Au apărut noi informații în cazului italianului care a fost depistat pozitiv cu coronavirus de autoritățile din Italia după ce a fost în România.

Potrivit unor surse, și partenera lui româncă ar fi infectată cu coronavirus. Femeia s-a întors, de asemenea, în Italia.

Direcția județeană de Sănătate Publică s-a deplasat în localitatea gorjeană Peșteana – Jiu, locul unde trăiesc rudele femeii, pentru că și acestea ar fi putut contracta virusul.

La spitalul din Târgu Jiu s-au prezentat marți seară un bărbat și o femeie, soț și sotie, în vârstă de 34 de ani, care au declarat medicilor că au intrat în contact cu italianul.

Cei doi au fost mediat izolați la Infecțioase, urmând să fie testați pentru coronavirus.

La acest moment, s-a declanșat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetățeanul italian a intrat în contact. De asemenea, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcție de gradul de expunere”, transmite MAE, într-un comunicat.

În urma hărții relaționale întocmite de DSP, cei care au intrat în contact cu italianul în cele 4 zile în care bărbatul a stat în județ vor fi izolați la domiciliu.

Probele biologice luate de la persoanele care ar fi putut să contracteze virusul de la bărbat vor ajunge la Institutul “Matei Balș” din Capitală.

Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este internat la un spital din Rimini.

Managerul Institutului de Boli Infecțioase „Matei Balș”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din țară.

Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubație. Știm cu toții că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubație, dar fără să aibă potențial de transmitere.

Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus, într-o intervenție telefonică la Digi 24, Streinu-Cercel.

1 COMMENT

  1. Pe el lica pe el maiii! Si alde dinca au fost in Italia si a exportat naravuri sida si sifilis mioritic La cum se joaca javrele astea de-a Romania cred ca armata trebuie sa ia comanda si sa faca ordine pana se linistesc nebunii. Sper sa ma insel in ce va spun si imi doresc sa fie doar prostia unor oameni care au ajuns ministrii si vorbesc aiureli la tv. 4 martie 1977 – 4 martie 2020 priviti imagini din 1977 si incercati sa va imaginati gripa 2020. Nimic nu este schimbat dupa atatia ani. In 1977 exista totusi o ordine si ma refer la stocurile de alimente si medicamente pentru calamnitati( asta datorita evenimentelor din 1972 1975 inundatii) Pe vremea aia exista depozitul rezervelor de stat . Acum o mai fi? Ma intreb pentru ca ministrul sanatatii private chema pe comercianti la discutii …..????? In asemenea situatii in 1977 se prezentau imagini cu stocurile de razboi cu silozurile pline cu rezerve de combustibil si utilaje… ca aceste lucruri existau mai sunt dovezile ca se ajutau si alte state aflate la necaz. Sa spui acum ca nu ai masti si ca in plina criza faci achizitii este nu aberant… este halucinant. In anii 2000 au tot venit pe la firme si institutii agenti care actualizau planurile de razboi. . Astia aveu un nomenclator in care se stipula ca la atatia oameni si atata teritoriu treaba sa ai atatea grble.lopeti galeti…saci barci macarale ..sfoara…sapun …..masti tot astia vorbeau de cartele pemtru rationalizarea hranei…. dar tot atunci a fost si scandal la rezervele de stat….. firea vorbea prin ianuarie ca da la calatorii din stb masti gratuit…. a fost o gluma ca si gluma lui oprescu cu trusele pentru cutremur…… acum astia si in astia includ si gasca de functionari din spatele functiilor speciale se joaca de-a panica in scopuri comerciale. Parchetul ar trebui sa aresteze imediat pe toti iresponsabilii care produc asta….. o sa inceapa bisnita cu produse si daca nu mori de gripa o sa mori de mancare stricata. Fara o interventie rapida o sa fie greu de stapanit . Gaimarii deja fac congres pe tema asta.

Leave a Reply