, toate sunt contaminate politic şi niciunii nu sunt de partea omului de rând!
  Şi cică…mândru că sunt român…:) 🙂 pe naiba!

 5. Întrebați-l pe Dragnea ca el a promis pentru voturi marea cu sarea și nu premierul! Acum sa răspundă și să-și asume eșecul! Ponta nu pe Firea trebuia sa o compare cu Băsescu ci pe Liviu Dragnea ca el a venit din PD!

 6. De mentionat ca Secretarul General al Guvernului e un fost PDList iar adjuncta e prin presa tabloida. Vor coordona astia cu siguranta !

  M-am uitat putin pe achiziitile publice ale SGG din 2015 si 2016 deci si Ponta si Ciolos si sunt in general doar echipamente de birotica, chirii si servicii. Au voie sa cumpere ambulante ?

Leave a Reply