Bolile cardiovasculare reprezintă o problemă majoră de sănătate publică nu doar în România, ci și la nivel global, fiind principala cauză de mortalitate. Afecțiunile inimii pot fi prevenite prin evitarea factorilor de risc: fumatul, sedentarismul, dieta necorespunzătoare și consumul în exces de alcool. De asemenea, pot fi tratate și controlate corespunzător, fără a afecta semnificativ calitatea vieții pacientului, însă doar dacă sunt diagnosticate din timp.

Pe de altă parte, nediagnosticate și netratate la timp, bolile cardiovasculare pot genera complicații grave. În acest context, prevenția și controalele periodice la medicul cardiolog, mai ales în cazul persoanelor care se știu cu diferite afecțiuni ale inimii, joacă un rol esențial în prevenirea apariției complicațiilor amenințătoare de viață.

Evaluarea cordului, inclusiv a riscului cardiovascular, este efectuată de cardiologii clinicieni, diagnosticul având la bază examenul clinic alături de investigațiile de specialitate: analizele de laborator, electrocardiograma, ecocardiografia transtoracică, holter ECG și de tensiune arterială 24h, teste de efort și ecocardiografia transesofagiană, dacă situația o impune. În cazul pacienților cu afecțiuni cardiace mai complexe, se adaugă coronarografia, standardul „de aur” în diagnosticul bolii ischemice coronariene și nu numai.

Atunci când se stabilește indicația de tratament chirurgical sau intervențional, medicul cardiolog colaborează îndeaproape cu cardiologul intervenționist și cu chirurgul cardiovascular în vederea alegerii metodei celei mai potrivite de abordare terapeutică. P

La SANADOR, echipa inimii include medici cardiologi cu multă experiență în diagnostic, cardiologi intervenționiști care realizează cele mai avansate proceduri endovasculare, chirurgi cardiovasculari care efectuează intervenții minim invazive de multe ori în premieră pentru România, cu sprijinul unui departament dedicat de anestezie și terapie intensivă cardiovasculară. Toți acești profesioniști colaborează și decid în echipă care sunt cele mai bune variante de tratament pentru bolile inimii și ale vaselor mari, cu beneficii maxime pentru pacient.

Lor li se adaugă și colegii din celelalte departamente – Compartimentul de Primiri Urgențe (singurul din sistemul medical privat din România), specialiștii în recuperare medicală, dar și medicii radiologi, care furnizează imagini complexe și detaliate obținute cu cele mai noi echipamente, și specialiștii de la laborator, cu rezultate prompte și de mare încredere ale analizelor medicale specifice.

Spitalul Clinic SANADOR are nu doar cel mai avansat centru de excelență în chirurgia cardiovasculară minim invazivă din sistemul medical privat din România, ci și singurul departament de cardiologie intervențională din România care dispune de două angiografe ultraperformante Philips Azurion 7, cele mai avansate astfel de echipamente. În plus, condițiile oferite de blocul operator al Spitalului Clinic SANADOR și de secția de terapie intensivă pentru chirurgia cardiovasculară sunt neegalate în sistemul privat de la noi.

Astăzi este Ziua mondială a inimii. Opriți-vă un moment pentru a vă gândi cum puteți pune mai bine inima în slujba umanității, a naturii, dar și a dv. Folosiți inima pentru fiecare inimă! Și contați pe SANADOR pentru cel mai important ajutor, pentru sănătatea inimii!

Leave a Reply