Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a oferit miercuri la Antena 3 cele mai așteptate răspunsuri la acuzațiile procurorilor privind violențele din 10 august.

„Imagini cu bătăi sau cu intervenții în forță ale forțelor de ordine am văzut și în alte țări. Violența nu e niciodată o soluție. Am văzut că există o nevoie de a comenta aceste imagini la nivel european. Răul pleacă tot de la noi, imaginea prin care poziționarea unor politicieni este preluată(…). Cred că pe 3 octombrie când premierul va fi în PE, demersul nostru nu poate fi decât unul singur și argumente sunt suficiente pentru a spune cum lucrurile în realitate, fără să încercăm să ascundem adevărul”, a spus Carmen Dan.

Vă amintim că ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că ancheta de la Parchetul General privind protestul din 10 august, în care sunt puşi sub acuzare şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat din MAI, reprezintă „o altă încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului”.

Dosarul de la Parchetul General este un dosar început foarte repede, acuză ministrul Afacerilor Interne.

„Mesajul președintelui din seara zilei de 10 august în care se prenunța față de violențele jandarmilor, în data de 11 a avut o nouă solicitare către procurorul general. Ulterior, a început acest dosar”, a spus Carmen Dan la emisiunea „Sinteza zilei”.

„S-au solicitat documente, informații, persoane din cadrul ministerului care să se ducă la audieri. N-a fost niciun moment în care să ezit ca ministru să nu punem la dispoziție tot ceea ce s-a solicitat. Luni, după proteste, Parchetul General a solicitat să punem la dispoziție 15 ofițeri de poliție judiciară care să lucreze în dosarul deschis acolo. A doua zi, acești polițiști au fost la dispoziția Parchetului General. Procororul general a ieșit să spună că procurorii își desfășoară cu greu activitatea, pentru că documente pus la dispoziție de minister sunt clasificate”, acuză Carmen Dan.

Întrebată dacă a fost o încercare de lovitură de stat pe 10 august, Carmen Dan a răspuns: „A fost clar o încercare de înlăturare a forțelor de ordine din fața Guvernului pentru a se intra”.

Potrivit ministrului de Interne, „ancheta este bine să fie finalizată și să se vadă cine sunt adevărații agresori”.

„Nu există interes. Noi am făcut tot ce a stat în puterea noastră(…). Avem 11 dosare penale, inculpați 6, suspecți 18(…). Sute de persoane au provocat violență și nu se vorbește despre ele”!

“Până acum nu am primit citaţie, nu am primti invitaţie, dar cred că în aceeaşi strategie asta se va întâmpla într-o ultimă instanţă şi eu voi fi bomboana de pe colivă sau cireaşa de pe tort. Nu ştiu în ce notă să gândesc, dar mă aştept să fiu şi eu citată şi, aşa cum am mai declarat, sunt la dispozi’ia organelor de cercetare. Şi când mă vor chema mă voi duce, nu voi avea absolut nicio reţinere”, a declarat Carmen Dan, miercuri seară, la Antena 3.

Întrebată dacă crede că va fi pusă sub acuzare, Carmen Dan a spus că nu vede motive pentru care procurori ar face acest lucru: “Nu văd de ce aş fi pusă sub acuzare, dar dacă asta se va întâmpla, vom vedea”.

 

9 COMMENTS

 1. vai ce gunoi. parca simti duhoarea de coruptie lasata de dragnea. asta e tot ce poate psd? o secretara si un dublu infractor? unde e psdul format din profesionisti educati?

 2. Serios! Deja te vezi victima,madam!
  La cate porcarii se intampla in subordinea dumitale, chiar vrei sa ramai pe pozitii sa aperi “borfasii” care nu se mai tin de treaba?!

 3. Cred ca ministrul a rezumat corect situația guvernului din care face parte, și a ei înseși ca ministru al afacerilor interne: civilii n-au ce cauta in politica actuala, tortul democrației se coace la popota și tot acolo se și decorează, e deja un truism. Interesant, totuși, felul in care aceasta “secretara” de la Teleorman ajunsă ministru civil peste o structura parțial militarizată-dacă Cioloș mai stătea un an in funcție ar fi fost militarizată complet—isi apara “catanele” din subordine. Nici vorba de discursuri vehemente, amenințări sau insinuări, numai date, fapte, calm, și senzatia persistenta ca nu fuge de pe teren când lucrurile devin complicate (precum madam Firea, vajnica primareasa de București, care nici gând sa se întoarcă din concediu pentru a vedea ce se întâmpla in orașul ei la ceas de “revoluție”). Și un șef civil care nu fuge când trupa e incoltita e un șef bun; sa speram ca Dragnea n-o remaniază pe “secretara” Carmen când va veni “evaluarea” miniștrilor—și catanele au o limita a răbdării și nu se știe niciodată cum se supăra și umplu tunul de apa cu zambile (vorba lui Badea) când or da Bot și revolutionarii de serviciu sa mai între “pașnic” in Palatul Victoria.

 4. sper sa aiba gura aurita.
  gura pacatosului adevar graieste…
  sa fie bomboana de pe coliva psdului…amin!

 5. tipa asta imi place din ce in ce mai mult
  ori e chiar desteapta si tare, ori cineva o invata bine da atunci macar are meritul ca invata bine si repede

Leave a Reply