Foarte multe analize, comentarii si informatii despre schimbarea modului de impozitare a romanilor din 2018 au aparut in spatiul public. Guvernul nu reuseste sa tina pasul cu interesul public, iar unii ministri comunica prost, nu explica masurile pe care au de gand sa le ia, sunt anuntate intentii fara a fi explicate populatiei. Exemplul cel mai recent este dat de ministrul finantelor, Viorel Stefan, care a lansat cateva idei intr-un interviu. Critica a venit imediat chiar de la varful PSD.

 

”Se discută foarte mult de modificarea impozitării veniturilor. Însă acesta e doar un capitol din Codul fiscal pe care intenţionăm să îl modificăm. Lucrăm în paralel la schimbări în taxarea pe valoarea adăugată, pornind de la reducerea TVA la 18%, de la 1 ianuarie 2018. De asemenea, pregătim modificări în cadrul accizelor şi a contribuţiilor sociale. În aproximativ două luni vom finaliza un draft care va conţine toate schimbările aduse Codului fiscal, pe care le vom aplica începând cu anul 2018. Ca exemplu de modificări la care se lucrează, regăsite în programul de guvernare, de la 1 ianuarie 2018, contribuţiile sociale vor fi de 35%, reduse de la 39,25%, şi vor fi datorate exclusiv de angajat. Vor rămâne doar două cote, CAS şi CASS, şi vom elimina celelalte patru cote, inclusiv contribuţia de şomaj. Vom analiza din ce surse se va plăti indemnizaţia de şomaj. De asemenea, se va modifica modul de stabilire a CAS şi CASS în cazul persoanelor fizice care desfăşoară activităţi independente. Respectiv CAS-ul se va plăti fie la bugetul asigurărilor sociale de stat, fie la fondurile de pensii private, baza de calcul fiind cel puţin egală salariului minim pe economie. CASS-ul se va plăti la nivelul salariului minim pe economie, indiferent de numărul de activităţi desfăşurate”, arată ministrul finantelor Viorel Șefan, într-un interviu pentru revista Capital.

 

La emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, Liviu Dragnea a adus câteva lămuriri în ceea ce privește proiectul de modificare a Codului Fiscal.

Președintele PSD a precizat că ministrul Viorel Ștefan nu a explicat foarte bine ce prevede noul proiect.

„Tot angajatorul va face plata, formularea este greșită, așa ca o paranteză, Viorel Ștefan este un ministru bun, dar este un dezastru la comunicare. Sper să își îmbunătățească comunicarea, pentru că de multe ori vorbele pot face mai mult rău decât faptele”, a spus Liviu Dragnea.

Liderul PSD a mai menționat că în ultimii ani statul a furat din contribuția la pensie a fiecărui angajat.

„În opinia mea, statul a furat în toți acești ani 15,8% calculat la salariul fiecărui angajat din contribuția lui la pensie, pentru că angajatorul, adică firma, plătea contribuții sociale, dar nu pentru angajat, plătea pur și simplu în bugetul asigurărilor de stat, ceea ce nu este corect”, a mai precizat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea: „Statul a furat în toți acești ani fiecărui angajat din contribuția lui la pensie”

6 COMMENTS

 1. Dragnea gaseste tap ispasitor.

  Multe din subiectele si detaliile pe baza carora se vorbeste despre impozitul pe gospodarie au fost formulate de Olguta, Liviu Pop si Dragnea insusi !

  Dar cel mai important Draft-ul facut public: http://media.hotnews.ro/media_server1/document-2017-04-19-21721894-0-impozitul-venitul-global-draft-ministerul-finantelor.doc

  Cat despre ultima declaratie nu pot sa spun decat ca e plina de tupeu ! Cine naiba a votat actualul Cod Fiscal si cine a condus statul in ultimii 5 ani ? Mama sau PSD ?!

 2. Iar Dragnea e as in comunicare, dar un dezastru la guvernare. A i se vedea rezultatele din Teleorman ale guvernarii locale timp de 16 ani.

 3. ride ciob de oala sparta; Dragnea, the big communicator 🙂
  norocul lui ca nu-l intervieveaza nimeni, periodic doar i se ofera timp de antena sa se obisnuiasca poporul cu viitorul presedinte.
  Si, hop, coincidenta, iata si amendamentul cu gratierea banditilor care au peste 70 de ani…. ma, ai dracu, de ce nu 75 ca e o virsta mai rotunda?

Leave a Reply