Raportul de 586 de pagini realizat de senatorii democrati americani in legatura cu activitatile antiteroriste ale CIA dupa 11 septembrie 2001 aduce din nou in discutie aspecte si cazuri controversate.

Este evident ca opinia democratilor are o conotatie politica interna serioasa in Statele Unite, in contextul in care este posibil ca varfuri ale administratiei republicane din primul si al doilea mandat al lui George W. Bush sa fie anchetate de acum incolo.

Raportul democratilor ofera si o imensa gura de oxigen Rusiei, ce face de un an de zile obiectul unor sanctiuni internationale pe fondul agresiunii militare din Ucraina si anexarii Crimeei, teritoriul al Ucrainei si al doborarii unui avion de pasageri cu 300 de oameni la bord, toti fiind ucisi. Pentru o buna perioada, acuzatiile vor curge masiv spre Washington si sistemul de securitate american, problemele Moscovei trecand intr-un con de umbra.

Pentru Romania, acest raport reinvie acuzatii mai vechi, ce au facut obiectul unor investigatii ample interne si internationale. Povestea cu bazele CIA din tara noastra revine, dar fara ca acest lucru sa fie mentionat explicit in raportul democratilor in vreuna din cele 586 de pagini.

Numele Romaniei este “decodificat” din paginile raportului de jurnalistii americani de la Washington Post, mai precis de Adam Goldman si Julie Tate. Cu siguranta aceasta mentiune din WP va inflama din nou persoane si institutii care nu vor ezita sa blameze Romania pentru cooperarea sa ampla in domeniul intelligence cu SUA.

Iata harta publicata de Washington Post :

W Post map

http://www.washingtonpost.com/blogs/worldviews/wp/2014/12/09/decoding-the-secret-black-sites-on-the-senates-report-on-the-cia-interrogation-program/?postshare=3411418143614830

Cei de la BBC reamintesc si ei de o poveste mai veche si publica o harta veche, de acum 8 ani, realizata de un raportor al Consiliului Europei in care apare Timisoara pe harta operatiunilor CIA impotriva terorismului :

harta Consiliul Europei 2006 (BBC)

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-30407950

 

 

20 COMMENTS

 1. …şi cică ISIS-ul nu-şi întinde tentaculele prin cetăţeni racolaţi din alte ţăti, cum ar fi albanezi cu cetăţenie elveţiană, pe teritoriul elveţiei în apropiere de zurich, şi elveţia e în siguranţă, da? http://www.thelocal.ch/20141207/saint-gallen-police-probe-islamic-centre-fire-bombing, se bănuieşte complicitatea ,,marilor puteri”, nu m-ar mira să apară şi pe la noi în românica noastră, SRI, SIE plus ceilalţi ne urmăresc şi ne ascultă clipă de clipă, pas cu pas pe noi cetăţenii români obişnuiţi, dar ce fac cu infractorii străini sub acoperire, care apar zi de zi??? Mai bine i-aţi opri şi stabili acolo la voi lîngă sediile sau casele voastre,,minunilor ascultătoare!”

  • A fost doar reforma statului de drept facuta de CIA si SRI. Si definitivata de “tinerii” de pe facebook printr-o rasturnare spectaculoasa la …vot.

 2. Nu ştiu cum, dar e de neacceptat:
  1. http://www.antena3.ro/romania/romania-va-reprezenta-interesele-statului-canadian-si-ale-cetatenilor-canadieni-in-siria-276445.html,, În baza acestui acord, România îşi asumă şi exercită, prin intermediul Ambasadei României la Damasc, protecţia consulară a cetăţenilor canadieni aflaţi pe teritoriul statului sirian, precum şi a intereselor Canadei în Siria, se arată în comunicat.”
  2. http://www.antena3.ro/externe/vladimir-putin-nominalizat-de-revista-time-pentru-titlul-omul-anului-2014-276450.html,, Preşedintele rus Vladimir Putin a fost din nou nominalizat de revista Time pentru titlul “Omul Anului 2014”. “
  3. http://www.antena3.ro/romania/scandalul-inchisorilor-cia-o-directa-de-la-voiculescu-in-falca-lui-macovei-276473.html,, Monica Macovei, care, nu mai departe de anul trecut, în octombrie, a făcut mare tapaj pe seama faptului că Parlamentul European a votat o propunere de Rezoluție privind presupusa deținere ilegală de prizonieri de către CIA în țări europene.”
  4. http://www.antena3.ro/externe/atacul-neasteptat-pe-care-coreea-de-nord-l-a-facut-la-adresa-sua-nu-inchideti-ochii-276428.html,,se întimplă în orice ţară de pe glob “În cazul în care Consiliul de Securitate vrea să dezbată drepturile omului, el va trebui (…) să se intereseze de numeroasele încălcări ale drepturilor omului în Statele Unite”, a declarat el, citat de agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA.
  Consiliul de Securitate al ONU trebuie să examineze în decembrie situaţia privind drepturile omului în Coreea de Nord după adoptarea, luna trecută, în Adunarea Generală a ONU a unei rezoluţii care cere Consiliului să sesizeze Curtea Penală Internaţională (CPI). “
  Avem 4 din multele exemple de manipulare a preşedinţilor de state, a combinaţiilor şi înţelegerilor făcute pe ascuns împotriva propriilor popoare, totul pe ascuns şi în scopuri reale aşa ca între marile puteri ce nu recunosc anterioarele înţelegeri pe ascuns, totul este predestinat celor,,puternici”, aşa a fost de cînd lumea şi pămîntul, aşa va rămîne, nimeni nu vrea să se schimbe ceva real şi în bine!!!

 3. ion iliescu, adrian nastase, traian basescu, calin popescu tariceanu + toti sefii si generalii securitatii (toate serviciile scerete) care au fost in functie in perioada 2003-2005 trebuie sa dea cu subsemnatul si mai mult decat categoric trebuie sa infunde ceva ani buni de puscarie cu totii, culpa fiind comuna.

  sa nu uitam si de multi parlamentari care cel mai probabil la ordin venit de la serviciile secrete pentru care lucreaza au acoperit aceasta crima a CIA.

  CIA este cea mai mare organizatie terorista din lume la ora actuala iar SECURITATEA (sri-sie-dia-sts-0215-jandarmerie etc.) colaboreaza sau sunt direct subordonati acestei structuri terorist mafiote impotriva intereselor Romaniei cu acte criminale indreptate impotriva populatiei romane.

  • “CIA este cea mai mare organizatie terorista din lume la ora actuala”

   Bine, român adevărat, te cred căci, nu-i așa, pe tine chiar te cheamă “câmpii”/”câmpuri”…

   Du-te și pupă-n bot un terorist. Și oferă-i și flori înainte de a-l expulza, în pur spirit al SRI, la vecini că deh, alții ar sări în aer, nu ei.

 4. Romania noastra este mereu in “campanie” . Sintem “plasturele” de serviciu . Atrocitatile asupra prizonierilor arabi sau de alte nationalitati au fost puse la punct de inalti oficiali americani , dar “da bine” sa fie mentionata si Romania . Acum in “domnia” lui Iohannis , totul va fi “farmacie” , dupa ce ne vos spala creierele trupetii de pe internet , nu ?

 5. ISS si-a infiltrat un agent acoperit chiar la varful guvernului – pe albanezul Ponta sa ne terorizeze cu minciuni

 6. http://www.antena3.ro/romania/deputatii-mai-multi-bani-de-cheltuit-in-2015-unde-au-fost-alocate-cele-mai-mari-sume-276471.html, citez,,Aşa că, anul viitor, aleşii vor avea de cheltuit la acest capitol, 59 de milioane de lei, cu aproape 3 milioane de lei mai mult decât anul acesta. Din aceşti bani, cea mai mare parte, 27 de milioane, se va duce pentru mersul în teritoriu al deputaţilor.”. Bă, cîtă nesimţire poate să mai existe în voi, cretinilor!!! Vedeţi că au fost şi sunt inundaţii peste tot, sunt încă zone distruse de inundaţii şi voi vă asiguraţi veniturile pentru buzunarele personale??? O să vă plîngeţi că nu veţi mai fi aleşi, ,,bă scîrbelor”! nu mai aveţi bun simţ, nu mai aveţi limite la absolut nimic, cu voie încălcaţi Constituţia!!! Nu o să mai dureze mult, vor trece şi aceşti 2 ani, atunci să vă văd cum urlaţi ca,,proştii, ca lupii în turbare)!!! pentru voturi, milogilor! Parcă eraţi în slujba ţării şi a poporului căruia i-aţi cerşit votul, da? Cum vine asta, după alegerea personală prin vot, gata, vă şi faceţi conturile!!! vă faceţi de cap!!! , ne va veni şi rîndul nostru, tîrziu, dar nu niciodată!!!

 7. Azi au inceput sa vina la A3 hotii pedelisti.
  Azi Mircea Toader a spart gheata si a venit in studiourile A3.

  Se pare ca vom avea circ iar la emisiuni, asa ca incet incet nu ne vom mai uita

  PS.
  Oare care este motivul revenirii la A3?

  • La fel cum domnul Răzvan Dumitrescu a spus de nenumărate ori pe pagina sa, pe ăștia îi trimit partidele.

   În acest caz, pe Toader l-a trimis “Peee Neee Leee nooou” ca să-i reprezinte. Nu e vina Antenei 3.

   Probabil vor urma Anastase și Videanu, cel din urmă eventual cu o cravată galben-liberală.

    • Și ce, Băsescu a avut?! Nici sasul nu va avea.

     Dacă în România a fost un președinte laș care a fugit non-stop de UN post TV și, în ciuda acestui fapt, a mai fost și reales, în scurt timp vor fi doi…

 8. cred ca m-am inselat… cred ca baietii de la etajul 2 (si mai sus) sunt deja aici. Dl. Tudor care are ingrate sarcina de a ne citi toate postarile in vederea aprobarii stie ce vreau sa spun.

 9. Asta e! Ghinion! Si bugetele serviciilor vor fi din nou marite,ca ne va paste iar amenintarea terorista,nu-i asa? Banuiesc ca in cadrul noului sediu al ambasadei poate fi o noua carcera.

Leave a Reply