Vulcanul Etna din Sicilia a erupt luni seara, a confirmat marţi un purtătorul de cuvânt al Institutului Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV) pentru DPA.

Erupţia în curs de desfăşurare, cu ‘fântâni de lavă’ şi explozii din craterul sud estic al vulcanului, nu a pus până în prezent vreun pericol pentru oameni.

Traficul aerian pe aeroportul din Catania, situat în apropiere, nu a fost perturbat, a indicat purtătorul de cuvânt amintit

.

Zborurile către Summitul Grupului Celor Şapte (G7), care va avea loc la Taormina, în perioada 26-27 mai, vor fi direcţionate spre alte aeroporturi, dacă vulcanul va împrăştia suficientă cenuşă pentru a îngreuna accesul, a precizat INGV.

Erupţiile mici au loc destul de frecvent pe Etna, ultima erupţie majoră fiind înregistrată în 2009, în conformitate cu INGV.

Muntele Etna este unul dintre cei mai activi vulcani din lume, aminteşte DPA, citând Institutul american de geofizică (US Geological Survey, USGS), scrie Agerpres.

6 COMMENTS

 1. Daaaa, frumos! Coincidenta, tocmai acum cand si la noi s-a spart conducta cu ghelbani nemultumiti de rezultatul alegerilor din 11 decembrie 2016 la care n-au participat!

 2. Este ceva spectaculos insa cu natura nu-i de joaca. Cutremurele din Italia cu certitudine au prevestit aceasta eruptie. Fiecare cu vulcanii lui, ei cu Etna, noi cu ai noroiosi. Fereasca-ne Dumnezeu de vreun cutremur maricel. Am observat ca autoritatile ne tot pregatesc, oare stiu ceva sau ca vine doar luna Martie ?

 3. @Anonimul,
  .
  Spectaculos ca…spectaculos dar tu, măi nene, ce naiba faci, dai și fugi? Ești om sau nu? De ce intri pe comment-ul meu și mă întrebi dacă nu aștepți și răspunsul meu? Tu, deci, mă întrebi : ”Sincer nu stiu unde vroiati sa ajungeti cu postarea dvs ” eu încerc să-ți spun, să-ți explic omenește, pe puncte, ”unde voiam să ajung ” și că greșești sau că nu înțelegi voit, iar tu taci ca ”porcu-n păpușoi”? E bine, e normal să arunci cu cataroaie și-apoi să te ascunzi, să taci chitic?
  http://radu-tudor.ro/avertismentele-marelui-gastroenterolog-alexandru-oproiu/#comment-734371

  • @gemil
   Scuze n-am mai revenit la acel topic. Tac si eu cum pot, in papusoi, in ceata dar fara intentie. Mai gresesc si eu ca-s om in schimb m-ai umplut de toate cele.

   • @Anonimul,
    .
    Scuză-mă, te rog! Situația a fost că tocmai când încercam să fiu și eu mai degajat, mai nostagic mai patetic la tot ce înseamnă ”oameni, vremuri, amintiri”, m-am simțit, puțin mai mult, neînțeles, mai ales de către unul cu care în linii mari rezonam pe astfel de teme, considerate de către unii, mulți de tot, depășite.
    Din nou, scuză-mi reacția disproporționată avută față de o poziție a ta, ternă, eu întotdeauna tușând cu linii mai grosiere atunci când sunt confundat cu altcineva. Ok?
    PS. Așa mi s-a întâmplat și cu prietenul(credeam, o vreme) @alexph care m-a confundat ceva timp în urmă cu vreun oarecare băsist de pe aici după care, explicându-i eroarea, să constat(ca și-n cazul tău) că și el…tace. Așa încât, tacă și vorbească atunci cu toți pereții.

    • Nicio problema traim intr-o lume nebuna, nebuna, cantitatea de informatie este una imensa, citim pe diagonala de cele mai multe ori, anumite chichite nu le sesizam, ne scapa si de aici un malentendu este iminent. Sa fim sanatosi si sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi si dl. Tudor, sa ne accepte comment-urile.
     Mai este un aspect, de foarte multe ori nu revin pe subiectele precedente din simplul motiv ca nu am replica la post-uri.

Leave a Reply