Redacția PSnews.ro vă prezintă în cele ce urmează cea mai recentă decizie luată în calcul de către actualul lider al PSD, Liviu Dragnea.

Concret: pe fondul acuzațiilor tot mai dure lansate în ultima perioadă de Gabriela Firea la adresa lui, șeful social-democraților a pregătit deja un înlocuitor la conducerea PSD București. Surse apropiate liderului PSD au dezvăluit pentru PSnews.ro că numele senatorului Șerban Nicolae se află în cărți pentru a prelua fotoliul Gabrielei Firea.

Amintim că miercuri, în conferința de presă organizată la Primăria Capitalei, Gabriela Firea a declarat că este dispusă să rămână simplu membru PSD.

„Sunt dispusă să plec, să rămân simplu membru de partid, dar nu pot să fiu părtașă la ceea ce se întâmplă. Statutar ar fi ca la primul CEx cei care au un cuvânt de spus similar mie să spună. Dacă nu mai e nimeni în CEx să aibă un cuvânt de spus similar cu al meu, însemnă că totul e extraordinar, că Liviu Dragnea și-a dus la bun sfârșit planul de a îi manipula pe toți. Nu am ce să le reproșez colegilor, fiecare votează potrivit conștiinței sale și informațiilor pe care le deține”, a declarat Gabriela Firea.

Șerban Nicolae (n. 5 aprilie 1968) este un senator român în legislaturile 2004-2008, 2012-2016, 2016-2020, ales în județul Ialomița pe listele partidului PSD.

În legislatura 2004-2008, Șerban Nicolae a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Mongolia, Republica Federativă a Braziliei și Statul Israel. Șerban Nicolae a avut 331 de luări de cuvânt și a inițiat 38 de propuneri legislative din care 10 au fost promulagte legi. Șerban Nicolae a fost membru în următoarele comisii:

Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională (din feb. 2007)
Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări (din feb. 2006) – Vicepreședinte
Comisia specială pentru modificarea și completarea Regulamentului Senatului (din feb. 2006)
Comisia pentru muncă, familie și protecție socială (sep. 2005 – feb. 2006)
Comisia specială pentru modificarea și completarea Regulamentului Senatului (până în oct. 2005)
Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări (până în sep. 2005)
În legislatura 2012-2016 Șerban Nicolae a fost membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Republica Estonia și Statul Israel. Șerban Nicolae a inițiat 70 de propuneri legislative, din care 16 au fost promulgate legi. Șerban Nicolae a fost membru în următoarele comisii:

Comisia pentru cercetarea abuzurilor, combaterea corupției și petiții
Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări (feb. – noi. 2014)
În legislatura 2016-2020, Șerban Nicolae este membru în grupurile parlamentare de prietenie cu Qatar și Statul Israel.

16 COMMENTS

  • PSdul trebuie sa faca ceva. Firea nu spune nimic concret, nu poti sa tii o femeie isterica care debiteaza tot felul de barfe si frustari personale pe la televiziuni. O inlocuiesti si gata.

 1. Wow Serban Nicolae, excelenta alegere.

  Sa candideze si la primarie, cred ca ia mai putin decat Orban.

  • Orban daca o sa candideze la primarie nu ia nici macar votul lui . Orban o sa voteze cu Iohannis doar asa ca sa arate ca e fidel sefului de mucava acest minunat neamt care a venit sa le aduca lumina marilor intelectuali basisti si tinerilor pro-securisti.

 2. Nu spun ca dl. Nicolae (Serban) n-ar face fata unei noi provocari dar totusi l-a intrebat cineva daca accepta noua functie. Daca stau bine si-mi aduc aminte, nu cu mult timp in urma a fost mazilit dintr-o alta functie, de la senat.

 3. Radu, CSAT este cumva o organizatie financiara de obligatoriu este luat in seama privind bugetele in stat?! Nu conteaza ca da sau nu aviz,e vorba strict despre finantele tarii! Parca, CSAT era o entitate unde se discuta si se ia decizii privind siguranta si securitatea tarii,respectiv a cetatenilor traitori in tara si nu partea financiara! Partea financiara e datoria guvernului oricare ar fi! Iar sunt calarite sau chiar confuzionate intentoinat institutiile cu profile diferite prin lege?! Ufffff!

 4. Ce parsiv e Dragnea! Nu renunta el care are o groaza de greseli si ramane capul psd! Tot pe Firea o anihileaza inlocuind-o cu ai lui! Asa DA democratie in PSD! Cam la fel facea base cu nemultumitii din pdl!
  Apropo de psd-Dragnea,pentru ca tot am auzit spunand ca Psd cu Dragnea au castigat cel mai mare procent la alegeri!
  Terminati cu minciunile! Psd a castigat pentru ca Ponta si guvernul sau au facut cate ceva pentru cetateni si nu Dragnea! Dragnea era pe margine,foarte putin il stiau si chiar din psd nu aveau motiv sa il accepte in acea perioada mai ales ca avea coada groasa! Cu Dragnea pierdeau la cel mai mare procent alegerile! O sa va convingeti la urmatoarele alegeri!

 5. Despre Serban Nicolae, arhicunoscut , am o singura parere care se suprapune momentului , televizat, in care marele senator incerca sa o placheze pe colega parlamentara Chichirau din USR, mi se pare, afirmind : fara pudoare umana , fara jena de cetatean civilizat, , afirmand ca el se afla in posesia unui filmat care descria gusturile si practicile amoroase ale doamnei.
  Moment de neuitat pentru un asa mare senator , luptator pentru statul de drept.
  Ce calitate umana i se poate atribui unui barbat cu o conduita de subspecie?!
  Poate Dragnea sa-l numeasca orice. Asta demonstreaza inca odata de ce oameni se inconjoara cum zice si proverbul ” spune cu cine te insotesti, ca sa iti spun cine esti”.
  E Valabila si reciproca. S.B. egal zero taiat!!!

  • Plesoianu poate deveni prea popular si periculos pt Dragnea. N-ati invatat pattern-ul? Ilustrii necunoscuti trebuie sa vina!

 6. RT, crezi ca e fezabil daca te rog sa o intrebi (sau poate deja te gandeai sa) pe Gabriela Firea azi la emisiunea ta, daca tot spune o gramada de chestii de care era constienta de mai mult timp: ca Dragnea a spus sa nu-i dea soseaua de centura, ca stia ca era o manevra de a deturba responsabilitatea lui Dragnea cu meetingul din 10 august etc – DE CE A TACUT in momentele respective?
  Nu era tot prinar al bucurestenilor cand a aflat ca Dragnea ii blocheaza proiectele?
  Stiu ca esti un infoocat sustinator al reabilitarii infrastructurii – cred ca este o intrebare pertinenta ca bucurestean si om ce vrea sa avek drumuri bune cat mai repede.
  Deci, crezi ca se poa’?
  Merci

 7. Lui Șerban Nicolaie i s-a lipit eticheta de “șofer” al nu știu cărui șef PSD și văd ca nici coerenta lui ideologica, nici retorica, in general,sobra—reacția lui deosebit de vulgara la vulgaritatea fără limita a coanei Chichirau atârna greu in cumpăna—nu-l fac sa iasă din clișeul de sluga, deci, nu cred ca Dragnea îl va folosi ca cep la butoiul organizației București. Și, oricum, Firea ar trebui sa-și dea demisia, mai întâi, ca sa se poată astupa pierderea de încredere in liderul maxim cauzată de d-sa, ceea ce iarăși nu cred sa se întâmple: mai ales dacă Firea acționează la “sfatul” lui Ponta, cum umbla vorba—Ponta e pățit cu demisiile, nu va mai indemna pe nimeni sa plece din post de bunăvoie. Una peste alta, e chiar pacat de oameni ca Șerban Nicolaie care rămân in PSD pentru ca sunt de stânga și n-au unde se duce in alta parte dacă decid sa o rupă cu propriul partid pe motiv de neînțelegeri cu conducerea; măcar la PNL lucrurile sunt clare, cine rămâne sub Orbán e, in cel mai bun caz, un oportunist de cea mai joasa speța (in cel mai rău, un inconștient) care spera sa prindă un os de ros, nici măcar o ciosvârtă, aruncat de la Cotroceni.

  • Daca si acum dupa atatea dovezi de pupat cu statul paralel puteti spune ca Ponta a demisionat de buna voie si nu la ordin, sunt uimit:)

 8. si uite asa PRO Romania lui Victoras creste intr-un an cat altii in 7 :).. prietenii stiu de ce…!

Leave a Reply