Unităţile antiaeriene ruseşti au interceptat o dronă la sud de Moscova şi nu s-au înregistrat răniţi sau pagube în urma căderii de resturi, a declarat vineri dimineaţă primarul Moscovei, Serghei Sobianin, relatează Reuters, preluată de news.ro.

Sobianin a spus că drona, care se îndrepta spre Moscova, a fost doborâtă în districtul Podolsk, la sud de capitală. Echipaje de urgenţă şi specialişti se află la faţa locului.

Ministerul rus al Apărării a precizat pe Telegram că un total de cinci drone lansate din Ucraina au fost, de asemenea, distruse în cursul nopţii deasupra Moscovei şi a regiunilor Briansk şi Belgorod, aflate la graniţa cu Ucraina.

Guvernatorul regiunii Briansk, care se învecinează cu Ucraina, a declarat că nu s-au înregistrat pagube sau răniţi în urma atacului.

Ucraina şi-a intensificat în acest an atacurile cu drone asupra instalaţiilor de prelucrare a petrolului din diferite regiuni ale Rusiei, perturbând 15% din capacitatea de rafinare a petrolului rusesc, potrivit unei estimări făcute de un oficial NATO la începutul lunii aprilie. Unul dintre aceste atacuri a lovit joi o importantă rafinărie din regiunea Başkortostan, la o distanţă de aproximativ 1.500 km, a declarat o sursă din serviciile de informaţii de la Kiev, acesta atacul de acest tip cu raza cea mai lungă de acţiune de la începutul războiului, în februarie 2022.

Totuşi, atacurile cu drone care vizează Moscova sunt evenimente mai rare.

Moscova şi Kievul neagă că ar viza civili în atacurile lor, dar fiecare spune că infrastructura militară, de transport şi energetică a celuilalt sunt ţinte legitime pentru a slăbi adversarul în eforturile sale de război.

Leave a Reply