Home Articole Momente dramatice in noul Razboi Rece de la Chisinau

Momente dramatice in noul Razboi Rece de la Chisinau

2146
6
SHARE

O batalie pe viata si pe moarte se duce la granita de est a Romaniei. Republica Moldova este scena unor batalii politice, economice si de influenta, in care serviciile secrete au un rol esential. Noul Razboi Rece de la Chisinau se duce intre o tabara mai firava dar hotarate pro-europeana si pro-romaneasca si un batalion de asalt al Moscovei, format din parlamentari, politicieni ai diverselor partide, primari de orase, miliardari pro-rusi, entitati militare si paramilitare din Transnistria si alte zone. Cererea de arestare a lui Vlad Filat e un episod al acestui film horror ce se desfasoara sub ochii nostri peste Prut. Dupa Georgia, Ucraina si Siria, Moscova isi vrea inapoi influenta totala si in Basarabia.

=================================

Potrivit Unimedia.md, procurorul general al Republicii Moldova, Corneliu Gurin, cere ridicarea imunității parlamentare a deputatului liberal-democrat, Vlad Filat. Întâmplător sau nu, dar, deși Gurin spune că demersul Procuraturii trebuie să fie unul confidențial, președintele Parlamentului, Andrian Candu, a ținut să-l citească de a tribuna centrală a Parlamentului.

Drept reacție, liderul Partidului Liberal Democrat din Republica Moldova a declarat că acțiunea de astăzi este una regizată și bine pregătită din timp.

„Eu m-am pregătit pentru un asemnea scenariu. Mai ales că se vorbesște cum se pregătește Usatîi în fața Parlamentului, dar și demersul lui Gurin. Acest show a fost mult prea scump și gândit mult. Mai bine se venea cu o manieră profesionistă”, a declarat Filat.

Liderul PLDM spune martorii în dosarul BEM au fost manipulați și șantajați de către instituțiile controlate de democratul Vladimir Plahotniuc.

„Pe parcursul activității mele am făcut multe greșeli. Îmi asum toată respobnsabilitate politică, dar vreau să vă spun că tot sistemul din Moldova este controlat de o singură persoană. Este vorba despre Vladimir Plahotniuc. Ilan Șhor a făcut mărturii false doar pentru a fugi de responsabilitate”, a declarat Filat.

Liderul PLDM spune că își va demonstre nevinovăția și își îndeamnă colegii să voteze pentru ridicarea imunității sale.

„Spuneam în debutul ședinței de astăzi că eu nu am nevoie de imunitate parlamentară. Mesajul meu pentru colegii din Comisia Juridică este să voteze pentru scoaterea acestei imunități. În calitate de cetățean voi contribui la mersul anchetei. O sa-mi demonstrezi nevinovăzia”, a adăugat Filat.

Filat spune că în contnuare Partidul va fi condus de către prim-ministrul Valeriu Streleț.

„Pe parcursul timpului, ca și partid am fost ținta loviturilor. Nu s-a dorit să fie un partid care să aducă shimbarea în țară. Consider că domnul Streleț are determinarea necesară și este în stare să conducă partidul”, a adăugat Filat.

===================

Președintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, susține că atâta timp cât în viața publică este prezent Vladimir Plahotniuc, Moldova nu are viitor, informează UNIMEDIA.

„Am fost mult prea răbdător și mult prea tolerant și din păcate am ajuns aici. Când vorbesc de Plahotniuc, nu mă refer doar la el, pentru că el fără caracatița pe care o conduce nu reprezintă nimic. Mă refer la Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție și la presa din proprietatea lui”, a menționat Filat.

„O să-mi fac dreptate, voi încerca să-mi demonstrez nevinovăția, iar voi cetățenii tot nu aveți de ales. Voi luptați pentru libertatea voastră de cetățeni, pentru demnitatea voastră și nu vă dați duși de acest show mediatic ce are ca obiectiv să schimbe accentele. Iertați-mă că nu am reușit să fac mai mult”, a conchis președintele liberal-democraților.

 

http://unimedia.info/stiri/video-filat-atata-timp-cat-in-viata-publica-este-plahotniuc–in-moldova-nu-se-va-schimba-nimic-102669.html

 

 

6 COMMENTS

  1. Am auzit comunicatul live şi avui impresia că vorbesc ai noştrii despre ei! Mi s-a părut mie că a fost ”copy-paste” la comunicatul general românesc? Aproape mot-a-mot!
    :))) va fi mare jale amară dar şi dezamăgirea uriaşă pentru ei!(aşa ca după model românesc) :))))

  2. Deja a inceput prost: “voi incerca sa-mi dovedesc nevinovatia” ??? Mentalitate de victima, a pierdut deja lupta. Ceilalti trebuie sa-i dovedeasca vinovatia.

  3. Cred ca la categoria Horror se poate incadra si disparitia acelui milliard de euro. Filat era premier cand a disparut miliardul. Horror!!! Ei au principala contributie la indeparatrea de Europa. Nu uitati ca UE a stopat orice tratative de preaderare pana nu gasesc miliardul ala.

Leave a Reply