Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni, la Timişoara, că, după alegerile locale din 5 iunie, social-democraţii din Parlament vor demara procedurile de înlocuire a actualului preşedinte al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

‘După alegerile din 5 iunie, colegii mei din Parlament vor declanşa procedurile regulamentare şi vom purcede la revocarea domnului Valeriu Zgonea, care nu mai are nicio susţinere politică. Funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor este una politică şi ea va reveni, aşa cum este normal, PSD, pentru un membru din PSD’, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

Întrebat de media dacă Victor Ponta îi va lua locul lui Zgonea la şefia Camerei, Liviu Dragnea a afirmat că a văzut că un post de televiziune ‘deja l-a desemnat pe Victor Ponta drept preşedinte al Camerei Deputaţilor’.

‘PSD va desemna candidatul pentru preşedinte al Camerei, după ce acel post va rămâne vacant. Nu vânturăm nume înainte ca postul să rămână vacant, pentru că totuşi, lupta cu Zorro sau cu zborul nu este foarte simplă, adică trebuie să vedem locul liber’, a precizat Dragnea. Liviu Dragnea a participat, luni, la Timişoara, la o întâlnire a Consiliului Judeţean al PSD Timiş, pentru a-i susţine pe candidaţii partidului în alegerile locale.

5 COMMENTS

 1. Normal ca lupta sa nu fie usoara, doar e Zorro si nu este sprijinit de popor cum e-n poveste, are relatii “tari”. Numai ca si Zorro are punctele lui slabe.

 2. dragnea nu mai stie nici el ce vrea, pesemne ca problemele penale i-au incetosat mintile. desi are ditamai mastodontul psd in spate si majoritate in parlament, vad ca gaseste greu sa il schimbe pe acest facocer de zgonea sau sa depuna o motiune de cenzura impotriva guvernului meu. tariceanu este mult mai clar in viziune si discurs si a vociferat concret impotriva guvernului, kovesi si statului politienesc. din pacate tariceanu are doar un partid mic in spate, nu este sprijinit in aceste demersuri de catre dragnea si fricosii din psd, interesele lor se suprapun doar cand vine vorba de facut vreo alianta electroala sau sa faca un eventual guvern majoritar. eu nu vad la psd nimic concret, decat frica si actiuni reactive si defensive. tariceanu e singurul care este cu adevarat ofensiv si proactiv, dar odata ce a devenit mai insistent, numaidecat s-a trezit cu un dosar pe cap! trebuie sa votam cu alde si sa sprijinim acest partid cat mai tare pentru a nu ramane un partid de buzunar, pentru a nu mai fi la mana psd, psd nu mai poate reprezenta pe nimeni si nu se mai poate lupta cu republica procurorilor, a fost deja subjugat.

 3. Daca Dragnea se pune la mintea lui Zgoro…nu e mai departe de el.Zgoro n are demnitate. Dar PSD ul cum dracu ‘ l a avansat ? Sta cocotat pe scaunul ala desi nu reprezinta pe nimeni.

  • da Dragnea are demnitate? Cum vrea el condamnatul definitiv sa mai conduca ceva in tara asta chiar si un partid. Vrea sa-l puna pe urmaritul penal pentru 17 fapte de coruptie in fruntea Camerei Deputatilor? Normal ca Zgonea nu reprezinta pesedeul deoarece nu este nici urmarit penal si nici condamnat definitiv. Cam astea sunt virtutile psd ca sa fi cocotat sus

   • Esti prost, din cel putin doua motive :
    – o fi Dragnea penal, da’ nu pentru ce-a fost condamnat… Ca ailalti n-au avut _oaie sa-l sustina, e fiindca le tremura in pantaloni de frica de-ne-a, da’ la referendum am fost vreo 7.4 milioane pe partea aia, nu era nevoie sa intoarca ceva Dragnea, ca era evident… mai degraba, “foloase necuvenite” erau la ala de zicea, din curticica, sa stam acasa… ca ala ramanea “pe bune” daca nu se strangeau niste milioane… asa, a ramas doar ca la fanarioti, c-a zis “Inalta Poarta”
    – la “17 fapte penale” e prostie si mai mare. Cel care stabileste evaziunea e anafu’, iar ala a facut control, si a zis ca e OK, ca si-a platit darile. Pe d-alta parte, contractul intre parti e legea lor, daca o respecta p-aia de guverneaza. Deci, si-aci bati campii !
    Cat despre ‘conflictul de interese” cu Sova, acolo chiar e “telepatie” curata : stia ala cum ca peste niste ani o sa devina ce-a devenit, si-o sa se favorizeze cum au zis aia din “justitia independenta” !?! Noaptea mintii !
    Poate, totusi, ca ai dreptate la demnitatea lu’ Dragnea : a incercat si asta, pe modelu’ coabitarii, sa o dea la pace cu sistemu’… oarecum i-a iesit, c-a luat cu suspendare…. deocamdata…

Leave a Reply