PSD va avea şedinţa Biroului Permanent Naţional marţi, ora 11.00, la Parlament. De la 18.00 social-democraţii vor participa la întrunirea CEx. La cele două reuniuni, PSD va analiza rezultatul obţinut de formaţiune la europarlamentare şi calea de urmat după condamnarea lui Liviu Dragnea.

Potrivit unor surse din PSD Viorica Dăncilă, preşedinte executiv al formaţiunii, va prelua interimar şefia partidului până la Congresul care ar urma să aibă loc în prima parte a lunii iunie. 

În privinţa miniştrilor lipsă din Guvernul său, după ce Iohannis a respins nominalizările PSD, premierul Dăncilă insistă asupra remanierii şi nu restructurării Guvernului, scrie Mediafax.

Ministerele fără conducere sunt Ministerului Justiţiei, Ministerului Fondurilor Europene şi Ministerului pentru Românii de Pretutindeni. Klaus Iohannis a respins cele trei propuneri de miniştri, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare şi justiţia, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD.

PSD va discuta de asemenea despre persoana care va prelua sefia Camerei Deputatilor dupa condamnarea lui Liviu Dragnea.

In cazul unei intelegeri politice cu Pro Romania, PSD il va vota pe Victor Ponta pentru pozitia de presedinte al Camerei.

Alta problema o reprezinta dorina opozitiei de a rupe majoritatea prin racolari si de a rasturna Guvernul, pentru a se ajunge la alegeri anticipate.

Leave a Reply