Esec major in Parlament cu motiunea USR-AUR

Moțiunea de cenzură inițiată de USR PLUS și AUR împotriva Guvernului Cîțu nu va citită în Parlament pentru moment, votul fiind de 9-7 pentru această decizie,  ședința însă se va repeta pentru nu a fost cvorum.

Votul a fost nominal la cererea senatoarei PNL, Alina Gorghiu, adică să se știe cum votează fiecare membru al BPR.

Ludovic Orban a refuzat să voteze.

Ședința a fost una tensionată, după ce PNL a cerut verificarea validității semnăturilor, miza fiind foarte mare – amânarea moțiunii.

Ședința a fost transmisă live pe Facebook de George Simion, liderul AUR. De obicei, aceste de ședințe se desfășoară cu ușile închise, ulterior fiind disponibilă stenograma.

Membrii USR PLUS și AUR din Birourile Permanente au reclamat o încercare de tergiversare din partea PNL și au cerut stabilirea unui calendar clar al moțiunii de cenzură.

În timpul ședinței, membrii PSD au părăsit întâlnirea.

„Nu vrem să arbitrăm între celelalte partide, membrii PSD se retrag din ședință”, a spus Lucian Romașcanu.

„E o frăție între AUR și USR PLUS. Dacă vrei moțiune de cenzură negociezi cu toate partidele de opoziție. Nu ați vrut să semnați moțiunea PSD, nu ați discutat cu noi. Demiterea unui guvern e un lucru serios, nu dai jos un guvern cu semnături scanate. Aveți ocazia să semnați moțiunea PSD în această după-amiază”, a spus și Alfred Simonis, tot din partea PSD, scrie stiripesurse.ro

Leave a Reply