Prezenta la emisiunea Punctul de intalnire la Antena 3, ministrul Educatiei si senator PSD Ecaterina Andronescu a fost intrebata de subsemnatul daca va exista o colaborarea PSD – Pro Romania.

“Sa stiti ca nu exclud acest lucru”, a declarat Andronescu.

https://www.antena3.ro/politica/victor-ponta-ar-putea-sa-l-inlocuiasca-pe-liviu-dragnea-la-sefia-camerei-deputatilor-522743.html

Afirmatia exploziva ar putea completa un tablou politic zugravit deja inca dinaintea incarcerarii presedintelui PSD Liviu Dragnea.

Un PSD fara Dragnea a prezentat mereu un interes pentru Ponta.

O colaborare PSD – Pro Romania ar taia ceva din elanul PNL si USR de a modifica majoritatea parlamentara si de a darama Guvernul.

Daca PSD il voteaza pe Ponta pentru functia de presedinte al Camerei Deputatilor in locul lui Liviu Dragnea, asta reprezinta cheia pastrarii majoritatii PSD-ALDE-UDMR, la care se adauga Pro Romania.

Daca nu, atunci partidul lui Ponta, cu mai multi fugari din PSD, ar putea vota motiunea de cenzura, guvernul sa cada, majoritatea sa se piarda si sa avem alegeri parlamentare anticipate odata cu prezidentialele, asa cum doresc PNL si USR.

5 COMMENTS

 1. Ponta sufla si in iaurt acum , sansa asta sa se intample de aproape de 0 infinit ,el a si declarat ca nu PNL,USR PMP sunt dusnani lui ci PSD! Sa nu ne mai ce s-a intamplat cand a fost Premier!

 2. Securitatea a cistigat.
  Tenta de nationalism economic, chiar de populism, ideea de orientare proTrump a fost inabusita de toate cohortele de globalisti, de “proeuropeni” – unii din convingere (cei mai multi dintre ei, naivii) altii din interesul de a-si proteja afacerile si relatiile care sunt preponderent cu UE (mai exact cu Germania, Franta, Olanda, Austria). Astia din urma sunt indeosebi securistii privatizati in anii 90, care si-au mai vindut din afaceri acu vreo 10-15 ani (mai ales prin Transilvania, migrind catre PDL, sau catre PNL) si care si-au trimis copii pe afara, la studii, la joburi… dintre copii asta s-a ales noua artistocratie bleu care e esenta USR.
  Poporul se bucura acum, li s-a dat circ, li s-a dat singe dar, ca intotdeauna, va deconta nota de plata.
  Dancila va face compromis dupa compromis ca sa salveze partidul dar nu va salva nimic. Se vor lasa iarasi infestati de securisti, vor deveni un partid socialist … european. Lupta cu sistemul securist inaugurat de Basescu e cam pierduta, raminem colonie de consum.
  Bampirul e la puscarie, sa curga sampania …frantuzeasca pentru unii, germana pentru altii.

 3. Hm… pai daca ar fi cu adevarat destepti , cei din PSD s-ar retrage acum ( oricum credibilitatea lor in acest moment e minima ) si i-ar lasa pe cei din PNL, USR+PLUS sa se dea cu capul de pereti sa repare sau sa dea impresia ca repara stricaciunile … Dupa momentul clasic deja de entuziasm , românii vor fi ( din nou !) fortati sa faca sacrificiisi astfel se va eroda o buna oarte din capitalul politic acumulat de PNL si USR / PLUS .
  Ponta si ai lui PRO ROMANIA , ar fi castigatorii daca ar “sta” activ in banca opozitiei si “lovind” doar la alegerile de la anul .

 4. Well, Ponta își ia PSD-ul înapoi, nimic mai natural in contextul prăbușirii lui Dragnea. Rămâne de văzut cât de tare s-a îndatorat la statul subteran pentru a-și relua locul in politica mare și dacă va reuși sa evite sa-și plătească datoriile rușinoase fatza de Internationala securista—cătușe pentru Tariceanu, de exemplu—in rest as zice ca “animalul politic” Ponta e supraviețuitorul de necontestat al războaielor M…Ii, cea mai grotesca manifestare a rivalităților politice din ultimii an. Iar faptul ca renunța la pozitia de europarlamentar e încă o dovada a instinctului sau politic care-l avertizează ca ferma România (in sens orwellian) nu va mai fi in ochiul stăpânului cel puțin pana la reconfigurarea structurilor de putere la nivelul uniunii și, deci, adevarata putere se va câștiga in teritoriu. Foarte interesant!

Leave a Reply