Dupa ce Eugen Teodorovici si Mihai Fifor si-au anuntat dorinta de fi prezidentiabilii PSD, iata ca se lamureste si situatia lui Calin Popescu Tariceanu, ca prezidentiabil comun PSD-ALDE. Situatia e cat se poate de limpede : PSD, chiar in scadere, e un partid mare fara un prezidentiabil cu un scor suficient de mare pentru a-i pune probleme lui Klaus Iohannis. La ALDE e invers : Tariceanu e mult peste partidul care nu reuseste sa livreze rezultate prin restul liderilor sai.

————————


„Candidatul la prezidențiale trebuie să fie cel sau cea care are cele mai multe șanse”, a precizat încă de la început Viorica Dăncilă, duminică seară, în platoul Antena 3, în cadrul emisiunii „Subiectiv”.

„În sondajele noastre vom introduce toți colegii și toate colegele care vor să candideze la alegerile prezidențiale. Vom introduce și opțiunea de candidat comun”, a anunțat Viorica Dăncilă.

Întrebată de un candidat comun al coaliției PSD-ALDE, a răspuns astfel: „Da, al coaliției. Pentru a vedea care este opinia electoratului. Iar decizia, bineînțeles, o vom lua împreună în forul statutar”, scrie DC News.

Ulterior, întrebată direct dacă în sondaj va fi și numele lui Călin Popescu-Tăriceanu, a precizat: „Sigur. Vrem să facem un sondaj mai amplu. E foarte important să facem acest sondaj pentru a vedea de unde pornim și unde vrem să ajungem”.

Totodată, întrebată dacă ar vrea să fie printre prezidențiabili, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu am luat în calcul acest lucru. Fac un sondaj pentru cei care vor să candideze. O să figurez alături de alți lideri ai partidelor politice pentru a vedea cum ne poziționăm la nivel de lideri de partide”.

3 COMMENTS

 1. Frauda (la Europarlamentare), daca s-a facut, s-a facut electronic (ca si in alte dati), cu aplicatii STS care sunt greu de dovedit, iar 1,5 milioane voturi in sectiile speciale nu cred ca puteau fi posibile decat cu “trecerea” peste recunoasterea C.I. Se poate vorbi si de manipulare (in special, Facebook), de tradarile unor psd-isti si a sectiilor lor pentru a-l da jos pe Dragnia… In plus, numarul total al alegatorilor a crescut, in timp ce populatia a scazut. Practic, rezulta ca nu s-ar fi scazut cei sub 18 ani (comparativ cu INS). Au fost foarte multi oameni pe liste (dupa Min. Adm. si Internelor, AEP) care nu-si aveau rostul (in afara celor cate 2.000 de oameni la o singura casa, cetateni moldoveni luati in spatiu). Listele sunt ingrosate de toate partidele de la putere pentru a avea avantaje la UE, la numarul de senatori, deputati etc. Dar sa vorbim de unele dintre acestea si la UE, unde inainte de alegeri s-a lansat indicativul “Morcovul”.

 2. timpita strategie – da nu-i de mirare la Veorica
  Tanti, trebuie invers: vezi care persoane/personalitati au cele mai mari sanse, indiferent de unde sunt si chiar daca nu e de la voi si intreaba-i daca nu va vor sustinerea. Convinge-l pe ala care il poate bate pe neamt.

  Altfel, pe criteriul “cine vrea”, pierdeti in glorie. Daca va iese ca unu are 12% sanse, altul 10 si altul 6 voi il puneti pe ala cu 12%, ca in final sa iasa neamtul cu 75%?
  Si daca nu ar fi vrut nimeni, ce kkt e sondaj mai faceati?

  Diletantilor….
  sau poate deal-ul e s alasati presedintia ca sa va lase si ei guvernul.

Leave a Reply