Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat că, din ce știe el, Florian Coldea este un foarte bun profesionist, dar Comisia parlamentară pentru controlul SRI trebuie să îl cheme la audieri pe directorul SRI, Eduard Hellvig, pentru a verifica dezvăluirile făcute în ultima vreme cu privire la Coldea.

“Eu nu știu foarte multe lucruri despre Florian Coldea, dar, din ce am mai citit, din ce am mai auzit, din ce am mai discutat cu unii și cu alții în ultima perioadă, în ultimii doi-trei ani, ce pot spune despre el, din ceea ce știu eu, este că e un foarte bun profesionist. Nu știu câtă mână de fier sau de catifea are Eduard Hellvig, dar eu cred că el a avut o relație de colaborare și o relație de serviciu foarte bună cu domnul Florian Coldea. Nu știu ce va face domnul Coldea, dacă va reveni pe funcție, dacă nu va reveni, sunt tot felul de discuții, numai ei și președintele Iohannis știu, probabil. Dincolo de asta, ce consider eu că nu e bine pentru statul român este scandalul care a fost generat de aceste dezvăluiri. O consecință este suspendarea domnului Coldea, dar scandalul în sine afectează credibilitatea SRI, care este unul din pilonii importanți pentru stabilitatea și securitatea națională. Toată lumea spune că SRI, ca și SIE de fapt, ca și Ministerul de Interne, ca și DGIPI, ca și alte structuri, trebuie să fie foarte bine structurate și stabile și să se bucure de prestigiu intern și internațional. SRI face parte dintr-o rețea de servicii de informații cu partenerii noștri din NATO și nu numai foarte importantă și schimbul de informații nu trebuie să fie afectat de acest scandal”, a spus Dragnea, la emisiunea Punctul de intalnire la Antena 3.

El a adăugat că noua Comisiei pentru controlul SRI, care va fi constituită luni în Parlament, trebuie să ancheteze toate lucrurile care s-au spus în ultima vreme despre generalul SRI Florian Coldea.

“S-a discutat mult dacă noua Comisie SRI ar trebui să ancheteze aceste lucruri. După părerea mea, noua Comisie SRI trebuie să facă acest lucru, trebuie să îl cheme la audieri pe domnul Hellvig, cred că și dumnealui își dorește lucrul acesta pentru că orice neanchetare, dacă pot spune așa, nu face decât să umfle foarte mult acest mister, această lipsă de informații, lipsă de cunoaștere. O audiere și o verificare fără patimă, dar făcută foarte serios și foarte profesionist este în beneficiul tuturor, și al instituției și al Parlamentului, și al opiniei publice și al statului. Cred că în Comisia SRI domnul director Hellvig va avea posibilitatea, într-un mediu oficial și instituțional, să răspundă la întrebări și să lămurească multe lucruri care trebuie lămurite. Ăsta este un scandal care trebuie nu închis, în sensul de băgat sub preș, trebuie lămurit și mers mai departe, instituția este mult prea importantă”, a menționat președintele Camerei Deputaților.

Dragnea a mai precizat că nu există o înțelegere ca PNL să preia șefia Comisiei pentru controlul SIE și PSD pe cea pentru controlul SRI, iar PSD va avea patru locuri din nouă în Comisia SRI.

23 COMMENTS

 1. Fiecare schimbare este un nou inceput, speram in bine, ma refer la institutiile de forta. Ne-au adus foarte multa dezamagire in ultimii ani, derapaje si debandada institutionala. Dragnea si echipa vor avea mult de lucru, important este sa aiba finalitate dar nu sunt excluse deviatiile precum Haineala (Nu avea ce sa mai caute in acesata echipa – Serviciile au lucrat cu siguranta la aceasta numire).Multumim pentru vigilenta si emisiuni!

 2. Un condamnat definitiv si cu procese pe rol ne vrobeste de control SRI, ce natie de neam prost suntem! Asa a fost lasat ghita in comisie pana a fugit ca un sobolan cand nu a a mai avut imunitate lund cu el tot felul de informatii de importanta nationala.

 3. eh, acum o sa vedem cat de “system-free” este Dragnea… speram sa fie o alegere care sa ne aduca prosperitate, (se vede faptul la inclusiv SRI lucrase la tinerea economiei pe loc, in aceasta tara aliata)

 4. Domnule Radu Tudor, domnul Ciolos va prezinta niste intrebari la nelamuririle legate de buget. Sunteti interesat ?

     • aaaa da , psdul minte grav. dragnea si ministrul fondurilor europene. statistic, cu cifre clare au intrat mai multi bani in 2016 decat in toti anii.
      deci sa ma uit ce zice consiliul fiscal si un ziar si nu datele statstice ?
      nu mersi, ma uit la datele oficiale.
      ciolos incompetent ? nu cred ca esti informat corect.

     • Noi nu zicem sa nu faceti propaganda unui om condamnat desi vam cere un pic de onestitate cand il tot pomeniti pe condamnatul si urmaritul penal. Ar fi trebuit ca la atatea manipulari de la antena3 cu ” gaura” sa postati raspunsul lui Ciolos, sa aflam tot de aici raspunsul la grotestele minciuni. Am aflat in urma intalnirii primului ministru cu presedintele ca nu a fost nici o “gaura” iar grindeanu nici nu a mai pomenit de aberatia respectiva deloc. Atata timp cat Ciolos a avut rezultate deosebite oriunde a muncit iar seful CE chiar l-a laudat pentru modul cum a condus Romania intr-un an, nefiind implicat in nici un act care sa-i pateze reputatia spre deosebire de condamnatul care putea face puscarie dar si urmarit penal in alte procese, atunci dati-mi voie sa-l cred pe Ciolos!

     • Ovi Cluj, nu te opreste nimeni sa-ti exerciti baseala in continuare. Chiar si Basescu a devenit un anti-basist, isi injura regimul, propriile creatii, tot. Tu ai ramas singur in transee, ca o virgula in amintirea marii manipulari care a durat 10 ani

     • Domnule RT, moneda nationala este leul, nu ronul. 24 de miliarde inseamna aprox 5 miliarde de euro, iar la un PIB de 200 miliarde inseamna aprox 2,5%. In conditiile in care deficitul e 2,6% si prognoza era 2,8, unde se regaseste gaura asta suplimentara de 2,5%?

   • Costi si Ovi,
    Cum definiți dumneavoastra lipsa unor încasări la bugetul de stat a câtorva miliarde de lei ? Gaura pare prea mult dupa parerea dumneavoastra. Eu o sa traduc totul in “ceva probleme la” ANAF si in “ceva probleme la” Ministerul de Finante. Nu credeti ca părțile implicate ar trebuie sa ne spuna si noua cetățenilor cam cum au gândit ei, asta prin legatura noastra cu statul adică Parlamentul. Haideți să vedem, poate au chiar o explicatie coerentă si instutionala. Ce ziceți? Si apoi o sa ne dam seama ca Dragnea a mintit sau nu. Eu zic că asa e normal.
    Si mai ales, cum ati dori sa explicați rectificarea bugetară pe plus de doua ori ?

    Exact aceeasi situatie o avem cu Avocatul Poporului. Nu ar fi mai bine ca Curtea Constituțională sa isi dea cu parerea ? Poate o sa mentina legea in vigoare. Mi se pare mult mai în regulă ca o institutie credibilă sa isi spuna parerea bazat pe lege si constituție.
    Ne este frică cumva ca CCR o sa declare legea neconstitutionala si tot tamtamul legat de Dragnea nu o să mai aiba suport?

    PS. Nu sunt un suporter al nimănui doar că mi se pare normal ca institutiile statului sa isi spuna cuvantul.

    • barosane, comisia parlamentara, adica a psdului, sa vedem cine e in ea, sigur va constata nereguli, ca doar nu sunt prosti, sunt doar ticalosi si hoti.
     o comisie credibila ar fi una independenta profesionala, straina daca se poate. asta ar costa ceva, dar e adevarata.
     cand te intereseaza datele oficiale cauta-le ca sunt publice sa iti faci singur o parere.

     • Bai Costi-ță si Ovi-nă,

      Duceti-va ba cu Basescu si cu basismele voastre de-aici, rapandulelor umane ce sunteti!

      P.S. Ati gresit blogul ba, ultrasilor basisti opariti care va zvarcoliti in chinuri ca acum e PSD-ul la guvernare! Ati intrat in chinurile facerii si vi s-a rupt apa la creier pe aici! BUE MASESCU, impreuna cu toti sustinatorii lui! Mars la pascut capre, ghelbanilor!

 5. Unora de pe aici stiu ca le lipseste un ”tatuc”, care sa le ofere spectacol si sa le-o traga ca sa simta adrenalina in creier!Vor un GURU! Nu uitati cei doritori de astfel de tatuci, ca am avut parte de decerabrati la nivel de stat in Dec’89, mineriadele, devalizarea economica, exodul, epoca BASE, iar acum ramane de vazut..!Si sa nu mai uitati un lucru, datoria externa a Romaniei si tot ce s-a construit s-a facut in 3 schimburi de bunici, parimiti si frati. Toate astea noul politic le-a terfelit, le-a considerat un ”morman de fiare vechi”, culmind cu domnia matelotului. Dar cati nu l-ar fi urmat in devalmasia lui? Sper ca intr-o buna zi, sa plateasca pentru TOT acest BALCI!

Leave a Reply