Procurorii DNA fac, joi, percheziţii la Parchetul Tribunalului Iaşi şi la locuinţa procurorului Emilian Eva. Potrivit DNA, se efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie şi în legătură cu protejarea patrimoniului cultural naţional mobil, comise în perioada 2011-2015.

Procurorii ridică documente din mai multe birouri ale Tribunalului Iaşi, printre care şi cel al magistratului Emilian Eva, fost procuror la DNA Iaşi, cel care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu în dosarul Telepatia.

ACESTA ESTE SUSPECTAT DE TRAFIC CU 200 TABLOURI IN VALOARE DE PESTE 300.000 EURO !

De asemenea, procurorii fac percheziţii şi la locuinţa lui Emilian Eva, acesta urmând să fie adus la DNA Central, împreună cu alte persoane, pentru audieri.

Citiţi şi: Radu Tudor: Acest individ extrem de dubios, Emilian Eva, a fost sancţionat de CSM

În octombrie 2014, procurorul Emilian Eva a fost sancţionat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), cu diminuarea indemnizaţiei cu 20 la sută pe o perioadă de cinci luni, pentru modul în care a anchetat un dosar de corupţie al unor interlopi ieşeni. Prin aceeaşi decizie a fost sancţionat disciplinar şi procurorul Sorin Mihail Călin, care a primit un avertisment.

Inspectorii judiciari au stabilit că Emilian Eva şi Sorin Călin au avut manifestări care “au adus atingere onoarei sau probităţii profesionale ori prestigiului justiţiei, săvârşite în exercitarea sau în afara exercitării atribuţiilor de serviciu” şi şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, informează Mediafax.

Sancţiunile au fost aplicate de CSM în urma apariţiei în presa ieşeană a unor informaţii cu privire la modul în care cei doi procurori au anchetat un dosar de corupţie în care au fost trimişi în judecată interlopii Gheorghe Clapon, Francisc Cristodorescu şi Gheorghe Rusu-Corduneanu. Interlopii au fost acuzaţi de trafic sau complicitate la trafic de influenţă, spălare de bani, ultraj, deţinerea sau portul de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept. Faptele reclamate în presă se referă la faptul că probele anchetatorilor au fost strânse în mod abuziv, iar dosarul conţine mai multe vicii.

Emilian Eva a mai fost cercetat disciplinar de Consiliul Superior al Magistraturii în 2009, după ce unul dintre colegii lui l-a reclamat pentru că l-ar fi rugat să-i înmâneze copii după un raport de constatare dintr-un dosar şi i-a cerut detalii din acest dosar în care figura primarul din Dumeşti, cu care are o relaţie strânsă de prietenie. În acest caz, Eva a fost găsit nevinovat.

Tot nevinovat a fost găsit şi în cadrul unei alte cercetări disciplinare, din 2012, în care era acuzat de “exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă”. Această cercetare a survenit după ce procurorul ieşean Vasili Pretula l-a acuzat pe Emilian Eva că a cerut emiterea unor autorizaţii de interceptare a mai multor telefoane, între care şi cel al fiicei lui Pretula, care nu avea nicio legătură cu faptele cercetate de DNA.

http://www.luju.ro/institutii/csm/procurorul-din-telepatia-troc-pentru-infundarea-judecatorilor-emilian-eva-a-fost-sanctionat-de-csm-dupa-ce-i-a-promis-unui-inculpat-ca-va-fi-eliberat-daca-accepta-sa-colaboreze-pentru-a-obtine-probe-impotriva-unor-judecatori-de-la-ca-iasi-a-savarsit-aceas

 

9 COMMENTS

  1. E tare de tot astia de la DNA se aresteaza in tre ei. E drept asta e un fost.
    Apropos de dosarul “Telepatia”, este complet inchis ?

  2. Intelegem ca Voiculescu a fost acuzat de un procuror corupt. Pai atunci nu ar trebui sa o salte dna-ul si pe judecatoarea camelia bogdan, cea care l-a condamnat pe Voiculescu ? Cum dracu sa bagi la puscarie un om in baza acuzatiilor unui procuror corupt ? Nu are nici o logica.

  3. si cu ce ma incalzeste asta?daca este gasit vinovat individul asta o sa ii elibereze cineva pe cei din lotul telepatia?daca e gasit vinovat zegrean o sa ne dea cineva cei doi ani castigati abuziv de basescu?pun pariu ca amandoi vor primi pedepse disciplinare ca sa taca din gura si noi vom privi si ne vom minuna.chiar nu vrea nimeni sa inteleaga ca tot ce se intamla in tara asta e mana dreptei europene?nu suntem un bun exemplu intr-o europa de dreapta care abia se taraie[in afara de germania bineinteles].ei incearca impunerea unei politici de reduceri bugetare in timp ce noi ce facem.reducem fiscalitatea ,dam ajutoare sociale si culmea suntem pe plus.maine ,poimaine europenii vor spune la alegeri:ia hai sa incercam si noi modelul romanesc si sa votam stanga.

  4. Nu vi se pare ca metodele invatate de la Basescu sunt aplicate cu succes de trinom(Codruta, Livia, Florian)? Apelezi la un individ, te folosesti de el atunci cand iti frige buza pentru a rezolva un ordin si cand nu mai ai nevoie de el, un sut in cur. Patent Basescu, caruia i-au cazut victime printre altii: Roman, Nastase, Voiculescu etc.
    Individul, prost fiind, protejat crezandu-se, face si el niste matraprazlacuri, mai mici sau mai mari, usurand misiunea trinomului in aplicarea sutului.

Leave a Reply