Agentia Hotnews, apropiata a ministrului Justitiei Raluca Pruna si a institutiilor de forta, anunta :

Penitenciarul Poarta Alba din Constanta este al treilea din tara cuprins de proteste ale detinutilor, dupa penitenciarul de maxima siguranta din Iasi si cel din Botosani. In jur de 200 de detinuti si rude ale acestora au protestat marti seara fata de conditiile de detentie, fiind nevoie de interventia mascatilor, potrivit televiziunilor de stiri. La Poarta Alba, 200 de detinuti ar fi intrat in greva foamei, scrie presa locala. Miercuri dimineata, 1.000 de detinuti de la penitenciarul din Botosani au reluat protestul inceput marti seara si intrerupt de interventia trupelor SIAS.

8 COMMENTS

 1. De ce nu se amenajeaza noi inchisori in fostele cazarmi ale M.Ap.N.? Pe vremea serviciului in termen in Armata Romana, soldatii erau cazati in cazarmi existente pe tot teritoriul Romaniei. Nu stiu numarul efectivelor in acea perioada, dar poate ca acesta depasea 100 mii, poate chiar mai mult.
  Care este starea acestor cazarmi? De ce nu ar putea fi folosite ca noi spatii pentru penitenciare? Structura unei cazarmi este cea a unui dormitor colectiv, cu facilitati sanitare, iar locatia este, in general, la periferia oraselor si preteaza la paza. Dupa parerea mea, ar fi cea mai facila conversie, cu costuri minime pentru stat.

 2. Ii odresc lui Tapalaga sa beneficieze de minunatiile puscariilor romanesti. Daca au gresit, isi executa o pedeapsa. Numai ca acele conditii sunt pentru animale, nu pentru oameni.
  Sa mearga acolo, in acele conditii, tradatorii de neam si tara care au nenorocit Romania, cei care ne-au vandut tara de sub picioare.

  Frumosilor liberi, ORICAND se poate intampla, intr-un sistem putred ca justitia infecta din RO, sa ajungeti acolo. Va place cum arata?

 3. Bă prostule…Tapalabeunu… mănânci kkt!(scuze pentru vovabular Radu). Ăsta face mişto de fratelo băselo după pupat cur-elo băselo? Plăteşte Tapalabaunu 80 mil. euro din banii lui sau din contul Hotnews?
  Nu ştiu de ce se aruncă cu noroi doar în spitale şi medici, în penitenciare ca instituţii şi angajaţii acestor instituţii dar niciunii nu-şi asumă escrocheria personală pentru care au intrat la bulău! Cum să-i învinuieşti pe alţii pentru stresul în care tu ”infractorul dovedit” te-ai înţepenit prins linsul degetelor după escrocheriile personale , după momentul în care te-au prins şi te anchetează, te judecă şi ţi se oferă cadoul meritat sau nu: bulău?
  – De ce nu ai evitat infracţiunile tu infractorule pentru a nu te supune singur la stres şi tensiune gravă???
  – Nu crezi că asumarea infracţiunilor pentru îmbogăţire personală este pe aceeaşi parte cu asumarea stresului care poate duce la deces???
  Cei care se cred şi sunt lucizi când iau o hotărâre pentru viaţa şi viitorul unui infractor dovedit cu vechime ca profesionist, trebuie să ia în calcul şi riscul infracţiuni-stres asumat în debutul infracţiunii de orice individ dovedit ca infractor!
  Cum să eradichezi escrocheriile şi infracţiunile?
  Doar pedepsindu-i dur !
  La noi ce este?
  Mângâieri şi plângăceli dar pe alese!

 4. Intrebarea este alta: de ce se tem astia, in asemenea hal, de Voiculescu?
  Sigur, s-ar putea raspunde, sibilinic: din acelasi motiv pentru care l-au bagat! Numai ca asta nu e, totusi, un raspuns!
  Si-atunci, de ce?

 5. cred ca ce spune e oarecum off-topic: nu contesc ca probabil conditiile sunt inumane in inchisori, si ca multi oameni nu merita pedepsele animalice la care sunt supusi acolo, ianafara de cea privativa de libertate, care ar trebui sa fie singura pedeapsa aplicata,
  nu comentez ca sunt revolte etc: ma intreb doar: la acea gramada de penitenciare care se intituleaza “de maxima securitate”. ar mai trebui tinuta sintagma “de maxima securitate” daca se intampla revolte? ca banuiesc ca alea de maxima sedcuritate beneficiaza si de sporuri…
  nu stiu, intreb… credc ca mxima securitate ar trebui sa garanteze securitatea tuturor: si a detinutilor (sa nu fie atacati intre ei) cat si fata de societate. deci probabil ca saracii oameni nu mai suporta si protesteaza. Dar ca sa ajungi sa ai revolte intr-o “maxima securitate” inseamna ca defapt ea e doar pe hartie si ca daca cei inchisi acolo vor, oricand si pt orice motiv o pot intoarce cu fundul in sus pe aceasta… “de4 maxima securitate”/
  nu stiu, zic si eu… ca parca avem cam multe inchisorui de “maxima securitate” in antagonism cu suprapopularea lor. cum o faci de maxima securitate, cum iti iei aceasta acreditare, dna ministru: suprapopulandule?!….

Leave a Reply