Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a decis, miercuri, să admită contestaţia europarlamentarului Eduard Hellvig, privind raportul ANI, conform căruia liberalul s-ar fi aflat în incompatiblitate cât timp a fost ministru al Dezvoltării, sentinţa fiind irevocabilă.

hellvig

“Modifică sentinţa atacată, în sensul că admite acţiunea formulată de reclamantul Hellvig Eduard Raul, în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate. (…) Obligă autoritatea pârâtă să retragă de pe website-ul propriu comunicatul de presă din data de 9 noiembrie 2012 şi să publice prezenta hotărâre judecătorească de anulare a raportului de evaluare”, a decis, miercuri, instanţa supremă.

Prima instanţă sesizată, Curtea de Apel Bucureşti (CAB), a respins în 2 aprilie 2013, ca neîntemeiată, contestaţia lui Eduard Hellvig privind raportul de evaluare al ANI.

În noiembrie 2012, Eduard Hellvig, la acea dată ministru al Dezvoltării Regionale şi Tursimului, declara că acuzaţiile care i se aduc de către ANI sunt “o mizerie”, că motivul atacurilor la adresa sa este legat de funcţia pe care o deţine în PNL şi de faptul că se doreşte ca USL să piardă parlamentarele din 2012 şi prezidenţialele din 2014.

Eduard Raul Hellvig a fost găsit incompatibil de către inspectorii de integritate, întrucât pe lângă funcţia ministerială a fost şi director la o firmă, angajat ca cercetător în ştiinţe politice în altă societate şi a mai încasat salariu de la o bancă de celule stem.

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea legislaţiei privind regimul juridic al incompatibilităţilor de către Eduard Raul Hellvig, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, informa ANI.

În urma evaluărilor demarate la data de 10 octombrie 2012, s-a constatat faptul că Eduard Raul Hellvig s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 7 mai – 31 octombrie 2012, întrucât a exercitat, simultan, atât funcţia de Ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, cât şi funcţia de director în cadrul SC Sintezis Birotica SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 84), alin.1), lit. c) şi art. 86, alin. 1) din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.

Eduard Hellvig a fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, în primul Cabinet Ponta, din 7 mai până în 19 decembrie 2012.

 

13 COMMENTS

 1. Măi măi,ia uite cum începe ANI să piardă procese la nişte oameni de rang 2-3 în politică.Sau tocmai acest rang nu-i îndârjeşte să câştige chiar orice speţă ?

 2. Cei care umbla cu telecomanda la bas schimba voința electoratului cu ani și cu dna. Mi-e teama ca asta nu se va schimba.

 3. Mă-ntreb, unde se va ajunge cu ,,mizerabilii şi mizeria” în ţara asta! Posibil să se fi importat programe din alte ţări, doar pentru destabilizare, aici nu e vorba de anchetele şi arestările actuale care trebuiau cu mulţi ani înainte!!! DNA-ul şi cei care sunt colaboratori, trebuie să se gîndească ce, cine şi cîţi vor mai rămîne fără cazier în ţara asta, în plus, la nivelul ţării nimeni nu prea mai lucrează, dar toţi în frunte cu parlamentarii îşi încasează veniturile şi bonusurile, posibil doar pentru asta să facă prezenţa zilnică. În orice domeniu, indiferent de salariu, sau, chiar dacă au salarii/venituri enorme, tot umblă cu măgării, ce să mai spunem de nivelul mediu şi cel de jos, de ei nu mai poţi spune nimic. Cred că e mai bine şi cît de rapid, să-i aducă pe românii profesionişti înapoi în ţară, nu ştiu dacă cineva îşi închipuie cît se chinuie şi cît sunt de chinuiţi în străinătate, pe buele tuturor străinilor se vehiculează: romţnii hoţi, excroci, mincinoşi, la fel cu cei care-i conduc, sunt băgaţi în aceeaşi oală!!! Nu mai spun că în ţară este haos de ceva vreme în totul! În legătură cu programele importate din alte ţări, mă gîndesc, că se poate ajunge din haos în nebunie, în infracţionalitate cu complicitatea celor nevinovaţi, sau, limitarea ori blocarea a tot ce se presupune a fi constructiv! Poate, pe lîngă ceea ce face acum DNA-ul cu ajutoarele lui, să facă şi un program de guvernare, un plan de retribuire pentru toţi, inclusiv pentru parlamentarii care-şi votează drepturi neconforme cu Constituţia şi fără să presteze programul zilnic stabilit prin lege….pentru că tot au intrat în forţă peste tot mult prea tîrziu…(infracţiuni din 2004-2005-2006-2007…şi capul răutăţilor este imun total, ,,,mai bine pe viaţă, că tot s-au prescris faptele, ori s-au distrus/ars documentele)…părerea mea din ce se vede pe micile ecrane şi din viaţa de zi cu zi)

 4. ŞOCANT, CITIŢI ŞI VĂ MINUNAŢI! CINE CONDUCE ACEASTĂ ŢARĂ…DE RÎPĂ!!! CINE FACE ONOARE POPORULUI!!! DIN CAUZA ACESTORI SCĂUNARI ROMÂNII NOŞTRII SUNT BĂTAIA DE JOC A TUTUROR ŢĂRILOR STRĂINE ŞI A LOCUITORILOR ACELOR ŢĂRI!!! CINE A DEPUS JURĂMÎNTUL CU VÎRFUL DEGETELOR PE BIBLIE, JURĂMÎNT DE CREDINŢĂ CĂ APĂRĂ ŢARA CU PREŢUL VIEŢII!!! ,,,,MAFIOŢII ŢĂRII CARE SE VOR ÎN FUNCŢII!””” SUCCES DNA ŞI CELORLALTE ORGANISME JURIDICE!!! PE TOŢI LUAŢII, ANCHETAŢII ŞI SECHESTRAŢILE AVERILE, RESPECTIV, SCOASE LA LICITAŢIE, ILEGALITĂŢI LEGALE FĂCUTE CU BUNĂ ŞTIINŢĂ!!! http://www.puterea.ro/campaniile_puterea/exclusiv-schema-fraudei-eads-manevrele-lui-oprea-mita-lui-nica-cine-a-negociat-cu-lagardere-fratia-tiriac-zetche-zoller-105348.html
  http://www.puterea.ro/media/article_docs/pdf/105/105348_1.pdf
  (scuze Radu, dar am găsit materialul în engleză şi nu mi-a permis copy-paste să îl pun, autorul era nume englez şi german)

 5. ANI a fost creata ca arma de rezerva (in cazul cand “cetateanul neiubit de sistem ” era cinstit si nu-l putea lua la intrebari ..DNA-ul)… de catre sistemul ..basist.Acest regim i-a atacat cu .. arma ANI pe….HELVIG,MIRCEA DIACONU.IOHANNIS si pe altii ca sa le gaseasca cumva …nod in papura.Legea ANI trebuie clarificata si modificata urgent de …parlament.

 6. Toţi politicienii de 25 de ani de zile şi-au dorit lapte şi miere, au avut din plin ! Nouă poporului, ne-au dat numai venin permanent, acum, că şarpele e pe urma lor pentru a da socoteală pentru măgăriile făcute(poate nu sunt chiar toţi murdari, dar în complicitate cu siguranţă sunt), urlă peste tot că sunt hărţuiţi, şi, poate că vor să-i apere poporul, popor care a fost minţit, denigrat, excrocat,…nimeni nu mai sare în apărarea lor indiferent care ar fi politicianul! Cum de atîţia ani au fost lăsaţi să facă atîtea măgării!!! Cum şi cînd vor fi pedepsiţi aceşti ,,mironosiţe” politice??? cînd vor fi recuperate daunele de la ei??? Cum vor fi recuperate??? Şocant este ceea ce se dezvăluie pe micile ecrane în zilele actuale!!! De multe ori am scris că o să plătească cu vîrf şi îndesat cîndva odată! Vedeţi răspunsul votului prin reprezentanţii partidelor din provincie??? Fie şi din diaspora, care îndură zi de zi la locul de muncă şi de la cei din jur-străinii, consecinţele comportamentului şi mizeriile politicienilor din ţară!!! OOOOOOOO!!!! Vorbeşte buzatu la subiectiv, numai prostii şi minciuni, la el în judeţ, metoda arderii actelor s.a început din 2000 cu magazinul paloda din centrul bârladului, toţi care au fost şefi acolo, s-au transformat în afacerişti începînd cu vînzarea materialelor de construcţii lemnoase, chiar actualmente, şi nu numai…bă ,,mincinosule” care eşti cu gazele de şist pe două feţe!!!

 7. D-nl Ilie Serbanescu continua cu niste vorbe de claca si vad ca nimeni nu indrazneste sa ii contrazica maretele aiureli.Numeste guvernarea PSD impreuna cu liberalii din PLR ca fiind O PARANGHELIE,O AIUREALA.PAI NEA ILIE, DAR GERMANIA SAU EUROPA SUNT CONDUSE DE “PARANGHELII” INTRE DREAPTA SI SOCIALISTI?Apoi,nea maestre,de ce este PSD “odios” ca salarizarea este mica in tara noastra?Cat timp a guvernat PSD?Si apoi PSD-istii au ridicat salariul minim pe economie determinand astfel ca si toti angajatorii privati sa ridice toata salarizarea la nivel national. Asta si acum in guvernarea Ponta dar si in guvernarea Nastase.De la 1 ianuarie va fi 975L iar din iulie 1050L.Pana la salariul minim 8,5 euro pe ora ca in Germania o mai fi cale de zeci de ani. Dar si datorita normelor de aderare la ue si a sabloanelor de tot rahatul,plus politicienii care au distrus fizic industrializarea tarii (incepand cu terapia de soc a guvernarii catastrofale a CDR care acum vrea iar la guvernare),si care au aruncat tara in fundul Africii,, au facut ca sa pierdem inca vreo 30 de ani.Si daca mai punem la socoteala si hotia si complicitatea justitionarilor si autoritatilor tabloul este mult mai cuprinzator decat raportarea numai la PSD.

  • ILIE SERBANESCU(nemaivorbind de acad.DINU GIURESCU) sunt printre putinii romani care au avut curajul sa spuna ..ADEVARUL.In epoca postrevolutionara, de 25 ani, plina de MINCIUNA INSTITUTIONALIZATA(inclusiv plina de FURT si JAF NATIONAL dupa cum vedem din relatarile televizate ale ultimilor zile) putini si-au luat riscul(fara sa fie scuipati) sa spuna ..ADEVARUL.
   Toata lumea stie ca intotdeauna ADEVARUL supara pe toti cei care sunt niste fanatici pontisti(ponta minte precum respira) si probabil acesti fanatizati nu au iubit/nu iubesc adevarul niciodata ,ei fiind doar niste ..APLAUDACI cu orice pret(ei isi vor lauda intotdeauna IDOLII chiar daca acestia ii conduc in …prapastie si chiar inainte de a-si da duhul ..tot mai dau macar odata din …palme).
   PS .Jefuitorii au fost din toate partidele (de la stanga la DREAPTA) atat ca in prezent ii vedem doar pe PSD-isti ca fac coada la ..DNA. Sa speram ca dupa plecarea “CUCULUI-GUVERNATOR” sa-i vedem la coada si pe PDL-isti(tot fesenisti la origine dar ei “cu un trandafir” in sigla par si mai hoti ca fesenistii”cu trei trandafiri” in sigla ).
   PS.2 A se vedea ca niciodata n-am facut atac la o persoana sau alta(vorbesc doar la general) ..asa cum au facut alti cu subsemnatul.

 8. Israel se muta in …Ucraina……
  De aceea sunt ucisi ucrainenii pentru a face loc khazarilor….
  ——————————————————————————–
  Leaked report: Israel acknowledges Jews in fact

  Khazars; Secret plan for reverse migration to Ukraine

  http://blogs.timesofisrael.com/leaked-report-israel-acknowledges-jews-in-fact-khazars-secret-plan-for-reverse-migration-to-ukraine/

  Fast-breaking Developments

  Followers of Middle Eastern affairs know two things: always expect the unexpected, and never write off Prime Minister Binyamin Netanyahu, who has more political lives than the proverbial cat.

  Only yesterday came news that Syrian rebels plan to give Israel the Golan Heights in exchange for creation of a no-fly zone against the Assad regime. In an even bolder move, it is now revealed, Israel will withdraw its settlers from communities beyond the settlement blocs—and relocate them at least temporarily to Ukraine.

  Ukraine made this arrangement on the basis of historic ties and in exchange for desperately needed military assistance against Russia. This surprising turn of events had an even more surprising origin: genetics, a field in which Israeli scholars have long excelled.

 9. Incompatibili trebuie sa fie doar cei care nu sunt din tabara basista,nu conteaza daca au luat bani din mai multe locuri, daca ei sunt basisti cuminti.Asa va fi si in cazul incompatibilitatii lui Iohannis.Acum si Mazare trebuie sa fie incompatibil caci, chiar daca el nu a avut si alt salariu in paralel, tot trebuie sa i se mai faca de un “bolovan” in plus caci este de la PSD.

 10. ANI e cu oameni numiti politic. Astia sunt in general oameni prosti, ca numai un prost se gudura pe langa un politician pt o functie. De unde vreti sa stie meserie sa faca treba cum trebuie? Ei lucreaza doar la ordin ca nu i duce capul sa lucreze corect.

Leave a Reply