Ministrul Comunicaţiilor, Sorin Grindeanu (PSD), a declarat, joi, la Timişoara, că aproape jumătate din populaţia României nu a intrat niciodată pe internet şi că ţara noastră stă “cel mai prost la nivel de Uniune Europeană” la acest capitol, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ministrul Sorin Grindeanu a afirmat, într-o conferintă de presă, că în comparatie cu celelalte tari din Uniunea Europeană România stă foarte prost la capitolul utilizarea internetului.

“Stăm cel mai prost la nivel de Uniune Europeană în ceea ce priveste utilizatorii de internet. Conform datelor statistice, desi pare ciudat pentru noi, aproape jumătate din populatia României nu a intrat niciodată pe internet. Un utilizator de internet ar însemna ca o dată la două-trei zile să folosească internetul”, a declarat Grindeanu.

Ministrul a mai spus că îsi propune o crestere a numărului românilor care folosesc internetul.

“Ne dorim să crestem procentul utilizatorului efectiv de internet, să ajungem la 60-70 la sută. Cum facem aceasta? Prin politici publice, prin informare mai bună, prin finantări. Cred că în acest fel vom reusi să constientizăm”, a declarat ministrul.

Sorin Grindeanu a adăugat, de asemenea, că sub zece la sută din popula?ia României a folosit tranzac?iile electronice. Aceasta în condi?iile în care media europeană este de 80 la sută.

6 COMMENTS

 1. Radu, îmi amintesc că tot cei din UE sau INS-ul nostru spunea că sunt peste 60% din populaţie care are acces şi utilizează internetul pe teritoriul României! Cum de acum spun altfel faţă de ceea ce se lăudau cu cîteva luni în urmă? Dacă căutaţi în arhiva voastră o să găsiţi minciunile clămpăilor din acea perioadă, ca de obicei mint din pix şi cu televizorul din toate punctele de vedere şi de asta mereu am cîte ceva împotriva celor care vorbesc fără sens şi fără rost.

 2. “Romania, pe ultimul loc in Europa la acces pe internet”
  vs.
  “Klaus Iohannis – Public Figure – 1,526,671 likes
  Angela Merkel – Politician – 1,038,716 likes”
  Google:
  “Romania – Population 19.96 million (2013)
  Germany – Population 80.62 million (2013)
  ——————————-
  Romania, Internet users – 49.8% of the population (2013)
  Germany, Internet users – 84.0% of the population (2013)”
  _________
  Concluzie: la cât de “deștept” e acest “popor”, dacă accesul la Internet ar fi de 100%, Iohannis ar primi vreo 8 milioane (inclusiv de la votanții macoviști și PMP-iști) de… aprecieri și mesaje de genul “Domnule președinte, vă iubiiiiiim!!! P.S: Faceți ceva cu parlamentul ăsta, că nu se mai poate! Șova încă n-are cătușe!”.

  • Du-te după Iohannis în Madeira. Ca tot românul*, firește!
   *citat din Boc când explica achiziționarea unei tablete în timp ce proștilor le tăia 25% din salarii, mărea TVA-ul la 24% și închidea ~70 de spitale.

Leave a Reply