Liviu Dragnea, președintele PSD, a participat la consultările de la Cotroceni, în vederea desemnării unui premier, alături de colegi din PSD și ALDE. La final, liderul PSD a dezvăluit ce a discutat cu șeful statului, scrie stiripesurse.ro

Liderii PSD-ALDE i-au prezentat lui Iohannis propunerea, Viorica Dăncilă, modul în care s-a ajuns la această propunere și ce anume o recomandă pe eurodeputată pentru această funcție.

„I-am prezentat președintelui în mod oficial și direct propunerea noastră. Am prezentat și procedura prin care a fost desemnată în cadrul PSD. Colegul Daniel Chițoiu i-a prezentat președintelui faptul că ALDE a decis în forul statutar susținerea Viorica Dăncilă.

I-am prezentat președintelui un tabel cu parlamentarii PSD-ALDE cu susținere semnată de fiecare. Am făcut asta pentru că în ultimele zile au apărut tot felul de informații în spațiul public că am pierdut majoritatea, că există parlamentari care nu vor să susțînă.

Am discutat despre faptul că și ieri, și astăzi am avut mai multe discuții cu doamna Viorica Dăncilă în cadrul CEx și în cadrul Coaliției și direct despre angajamentul dumneaei de a-și asumă programul de guvernare. Am prezentat argumentele care ne-au făcut să o propunem.

Am prezentat indicatorii macroeconomici, măsurile sociale, investițiile, măsurile în domeniul educației, sănătății, măsurile fiscale care sunt prevăzute în program.

Am prezentat și calitățile umane ale doamnei Viorica Dăncilă: este neconflictuala, dedicată dialogului, modul cum vede relaționarea cu președintele României, anume o relaționare corectă și productivă, angajamentul de a recupera anumite întârzieri.

Președintele a luat act de ceea ce i-am spus. Ne-a transmis că dorește să nu se prelungească această situație și să avem un guvern cât mai repede. Va lua o decizie, nu știm dacă astăzi sau mâine, după ce va ascultă și celelate partide și va analiză serios propunerile. Noi sperăm să accepte propunerea cu doamna Viorca Dăncilă. Suntem pregătiți să convocăm parlamentul în sesiune extraordinară pentru a începe audierile de miniștri”, a declarat Liviu Dragnea.

4 COMMENTS

  1. PSD nu mai are morala să ramână la guvernare ! Și-a pierdut legitimitatea atunci când și-a demis propriul guvern apoi a aplaudat asta ! A pus cel ami violent premier din Istoria României iar acesta a demisionat ! S-a terminat !

  2. Probabil ca decizia finala va fi luata dupa discutia intre doamna Dancila si Presedinte…In principiu una spui inainte de a fi desemnat si alta faci dupa ce esti.Mai precis dupa ce constati ce greutati reale te asteapta si ce solutii ai putea sa ai …SAU NU pentru a le rezolva.Parca-i vad deja pe unii foarte incantati acum ca modificarile la legile Justitie vor zburda cum vor avea un soc mai tarziu.Cat timp n-ai raspunderi,esti chibit,esti copilul minune al celor de la sputnik,esti cool,ii rezolvi pe toti….cand ajungi acolo se schimba imediat optica,daca esti responsabil.

  3. “Circula pe net informatia ca madam Dancila era omul care il aproviziona cu tigari pe Dragnea!” Nu stiu daca e adevarata sau falsa informatia,liberalul care a ajutat familia sa isi recupereze cei 3 sau 4 copii de la homosexualii,parca din Belgia,ala cere are 2 tone de gel in par, a spus cu gurita lui aseara labeunutv,in trecere am auzit. Daca este inregistrata emisiunea de aseara si o gasiti online,va puteți convinge de spusele pnl-istului!

Leave a Reply