Home Articole Europarlamentar maghiar, spion rus, cu imunitatea ridicata

Europarlamentar maghiar, spion rus, cu imunitatea ridicata

2210
4
SHARE

Exista oare vreo evidenta a celor de la Jobbik prezenti in Transilvania? Si cati dintre acesti extremisti fac jocurile Moscovei in tara noastra?

========================

Parlamentul European (PE) i-a suspendat imunitatea eurodeputatului Bela Kovacs din cadrul (Jobbik, extremă dreapta), în urma solicitării autorităţilor ungare, care-l suspectează că a spionat instituţiile europene în favoarea Rusiei, relatează MTI citat de Mediafax. Eurodeputaţii au adoptat măsura printr-un vot prin ridicarea mâinii.

Biroul ungar pentru Protecţia Constituţiei a formulat acuzaţii, în mai, împotriva lui Kovacs, căruia-i reproşează întâlniri regulate, în secret, cu diplomaţi ruşi şi vizite lunare la Moscova. Procurorul public ungar Peter Polt i-a solicitat preşedintelui PE Martin Schultz suspendarea imunităţii lui Kovacs, suspectat că a spionat instituţii europene în favoarea Rusiei. Kovacs a negat acuzaţiile în mai multe rânduri. Comisia pentru Afaceri Juridice din cadrul PE a examinat, timp de mai multe luni, dacă eurodeputatul ungar poate fi predat autorităţilor ungare în baza solicitării procurorului. Comisa a acceptat luni un raport care recomanda ridicarea imunităţii lui Kovacs într-o sesiune plenară.

Comisia nu a anchetat dacă Bela Kovacs este vinovat sau nu, întrucât nu are această putere, care revine sistemului judiciar ungar. Comisia a fost chemată să decidă dacă suspiciunile care-l vizează pe Kovacs sunt suficient de puternice pentru a-i fi ridicată imunitatea. Potrivit regulamentului PE, eurodeputaţii nu pot renunţa la imunitate.

Jobbik a salutat decizia, apreciind că ea va permite, în sfârşit, “adevărului despre cazul său să iasă la iveală”. Partidul antieuropean şi xenofob a subliniat că eurodeputatul său a declarat în mai multe rânduri, în conferinţe de presă, că nu vrea să se folosească de imunitate.

În pofida reglementărilor, formaţiunea ungară a insistat că doreşte să se renunţe complet la imunitate şi că membrii săi “nu s-au ascuns niciodată în spatele (imunităţii), spre deosebire de (membrii) altor paride”.

Singurele lucruri care se ştiu despre caz au fost, până în prezent, “bârfe de presă generate de către calomniatori din cadrul partidului de guvernământ” ungar Fidesz, al premierului Viktor Orban, a contraatacat Jobbik.

4 COMMENTS

  1. Well, trebuia sa apara si “spionita”, boala care face omul sa vada spioni peste tot. Nu zic ca inaltele foruri europene duc lipsa de agenti, dubli, tripli, “globalizarea” trebuie sa fi ajuns si la spionii profesionisti, dar agentii adevarati nu sunt predati cu surle si tobe celor care-i vaneaza. Eu zic sa asteptam sa vedem cine mai ia cate o decoratie importanta pe la Moscova, asta ar fi masura corecta pentru identificarea “agentului” fost europarlamentar.

  2. Stiti de ce nu poate fi accesat site-ul Antena3? Si nu ma refer doar la postul de televiziune, ci de tot ce este legat de Antena3.

Leave a Reply