Potrivit informatiilor din interiorul CCR, cele mai mari sanse de a deveni presedinte al Curtii Constitutionale in urma votului le are Valer Dorneanu, actual presedinte interimar. Exista o cutuma ca cei noi veniti in functia de judecator sa nu fie alesi in dauna celor cu o vechime mai mare in CCR. Nu stiu exact daca se va respecta cutuma si in aceasta formula, dar favoritul e Dorneanu.

—————————–

Cei trei noi judecători numiţi la Curtea Constituţională, Livia Stanciu, Marian Enache şi Attila Varga, au depus miercuri jurământul la Palatul Cotroceni, plenul CCR urmând să fie compus din patru judecători susţinuţi de PSD, doi susţinuţi de PNL şi doi numiţi de fostul preşedinte Traian Băsescu, preşedintele Klaus Iohannis fiind la prima desemnare, cea a Liviei Stanciu.

Fostul preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, judecătoarea Livia Stanciu, propusă de Klaus Iohannis, preia mandatul de judecător al Curţii în aceeaşi zi în care intră în vigoare şi decretul de pensionare din magistratură, semnat de preşedinte pe 23 iunie. Ea va avea un venit de la stat, pensie plus salariu, de peste 320.000.000 lei vechi.

Marian Enache este fost parlamentar UNPR şi a fost numit în funcţia de judecător CCR de către Senat, cu susţinerea PSD. Este unul din fondatorii CFSN si CPUN, un contributor la forma actuala a Constitutiei Romaniei.

Attila Varga este propunerea Camerei Deputaţilor, prin grupul UDMR, fiind, la rândul său, susţinut de către PSD.

Cei trei preiau mandatele lui Augustin Zegrean (numit de Traian Băsescu), Tudorel Toader (susţinut de PNL) şi Valentin Puskas (susţinut de UDMR), scrie news.ro

În urma acestei reîmprospătări a Curţii Constituţionale, vor fi :

  • – patru judecători susţinuţi de PSD (Marian Enache, Attila Varga, Valer Dorneanu şi Simona Maya Teodorescu)
  • – doi desemnaţi de Parlament la propunerea PNL susţinuţi de PNL ( Mona Pivniceru şi Ştefan Minea – acesta din urmă fiind numit cu susţinerea fostului PDL)
  • – doi judecători numiţi de fostul preşedinte Traian Băsescu (Daniel Morar şi Petre Lăzăroiu)
  • – Livia Stanciu, desemnat de actualul preşedinte, Klaus Iohannis

 

5 COMMENTS

  1. O bataie de joc la adresa opiniei publice prin numirea pe care a facut-o Iohannis! Presedintele teleghidat….mare pricopseala pe capul nostru!

  2. Nu conteaza de cine sunt sprijiniti domnii judecatori, important este ca acestia din inaltele functii detinute sa se achite de indatoriri.

  3. Macar de-ar fi Valer Dorneanu favoritul. Cu speranta ca nu va ramane favoritul, ci va fi si alesul. Daca o vedem pe Livia Stanciu catarata din prima zi la sefia CCR, mai bine ne ducem in pustiu.

Leave a Reply