În aula Ministerului Apărării Naționale s-a desfășurat, vineri, 17 martie, ședința festivă dedicată împlinirii a o sută de ani de când Regele Ferdinand a acordat Ecaterinei Teodoroiu gradul de sublocotenent, prima femeie ofițer combatant din Armata Română.

La manifestarea organizată la inițiativa Asociației Cadrelor Militare Femei în Rezervă și în Retragere Slt. Ecaterina Teodoroiu, în colaborare cu Oficiul Național pentru Cultul Eroilor, au participat reprezentanți ai Guvernului României, Casei Regale, Primăriei municipiului Târgu Jiu, urmași ai eroinei, personalități culturale și artistice, membrii ai Asociației Cercetașii Tradiționali, precum și elevi de la mai multe școli și licee bucureștene.

Cu acest prilej s-au conferit distincții ale Ministerului Apărării Naționale unor personalități care au contribuit la promovarea imaginii Eroinei de la Jiu și la întreținerea obiectivelor comemorative de război, în contextul Centenarului Primului Război Mondial.

PS : Oare vreunul din manualele “alternative” de istorie de azi mai mentioneaza de Ecaterina Teodoroiu? Copiii de azi invata cine a fost acest personaj eroic?

5 COMMENTS

 1. Ecaterina Teodoroiu, Mausoleul de la Marasesti, Eroina Nationala, Primul Razboi Mondial. Pentru multi tineri de azi si nu numai este o necunoscuta, un nume ca oricare altul in nebunia asta a zilelor noastre.
  Este un gest frumos a celor de la MApN in colaborare cu alte entitati militare sa celebreze “prima femeie ofițer combatant din Armata Română”, “Cine nu-si cunoaste trecutul, nu înţelege prezentul si nu are viitor”.

 2. Dipă 100 ani naţiunea românească s-a profesionizat în: plângăceli, neputinţă, sărăcie lucie, furt prin lege, escrocherii, ilegalităţi la limita legii sau interpretare, care par ilegale şi o uriaşă pepinieră de habarnişti cu diplome la hectar plasaţi politic în orice domeniu, pentru faimă, funcţie, beneficii şi facilităţi! Priviţi ”cu drag” studenţii care sunt poziţionaţi să împrăştie ură şi violenţă verbală!
  Ce avem bun de sărbătorit la împlinirea celor 100 ani?
  UN URIAŞ GHINION!

 3. raspuns la intrebarea din text:
  Da, e mentionata Ecaterina T in manualele alternative. cel putin in unele, sigur in cel al lui Giurescu, pe care simt ca-l poti intreba personal, ai avut multe emisiuni cu el 🙂

  • mbine, asta nu inseamna ca piticii si retin ce scrie in manualul ala. Asta daca au noroc sa nu treaca peste paragraf cand profu/profa raspunde cuiva pe Facebook Messenger

Leave a Reply