Mai mulți deputați au fost surprinși în filmările video de la Parlament în timp ce discutau la prezidiu, foarte aproape unii de alții, încălcând astfel regula distanțării sociale de 1,5 metri, scrie rfi.ro

Regula distanțării sociale pare să nu fie luată în serios în Camera Deputaților.

La ședința de miercuri, în care aleșii au dezbătut și votat legea privind starea de alertă, mai mulți parlamentari au putut fi văzuți stând foarte aproape unul de celălalt, mai exact la doar câțiva centimetri unul de altul.

În cel puțin două rânduri, au putut fi văzuți 10-11 deputați la prezidiu, discutând între ei, fără să păstreze distanța.

Asta în condițiile în care autoritățile și medicii cer insistent populației să păstreze distanța de cel puțin 1,5 metri.

Mai mult, doar unii deputați purtau mască de protecție. Alții o purtau doar la gură, nu și la nas, în timp ce câțiva purtau masca sub bărbie sau deloc.

Directorul executiv al Centrului pentru Inovare Publică, Ovidiu Voicu, spune la RFI că ”este un semnal foarte prost. De altfel și premierul, cel mai des când îl vedem, nu are nici un fel de măsură de protecție. Dar să ne aducem aminte că unul dintre primii infectați și care nici măcar nu a declarat a fost un senator, care a și făcut să fie închis Parlamentul câteva zile sau să inventeze niște proceduri de lucru la distanță, pentru că el nu a spus că are simptome, nu a spus că a călătorit în străinătate și a mers la întâlnirile Parlamentului. Vorbim de aceeași clasă politică. Ei nu au fost în stare să facă un lucru ceva mai complicat din punct de vedere intelectual, adică să pună în acord legislația cu Constituția timp de 17 ani. Iată că nu sunt în stare să facă nici lucruri simple din punct de vedere intelectual, adică să respecte niște reguli simple”.

4 COMMENTS

 1. Sunt la emisiunea de divertisment “cu masca, fara masca” 🙂
  Dnule Tudor apreciez intentia dvs.de a informa populatia corect prin specialisti in medicina.
  E o noua informatie ingrijoratoare ca in USA sint tot mai multe cazuri de copii care fac o forma “ciudata” de infectie cu noul coronav.
  E o tulpina noua ?

 2. Multumesc.
  Ar.putea A3 sa initieze un ‘brainstorming’ ( vad ca Guvernul nu are capacitatea), cu scopul de a gasi cele.mai bune solutii socio economice pt a nu se intrerupe activitatea economiei( macro si micro) a statului , in caz de pandemie, contaminare chimica, ecologica, cutremur, etc?
  Asta ca sa putem evita cat vom putea blocajul socio economic…Vad ca ne ameninta iar dnul prezident cu o stare de urgenta…Dar solutii n are…

Leave a Reply