Omul de afaceri Dorin Cocoş şi fiul său, Alin Cocoş, se numără printre denunţătorii din dosarul în care fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi parlamentarii Theodor Nicolescu şi Marko Attila sunt judecaţi pentru că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

caprioara si babuinuPotrivit rechizitoriului procurorilor, în 4 martie, Dorin Cocoş a formulat un denunţ, prin care a arătat că în 2010 a purtat o discuţie cu verii Nicolae şi Constantin Slav şi cu Răzvan Constantin Dumitrescu, cărora le-a spus că vrea să cumpere drepturi litigioase rezultate din dosare de despăgubire de la anumite persoane care parcurseseră, în prealabil, procedura de judecată şi aveau soluţii favorabile emise de către Curtea de Apel Bucureşti, rămase definitive.

Despre aceste drepturi litigioase, Dorin Cocoş le-a spus procurorilor că a aflat de la fiul lui, Alin Cocoş, care, la rândul lui, ştia aceste informaţii de la Sebastian Moise. Intermediarul tranzacţiilor a fost Moise, care i-a transmis, prin Alin Cocoş, pretenţiile financiare ale vânzătorilor de drepturi litigioase pentru unele imobile situate în judeţul Argeş.

Omul de afaceri Dorin Cocoş le-a spus anchetatorilor că a trimis copii ale actelor privind drepturile litigioase lui Sergiu Diacomatu, care în acea perioadă deţinea funcţia de vicepreşedinte în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP) – comisia de fond funciar, pentru ca acesta să verifice legalitatea şi corectitudinea actelor respective.

Ulterior, Cocoş a cumpărat aceste drepturi, prin intermediul lui Nicolae şi Constantin Slav şi al lui Răzvan Constantin Dumitrescu, pentru că omul de afaceri a dorit să-şi protejeze identitatea în cazul unor eventuale informări mediatice.

Plata a fost făcută prin intermediul lui Alin Cocoş, care, la rândul său, a transmis sumele de bani primite de la tatăl său intermediarului Sebastian Moise.

“Pentru soluţionarea cu prioritate a dosarelor de despăgubire, Cocoş Dorin l-a rugat pe Diacomatu Sergiu să urgenteze introducerea acestora în comisia de avizare. Drept urmare, dosarele au fost avizate într-un termen foarte scurt, în câteva zile, respectiv în câteva săptămâni. Pentru această intervenţie Diacomatu Sergiu i-a solicitat, iar Dorin Cocoş i-a achitat, în două tranşe, suma de 400.000 de euro, în incinta Euro Hotel”, conform actul de sesizare a instanţei.

Dorin Cocoş a menţionat, în denunţul formulat, că de oferirea acestei sume de bani ştiau atât verii Slav, Răzvan Constantin Dumitrescu, cât şi fiul său, Alina Cocoş. Suma de bani plătită lui Diacomatu a provenit din sumele de bani luate de la Constantin Slav, Nicolae Slav şi Răzvan Dumitrescu, ca urmare a vânzării drepturilor litigioase. Restul banilor au rămas în contul acestora, însă la dispoziţia lui Dorin Cocoş, el fiind de fapt beneficiarul lor real.

Un denunţ a fost formulat şi de Alin Cocoş, care în 3 martie, le-a povestit procurorilor că la sfârşitul anului 2010 sau începutul anului 2011, în timp ce se afla în biroul tatălui său, din incinta Euro Hotels, a observat că Dorin Cocoş i-a dat lui Sergiu Diacomatu o sacoşă în care se afla o sumă de bani.

După ce Sergiu Diacomatu a ieşit din birou, Alin Cocoş l-a întrebat pe tatăl lui ce reprezintă acei bani, iar el i-a răspuns că s-a revanşat faţă de Diacomatu, întrucât acesta îl ajutase în problema soluţionării unui număr de patru dosare de retrocedare aflate pe rolul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, dosare care erau înregistrate pe numele unor rude şi cunoştinţe ale acestora pe nume, respectiv Constantin Slav, Nicolae Slav şi Răzvan Dumitrescu.

Denunţurile lui Alin şi Dorin Cocoş au fost făcute în dosarul în care fostul şef al ANI, Horia Georgescu, şi parlamentarii Theodor Nicolescu şi Marko Attila au fost trimişi în judecată, fiind acuzaţi de DNA că au aprobat despăgubiri pentru imobile supraevaluate la Autoritatea Na?ională pentru Restituirea Proprietă?ilor.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus trimiterea în judecată a opt persoane care, la data faptelor, făceau parte din Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, precum si a patru inculpati care aveau calitatea de experti evaluatori autorizaţi.

3 COMMENTS

  1. incet ,incet toate vor iesi la suprafata pentru ca egoismul iata duce la razbunare .,,De ce eu da si ala nu sau invers?”.vor pieri pe limba lor ,dar vedeti madam Udrea ramane in continuare ,,fidea”,inca ,se pare ca asteapta totusi ceva ,de acest ceva va depinde libertatea unora si a altora care au fost ,,in cardasie” pe banii nostri cu ea .ramane de vazut cum iese pasienta ,vad ca doar despre ea isi bate Basescu limba in gura si-si da carul ,bade Kovesi ba de Coldea ,cred ca-i considera principalii vinovati de situatia actuala ,,a damei in cestiune”.si totusi cred ca usor usor se strange latul si in jurul lui . A fost ,,il capo di tutti capi ”din mafia romaneasca a deturnat nu numai bani ci si justitia romaneasca si probabil multe altele care vor iesi la iveala .de unde ne asigura ca problema dosarului cu rapirea ziaristilor va fi aflata peste 50 de ani uite ca deupa 10 cineva se tine de surprize .Imi doresc din tot sufletul ca totul sa reintre in normal macar pana ne-or creste nepotii ca ,copiii nostri nu cred ca vor avea bucuria sa stie ce inseamna normalitate .as vrea ca toti copiii sa traiasca intr-o tara frumoasa si curata moraliceste sa se bucure cu adevarat de tara lor si sa nu mai umble pe la usi straine pentru o bucata de paine .ma ingrijoreaza ca nu se fac investitii tot datorita lipsei de moralitate si ce bruma s-au facut se satura si pleaca ,si raman cativa romani care si astia sunt impovarati de legi cum numai in Romania gasesti .Referitor la tanarul din Constanta care l-a ofensat pe Basescu ,sincer nici atunci si nici acum nu spun ca mi-a placut gestul lui .Legea si-a spus cuvantul si cred cu tarie ca si-a meritat soarta dupa cum cred ca si Basescu si-o va merita .unde am ajunge daca toti ne-am face dreptate pe drum si pe unde apucam .Inteleg ca avea ceva pe suflet la fel ca tot poporul roman dar de aici si pana a ne face singuri dreptate e cale lunga .

  2. Să-i toarne direct în container, nicio problemă! Nimeni nu plînge după ei! Posibil să se fi încălzit în grup şi au dat în clocot cu *aiureală* dar nu prea văd imediat ceea ce ne dorim toţi românii!

Leave a Reply