Liviu Dragnea a afirmat, într-o intervenție telefonică la Sinteza zilei, că nu a participat la negocierea prin care Laura Codruța Kovesi a ajuns la șefia DNA.

Liviu Dragnea a povestit, la Antena 3, că ”undeva, în primăvara anului 2013”, în birou la Crin Antonescu, Victor Ponta, premier la acea vreme, a venit cu o hârtie în buzunar pe care erau trei nume: Tiberiu Nițu, Alina Bica și Codruța Kovesi.

Nici el și nici Crin Antonescu nu au fost de acord cu numirea lui Kovesi la DNA, de asemenea, nici ministrul Justiției de la acea vreme, Mona Pivniceru, care deja avusese discuții la nivelul parchetelor.

”Mona Pivniceru a spus că nu va semna așa ceva și că preferă să își dea demisia. Ulterior, așa s-a și întâmplat și a fost propusă la Curtea Constituțională”, a spus Liviu Dragnea.

”Eu nu am participat la nicio negociere care a generat acele nume”, a mai spus Liviu Dragnea.

Anterior, într-o altă convorbire telefonică la Sinteza zilei, Victor Ponta a reiterat că a luat toate deciziile împreună cu Liviu Dragnea, până în 2015. De asemenea, Ponta a afirmat, cu altă ocazie, că ”numirea din 2013 a doamnei Kovesi, am discutat-o amândoi, eu și Liviu, acum am rămas eu omul rău. Nu am fost doar eu, am fost doi”.

Ponta a afirmat că miza războiului său cu Liviu Dragnea nu este funcția de președinte al PSD.

”Eu nu voi fi președinte nici la PSD nici la alt partid din această țară sau din lume până nu am o hotărâre definitivă și irevocabilă legată de dosarul care mi-a fost făcut ca să plec din funcția de prim-ministru”, a spus Victor Ponta.

 Victor Ponta a afirmat că miza scandalului ține de o ”supraviețuire a tuturor”. Ponta afirmă că a făcut campanie anul trecut pentru PSD și ALDE și a votat Guvernul ”în speranța și în dorința că nu doar se va guverna foarte bine, dar că se vor schimba și toate lucrurile pe care eu, Liviu și Crin nu am fost în stare să le schimbăm”.

Totodată, Victor Ponta a afirmat că preferă această manieră de discuție pentru că în PSD ”nu mai are voie nimeni să vorbească”.

Despre relația cu Liviu Dragnea

”De foarte multe ori, la toate întâlnirile la care am participat a fost și Liviu Dragnea”, a spus Victor Ponta, referitor la modul în care a luat decizia numirii Laurei Codruța Kovesi în fruntea DNA.

Întrebat de Mhai Gâdea când va lua final acest război mediatic, Victor Ponta a răspuns: ”Ieri s-a terminat, când lucrurile s-au lămurit. Poate că oamenii înțelegeau greșit că suntem prieteni, că luăm toate deciziile împreună. Nu. Am decis totul împreună până în 2015. După aceea, toate deciziile sunt ale domnului Dragnea, multe sunt bune, unele sunt greșite și îmi rezerv dreptul să spun că unele sunt greșite”, a spus Victor Ponta.

 

10 COMMENTS

 1. da pt ce ii trebuia hartia, nu tinea minte trei nume, pt impresie artistica si suspans epic sau au tras la sorti din caciula?!.
  Ponta e cam trepadusi. ce conteaza cine ce propune cand el ca premier avea obligatia asumarii? daca ceva nu-i convenea nu propunea. Ca Mona Pivniceru

 2. Un mitoman si zeflemist iar capacul este pus de plagiat, asta ne-a dat antena3 in perioada aia …aplauda impreuna cu miile de pesedisti adusi cu autocare trenuri vapoare pe Arena Nationala unde monta ameninta cu inchisoarea un PRESEDINTE!

 3. Iata unde poate duce incapatanarea, imfatuarea si ce o mai fi, a unor lideri. Asa a fost si cu USL, iar acume este pe cale sa se produca cu actuala alianta. Alegatorii ii investesc sa conduca pentru bunastare, iar ei incheie fel de fel de intelegeri obscure, se consulta si negociaza cu persoane aflate in umbra, iar cand sunt luati la intrebari, nu stii care din ei minte mai mult. Daca Dragnea si Ponta nu incheie conturile in regim de urgenta, actuala alianta nu rezista pana in vara. Nu au nici o scuza, dimpotriva. Au luat papara in 2012 si 2015 prin manevre oculte, dar si pe fondul orgoliilor si prin santaj. Daca Dragnea si Ponta sunt vulnerabili atunci sa se retraga.
  Examenul final, mai ales pentru Dragnea, va fi decizia cu privire la Kovesi si Lazar. O tot lalaie, in loc sa aiba o pozitie transanta alaturi de Tariceanu. Ne cam ajunge si apare greata.

 4. Tind să cred ce spune Ponta.
  La el văd mai mult adevăr(se leagă bine acţiunile) decât la alţii. Antonescu…ce spune?
  Nu cumva urla şi Antonescu la băse chiar dacă era deacord cu pactul?
  Amintiţi-vă!

 5. Sa ne spuna ponta de ce a pus-o pe Kovesi! Cine minte ponta sau dragnea? Dle Tudor, nu vedeti cat sunt de penibili, cu comportament infantil, ambii din discutie? Poza e sugestiva, pe deplin…

 6. in poza asta Ponta e cu o hartie pe care e trecut numele lui, ca sa nu uite si sa se autoplagieze singur din inertie 😀

 7. uite ce zice Ponta azi despre Grindeanu (Antena3.ro): “Fostul premier a respins aserţiunea lui Dragnea potrivit căreia ar fi atacat guvernul Grindeanu şi a spus că se va întâlni cu primul-ministru, dacă acesta va dori să-i solicite sfatul. ”Ori de câte ori mă va întreba, îi spun ce cred eu că e bine după care, sigur, deciziile le ia el”, a spus Ponta.”.
  deci: Ponta spune ca primul ministru ia SINGUR deciziile. intelegeti? pai si atunci, de ce se fleoscaieste acu ca altii au decis sa o puna pe Kovesi? :))

Leave a Reply