Profesorul dr. Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a vorbit la Antena 3 despre efectele medicamentului Remdesivir testat în SUA pentru pacienții cu coronavirus.

Peste 100 de pacienți din diferse țări ale lumii, tratați cu medicamentul inovativ american, Remdesivir, care aveau forme grave de coronavirus, s-au vindecat.

“Medicamentul Remdesivir este un antiviral care a fost dezvoltat inițial pentru infecția cu virusul Ebola. El nu prea s-a dovedit eficace în infecția cu virusul Ebola, însă se pare că e foarte eficace în infecția cu noul coronavirus. Ce e interesant e că studiul de fază III, care întrunește 4.000 de pacienți din toată lumea, 2.400 din ei cu forme grave, a avut un prim răspuns. Primul site care a terminat studiul clinic a fost Spitalul din Chicago, unde sunt tratați astfel de pacienți. A inclus 125 de pacienți, dintre care 113 cu forme grave, cu două excepții: au fost două decese. În rest, toți pacienții s-au vindecat într-un interval nu mai lung de o săptămână”.

Durata tratamentului a fost scurtă. Se testează două scheme terapeutice, una de cinci zile, alta de zece zile, pentru a se vedea care e schema optimă. E posibil să existe și o recomandare intermediară la sfârșit, a mai spus Rafila la “Punctul de Întâlnire”.

“E primul medicament care sperăm să fie aprobat ca medicament al cauzei, al infecției. Celelalte medicamente pe care le folosim în momentul de față sunt mai puțin legate de replicarea virală, de înmulțirea virusului. Mai degrabă sunt implicate în reducerea efectelor infecției, cum este Hidroxiclorochina. În paralel se testează și alte antivirale, unele dintre ele provin din Japonia, China. Cred că la toate aceste tratamente antivirale ar trebui să avem un răspuns începând din toamnă. Atunci cred că Remdesivirul ar putea să fie deja autoritzat și să fie fabricat”, a mai spus Alexandru Rafila.

1 COMMENT

  1. poate le transmite cineva promotorilor isteriei in masa, parerologilor oficiali responsabili cu distrugerea economiei si suprimarea libertatii, ca e deja demonstrat (stiintific, cum le place acestor specialisti in dictatura sa zica) ca INDIFERENT de masurile luate, virusul chinezesc are virful numarului de imbolnaviri in saptamina 6 iar din saptamina 8 numarul lor scade semnificativ. Atita are “durata de viata” virusache asta, orice ai face….:
    https://drive.google.com/file/d/1rkM9YI-ZviHAHUblcMv3w7vQSmDw7EXC/view?fbclid=IwAR2inl-BqU8x_ountheRmB_UPWnEI3LRKNevVSa7bdsrU9HH3xtysAkDAOY

    Prin urmare, numarind din saptamina 24 februarie (primul caz raportat in Romania), rezulta ca saptamina 8 a fost cea trecuta.
    De aici incolo orice “masuri” se iau se iau doar ca sa justifice ei importanta si cum ne-au salvat ei…. dar nimeni nu are curajul sa se uite la Suedia, nimeni nu are curajul sa le spuna ca toate scenariile pe care s-au bazat, inclusiv cele de la OMSul condus de etiopianul maoist, au fost de peste 20 de ori exagerate, gresite…

    Tot spre stiinta expertilor in toate: din saptamina 6 creste numarul conflictelor violente, al nesupunerii civile/civice… se vede, nu?…. asta e alt efect al “arestului la domiciliu” decretat de straluminatii conducatori. Si comunistii, si nazistii vroiau sa faca oamenilor “binele” cu forta, doar…. aceeasi scoala de gindire totalitara, izvorita din absolutizarea ignorantei.

Leave a Reply