Rusia a primit de la UEFA o sancţiune de excludere cu suspendare, din cauza violenţelor provocate de fanii săi pe stadionul Velodrome din Marsilia, la meciul de sâmbătă Anglia-Rusia (1-1), iar în cazul unor noi incidente pe stadioane va fi exclusă de la turneul final al EURO 2016, relatează AFP.

UEFA a precizat că Rusia a primit o amendă de 150.000 euro, din cauza incidentelor provocate de fani pe stadion, pentru utilizarea artificiilor şi a conduitei rasiste a fanilor. Comisia de Etică a UEFA a impus, de asemenea, o sancţiune de descalificare cu suspendare a echipei Rusiei până la finalul EURO 2016 din Franţa.

“Sancţiunea de excludere va fi impusă dacă incidente de natură similară provocate de fani vor avea loc pe stadion la oricare din meciurile pe care le va disputa Rusia în timpul competiţiei”, se arată în comunicatul UEFA.

6 suporteri ruşi pe cale să fie expulzaţi, plasaţi deja în centre de detenţie

Şase suporteri ruşi controlaţi marţi în sud-estul Franţei au fost deja plasaţi în centre de detenţie din Nisa şi Marsilia, deoarece sunt bănuiţi că ar prezenta o ameninţare la ordinea publică, au indicat autorităţile.

Două colaboratoare ale ministerului rus al Tineretului şi Sporturilor erau pe de altă parte audiate marţi în secţiile jandarmeriei din Mandelieu-la-Napoule (sud-est), unde se află în continuare autocarul cu 35 de suporteri ruşi la bord care refuzau să fie controlaţi.

Pe de altă parte, prefectul departamentului Alpilor Maritimi, Adophe Colrat, a evocat “indicii suficient de precise” asupra participării unor dintre aceşti suporteri ruşi la violenţele survenite înaintea meciului Anglia – Rusia de la Marsilia, neexcluzând ca ei să poată fi plasaţi în arest preventiv.

9 COMMENTS

 1. Totusi, s-a demonstrat ca rusii au fost cei care “au dat tonul”? Sau e o chestie care se subintelege, si nu mai trebuie demonstrata?
  Cit despre ceilalti huligani, nimic, nimic? De englezi nu zic, ca stie toata lumea cit sint de mielusei, dar huliganii francezi, nemti, irlandezi, romani (!) si ceilalti care s-au batut ca chiorii, de aia nicio vorbulita?
  Faptul ca un fan englez a ajuns la spital in stare grava e absolut regretabil. Cu certitudine insa, daca ar fi fost mai voinic, mai antrenat sau mai putin beat, ar fi trimis EL un rus, doi, la spital in stare grava. Intrebati-l si pe der Schnelle, ca se pricepe. Stiti ce-o sa spuna? GHINION!
  Stiu o singura solutie: Ppippiddi presedinte! 🙂 🙂 🙂

 2. Pana la urma nu conteaza cine a dat tonul. Orice act de huliganism si grave derapaje de la spiritul unor intreceri sportive trebuie suprimate din fasa.
  Este de inteles ca exista si un trend antirusesc ca vezi Doamne nu se supun aberatiilor globaliste, sunt expansionisti si agita securea razboiului, asa ca trebuie prin orice metode indepartati de “civilizatie” si trimisi in … Siberia.

 3. Este clar, Rusia face show negativ pe orice canal, exporta violenta, isi zangane armele si arata tuturor batul prin gard. In esenta, cu exceptia unei anumite laturi culturale pe care lumea o apreciaza, au rama s niste primitivi si barbari! Niste BESTII impreuna cu Putin! Ar fi bine ca toata lumea sa-i tina la gard, acolo este locul istoric!

   • Pe vremuri cand mai ieseam la intreceri sportive, lucrurile erau extrem de pasnice, era o incantare sa asculti duelul galeriilor, se aplauda spectacolul si nu exista niciun pericol de a fi agresat sau injurat ca la usa cortului si asta nu se intampla cu mult timp in urma.

  • Daca in capul tau sint numai prefabricate, servite cu generozitate suspecta de Radu Tudor si altii ca el, sigur ca atita vezi, atita zbieri.
   Dar de ce nu spune nimeni ca suporterii rusi au fost provocati in mod repetat, inainte si dupa meci, de catre cei britanici, cu scandari xenofobe si chemari la meciuri de box?
   Vezi ca xenofobia este incriminata INDIFERENT daca se refera la eschimosi, tigani, francezi, evrei sau rusi!

 4. Pentru conformitate – NU Rusia a primit amendă ci federația rusă de fotbal.
  FRF nu este România, așa că nici federația rusă de fotbal nu este Rusia…
  Apoi… E interesant cum pedepsești sportivi pentru comportamentul unor bețivi descreierați.
  Și încă – personal mă bucur (în mod meschin, ce e drept) că celebrii ”hooligans” au dat ochi cu nemesis-ul lor – huliganii ruși. Până în ziua meciului Angliei cu Rusia toată presa vorbea de dezastrul provocat de fanii englezi pe străzile din Marsilia și cum poliția marseieză e copleșită. După aceea… ei bine, toți îi plângeau pe bieții englezi.
  Poate că poliția din Marsilia ar trebui să decoreze câțiva bețivi ruși.
  Orice naș își are nașul.

Leave a Reply