Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, vrea ca din toamnă să fie obligatoriu o oră de educaţie sanitară, la toate clasele, o dată pe săptămână sau la două săptămâni, în care să fie prezentate noţiuni despre alimentaţia sănătoasă, prim ajutor, reguli de igienă şi consultul medical.

 

3 COMMENTS

  1. Cine sa faca asta?Cadre medicale nu avem si profesori de specialitate nu prea sunt, mira-m-as,dar este o intentie buna sa vedem cum or s-o puna in aplicare!Tot ce este pentru copii si in folosul educatiei lor este foarte important,sunt notiuni foarte importante pentru dezvoltarea lor viitoare si au nevoie sa stie despre ele si din scoala,asta daca nu le lipseste educatia de acasa!Prim ajutorul este vital si este un lucru foarte bun daca se invata despre asta iar consultul este necesar!

  2. Iata ca pot aparea si idei bune…Decit ora de religie obligatorie, mai bine facem din sanatate religie!!! Cind am inceput eu scoala (prin “59) trebuia sa ne aratam unghiile taiate si batista (pt. sters la nas..) si nu cred ca era idee comunista…

  3. Personal, un adevăr greu de digerat sau de admis pentru oricare ar fi în guvern: cum să încerci să faci ceva practic, cînd totul, absolut totul e gol de conţinut?
    – Cum să mai ai speranţă de prosperitate şi schimbare în bine dacă mai totul depinde de cei cu care politicienii/perindaţii au semnat de peste 20 de ani încît nu poţi să mişti o piatră fără acceptul ”bîţîiţilor” care urmăresc pas cu pas ceea ce se întîmplă în ţara asta!!!
    – Cum să ai performanţe atîta timp cît marile corporaţii te împiedică să FACI???
    Nu mă miră nimic din ceea ce se întîmplă, deoarece în locaţia unde este pus pe funcţie un ”horor” străin sau ”hororul” străin urmăreşte totul în interesul ţării de baştină sau a alianţei cu alţi horori, nu se vor vedea performanţe reale şi pro România, doar dacă România acceptă compromisuri negîndite pe amănunte! (vezi cazul altor ţări care au trecut prin focul horor pro-stingerii sau limitării oricărui progres).

Leave a Reply