Un moment dificil pentru Klaus Iohannis. O decizie definitiva a instantei ce va fi folosita de adversarii presedintelui, la fel cum acestia au fost acuzati pe baza unor decizii ale justitiei. Lupta politica generata de unele dosare si hotariri ale instantelor intra in prelungiri !

===========================

Familia primarului Klaus Iohannis a pierdut definitiv imobilul de pe strada Nicolae Bălcescu, nr 29. Sentința vine după 16 ani, cu zeci de procese, în care instanțe din Sibiu, Alba, Brașov și București au înclinat dreptul de proprietate când într-o parte, când în alta, scrie turnulsfatului.ro.

Anul trecut, Tribunalului Brașov a anulat contractul de vânzare-cumpărare a imobilului din centrul Sibiului, iar recursul formulat de familia primarului și anunțat astăzi a menținut această decizie, precizeaza www.antena3.ro

Istoria

Imobilul din centrul Sibiului, trecut în declarația de avere a primarului Sibiului ca având o suprafață de 166 de mp, a făcut parte din averea soților Maria și Eliseu Ghenea, născuți în comuna Porumbacu de Jos. După decesul acestora, în anii ’70, averea le-a trecut în proprietatea unei surori a lui Eliseu Ghenea, care a decedat câțiva ani mai târziu, fără a avea copii. Prin urmare, și casa de pe strada  Nicolae Bălcescu, din Sibiu, a trecut în proprietatea Statului Român. În 1997, imobilul din centrul Sibiului a fost cumpărat de chiriași. Doi ani mai târziu, contractele de vânzare-cumpărare ale acestor foști chiriași au fost anulate de instanță, la cererea lui Ioan Baștea, care a arătat că este fiul lui Nicolae Baștea, nepot al soților Ghenea. După anularea acestor contracte, casa ajunge în proprietatea familiei Johannis, care cumpără și părțile de proprietate ale urmașilor lui Nicolae Baștea. Foștii chiriași, rămași fără locuințe, pornesc procese pentru anularea actelor care au dus la noua stare de fapt.

Pe tema imobilului de pe strada Nicolae Bălcescu au fost pornite zeci de procese, în care instanțele au dat decizii diferite, spețele judecate fiind extrem de tehnice.

http://www.antena3.ro/politica/familia-lui-klaus-iohannis-a-pierdut-definitiv-o-casa-din-centrul-sibiului-323981.html

37 COMMENTS

  • Probabil decizia definitiva va fi atacata extraordinar printr-o procedura dubioasa pentru a-i da casa inapoi lui Klaus. Dupa care judecatorii care au indraznit sa nu-i dea casa lui Iohanis vor fi pedepsiti disciplinar. Pe modelul cazului Rarinca. Dictatura judiciara nu va permite ca cineva sa indrazneasca sa dea dreptate unor romani de rand in detrimentul dictatorilor. Apoi nu ne mai ramane decat sa speram ca tinerii revolutionari din piata vor sanctiona aceste abuzuri. Sau poate nu? sau poate strada cu tinerii ei sunt armata pretoriana a lui Iohanis si mafiei din spatele lui?

 1. VREM PUBLICITATE INTERNAŢIONALĂ PE MICILE ECRANE ŞI ONLINE CU ACEST CAZ!
  AŞA CUM AU PRACTICAT DE CEVA TIMP, SĂ SE CONTINUIE METODA!
  TREBUIE OBLIGATORIU!!!
  SUCCES CU PUBLICAREA ÎN PRESA INTERNAŢIONALĂ CA SĂ SIMTĂ ŞI EL PRESIUNEA ÎN FORŢĂ DE LA ALŢII DAR ŞI BĂŞCĂLIA PLUS IRONIILE LA ADRESA PERSONALĂ!!!
  PRACTICA: CUI PE CUI E RENTABILĂ ŞI PLĂCUTĂ!

 2. “Un moment dificil pentru Klaus Iohannis.”
  .
  Vai, sărăcuțul de el, cât suferă… Sau suferi tu mai mult decât el?
  .
  Mai mult de atât nu poți? De la “partidelor, sunteți gata să vă ia dracu’?” și “ce mizerie a făcut parlamentul cu pensiile speciale” la “un moment dificil pentru Klaus Iohannis”?
  .
  “O decizie definitiva a instantei ce va fi folosita de adversarii presedintelui, la fel cum acestia au fost acuzati pe baza unor decizii ale justitiei.”
  .
  Aha. Deci voi, Anarhia 3, nu veți folosi asta împotriva lui ca să-i cereți demisia așa cum ați făcut, în frunte cu Gâdea, în seara lui 3 noiembrie, la adresa lui Ponta luând interviuri peste interviuri cretinilor din piață care habar n-aveau despre democrație și importanța parlamentului într-o democrație, dar care știau să ceară demisia guvernului și dizolvarea parlamentului; nimic, nimic despre “justiția” coruptă (DNA, ÎCCJ, CSM), SRI și președinte.
  .
  Deci veți continua “consultările naționale” despre ce ar trebui să facă sfântul neamț și sfântul ungur băsist, în loc să îi cereți demisia lui Iohannis și în loc să vorbiți despre denunțul făcut IERI de Pantiș împotriva lui Cioloș.
  .
  Apropo de Pantiș, omul ăla se zbate nu doar pentu sine, ci și pentru ceilalți 11 oameni din “lotul” ICA, deci inclusiv pentru Voiculescu. Sunteți solidari din părți cu fondatorul vostru, ipocriților și trădătorilor!!! RomâniaTV, vorba aia, GhițăTV a putut să discute despre asta ieri, voi NU!
  .
  Noroc cu Badea și invitați precum Ciuvică, altfel emisiunile voastre ar fi copii la indigo cu jegurile deversate de televiziunile insolvente care pupă dosul lui Iohannis încă din 2014…
  .
  P.S: Înainte de a mă trimite la Cartoon Network, poate citești, rând cu rând, ce am scris și nu pe diagonală ca data trecută. Era vorba că trepanații anarhiști din stradă NU ziceau nimic de președinte și trinomul DNA-ÎCCJ-SRI, iar voi vă comportați de parcă nu ați sesizat lipsa de interes a protestatarilor față de aceste “subiecte”.

 3. parca cretinii frumosi, tineri si idioti de pe feisbuc il pupau in majestosul dos pe “neamtul” cinstit???!!! cum naiba era cinstit cand mai pierduse o casa pe acelasi motiv de flas in acte? interesant e de vazut ce se intampla in acest caz. i se iau si banii vreo 320 mii euro obtinuti fraudulos? am scapat de un hot betivan si am dat de alt hot? acre e deosebirea intre cei 2 nemernici hoti dovediti? aici nu e vorba de limbaj ci de faptul ca avemun hot, un masluitor de acte care a profitat de functia lui oficiala ca sa fure in mod ordinar de la alti cetateni un imobil. sa vedem si restul caselor cum au fost obtinute. astept sa vad si reactia antenei 3, sa vad cum il toaca pe sasul hot asa cum l-au tocat pe base. sau…… dupa reactia a3 vedem cum s-a pozitionat.

 4. Naspa’! Finalul l-am vazut la Nastase 4′, s-a terminat cu pirnaie, oricum ii placea prete’nia cu Bivolaru, asa ca s-au adunat, a treburi bune!Iohannis 6′, vom vedea finalul, probabil se lucreaza.
  Evenimentele din ’89, mineriadele ’90, ambele cu victime, tot ce a urmat apoi ca distrugere si furt in economia Romaniei, culminand dupa ce si-a dat jertfa in razboiul II, si-a industrializat tara, agricultura, a platit datoria externa, cu cea mai perversa palma data romanului cu ”restitutio integrum”. Avem o clasa politica bolnava de coruptie in ultimul hal, uneori nici ca pot sa mai cred sa apara vereun individ politic, care sa poate face ceva de bine cu tara asta!

 5. Asta, tehnic. Dar politic, politic nimic? Adică ceva analiză, comentarii și… repercusiuni? E bine, deci. Al dracului de bine, zic. Așa puncte de vedere, mai rar.
  Iar strada, strada mult lăudată, ce face acum ea? Nimic ,desigur. Stă chitic. Ea nu știe, inocenta, nici de ”erată”, nici de ”rarinca”, nici de cioloș, nici de ”acte false”.
  Va mai ieși ea, sireaca, în piață acuma când rahatul pute ? Vorbesc de acea stradă considerată de mai toți deontologii ”neînregimentată” care striga din toți rărunchii : Jos Ponta! Strada pe care o tot laudă, în mod excesiv, presa(presa pe care o urmăresc, desigur), cu lozinca lansată de actualul ”pierzătorul de procese”, joshanis , ”CORUPTIA UCIDE”, ea ce va face? Așa cum am spus mai sus…NIMIC. Deci dacă nu e organizare nimic nu e.
  Apropo, CSM-ul , văd, nu s-a autosesizat încă cu ce-au făcut amărăștenii ăia de judecători de la Brașov care și-au permis o asemenea decizie anti-prezidențială.

 6. Vai! Dar de ce a pierdut preşedintele nostru procesul? Este posibil să nu fi avut dreptul la casa aceea? Dacă nu a avut dreptul, de ce a încercat să o ia? M-aş bucura să primim nişte explicaţii din partea preşedintelui nostru, ca să nu ne lăsăm ademeniţi de zvonuri. Dacă nu găseşte explicaţii, să-şi dea demisia, pentru că prestigiul României va fi afectat după publicarea sentinţei. Cum se vor uita partenerii internaţionali, europeni şi transatlantici, la un preşedinte de ţară care a fost dovedit de justiţia independentă cum că a încercat să ia o casă fără să aibă dreptul? Când prezintă explicaţiile sau demisia?

  • “Jurnalistul Marius Albin Marinescu a vorbit despre cazul președintelui Klaus Iohannis care a pierdut, joi, o a doua casă în Sibiu, din cele șapte deținute.

   “Klaus Iohannis avea șapte imobile. Unul a mai fost pierdut în 2005, tot prin documente false, anulate de instanță atunci. Al doilea proces, de ieri, trenează de 16 ani. Interesul a fost să se tergiverseze pentru ca familia Iohannis să obțină bani pe chirie pentru că la parter funcționează banca Raiffeisen”, a spus jurnalistul, invitat la postul B1Tv.

   “E inadmisibil ca un proces să dureze 16 ani. A fost retrimis de trei ori pentru rejudecare. S-a pierdut la Tribunal de două ori, s-a clasat, s-a trimis la judecare. Prin sentința dată ieri s-a confirmat sentința din mai 2014 a Tribunalului din Brașov. În sentință se spune că soții Iohannis nu au fost cumpărători de bună credință. S-au pierdut prin anularea unui certificat de moștenitori obținut prin modalități false”, a explicat acesta.

   Totodată, Marinescu a dezvăluit că notarul care a scăpat prin NUP este implicat în toate retrocedările ilegale făcute în Sibiu, “Bucșa Radu Gabriel este implicat și în dosarul cu primarul de la Șelimbăr, Maricuța”.

   În ceea ce privește judecătoarea Boca, aceasta “a judecat în favoarea lui Iohannis și a fost recompensată cu un schimb de terenuri favorabil dânsei. A primit un teren mult mai bine plasat și o suprafață mai mare decât ce s-a dat la schimb”.

   “De 15 ani scriu de problemele acestor case sustrase de la statul român. Toată mașina de propagandă a domnului Iohannis spunea de mine că sunt nebun. Ieri s-a demonstrat că nu sunt nebun. Polițistul care a dat NUP a ajuns șeful IPJ Sibiu, iar procurorul a devenit prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu”, a conchis bărbatul.

   Și un locatar al fostei vile a lui Klaus Iohannis, Adrian Antonescu, a precizat că “aceste procese au început în 1999. Am fost dat în judecată. În urma lor mi s-a anulat contractele de vânzare cumpărare. Familia Iohannis a fost parte din proces. Am început să facem cercetări pentru că au existat oameni care au cunoscut istoricul imobilelor. Am început să intentăm noi procese prin care contestăm calitatea de moștenitori și proprietari ai celor care ne dăduseră în judecată. Au început prin 2002. Acum putem fi mulțumiți de sentință pentru că s-a dezvăluit adevărul”.”

 7. OK ! Un presedinte in functie poate pierde un proces inceput cu 16 ani in urma ! Asta vizand cel mai important imobil dpdv al aducerii de venituri familiei,nu oricare dintre cele 6.

  • Un om, nu contează funcţia, poate pierde un proces început şi cu 100 de ani în urmă. Însă nu poţi trece cu vederea motivul! Se pare că a folosit nişte acte pe care tribunalul nu le-a recunoscut valabile. Preşedintele României ar trebui să fie model pentru noua generaţie. Şi ce model ne oferă? Mânăreşti nişte documente, iei case, faci bani! Asta este modelul pentru copiii noştri?

   • Testamentul lui Popescu(sa zicem asa pt a intelege mai usor) catre KIWI a fost perfect in regula.Actul prin care Popescu a ajuns in posesia caselor adica testamentul de mostenire al acestuia a fost atacat de un pretinsa ruda iar Justitia i-a dat dreptate pentru ca in acel testament olograf textul era scris de alta persoana iar proprietara doar a semnat.Posibil sa nu fi stiut carte,in anii 60 rigorile erau altele oricum imobilul a fost imediat nationalizat.Acesta e pe scurt istoricul,cand abordez un subiect din reflex incerc sa ma documentez la nivel minimal macar sa stiu despre ce e vorba.Dvs ati primit o mostenire pana acum ? Eu da.In momentul in care testamentul care ma priveste este in regula si notarul il accepta ca atare nu sta nimeni sa verifice testamentul anterior decat daca acesta e atacat in instanta. Norocul acelei persoane a fost ca scrierea diferea de semnatura deci a fost declarat nul.Acesta era marele Fals.Dupa care au urmat toate etapele procesului pana ieri cand s-a dat solutia finala.Ce va urma ? Nu pot sa-mi dau seama.Vom vedea.Inca o data,actele lui KIWI au fost bune,legale,ca in istoricul acelui imobil la un moment dat a fost gasita o procedura neconforma cu legea asta nu inseamna ca el e vinovat pt acesta sau a facut uz de fals,uzul de fals inseamna sa ai cunostinta de acel “fals” in sensul ca dupa expertize judiciare o instanta sa dea o solutie definitiva care urmeaza sa fie pusa in aplicare.Solutia s-a dat ieri,am inteles ca respingerea a fost data din motive procedurale recursul nefiind depus la timp deci urmeaza trecerea imobilului la noul proprietar,in rest nu stiu,partea cu banii din urma.Vom vedea.

    • Baietzica,incerci tu sa pui de o ciulama dar nu tine pentru ca este vorba de doua randuri de falsuri scoase in etape diferite.Mai studiaza cazul daca tot te apuci de comentat.

 8. KLAUS IOHANIS WERNER s-a folosit de acte false sa cumpere case, cu bani din salariul de profesor cazuri mult obisnuite dar grav este ca de si cunostea falsurile a continuat procesele in loc sa lase adevarul sa castige.Aceasta atitudine acaparatoare il descalifica moral sa mai fie presedinte al Romaniei ,DEMISIA.

  • Corect,tupeu si lipsa totala de caracter.Cui i se confisca casa daca nu este vorba de datorii la banca inseamna ca este bagat in porcarii penale.JOS IOHANNIS,DEMISIA!!! STRICI IMAGINEA ROMANIEI.

  • hraparet !
   si ticalos…
   lasa niste amariti pe drumuri stiind ca le casa cu japca !
   iar procesele le-a tot continuat in ideea ca pagubitii,fiind vai mama lor,nu vor avea bani sa mearga mai departe si vor renunta….intrebare:magistratii care au dat sentinte favorabile lui johanis in acesti saisprezece ani de procese vor fi cercetati de inspectia judiciara ?

 9. D-le R.Tudor, nu sunt de accord cu limbajul utilizat de cei care posteaza dar trebuie sa recunoasteti ca Antena 3 (inclusiv D-voastra) ainceput sa nu mai fie ceea ce a fost . Incercati sa deveniti mai siroposi si asta nu place celor care v-au urmarit pana acum .

 10. Doar dansul o stie cat de dificil este momentul.
  Sa nu uitam ca astazi este cel mai important om in stat si s-ar putea sa conteze mult mai putin.

 11. Ce l mai laudau in 2009 aia din usl si pe hotul asta. Imi parea rau ca n a iesit premier. Demisia hotului dovedit in instanta.

 12. ” LUPUL MORALIST ” , TREBUIE TRADUS ȘI ÎN GERMANĂ, CA SĂ ÎNȚELEAGĂ ȘI ” DOMNUL POLITRUC ” IOHANNIS klaus !!!

 13. Dupa cate inteleg, mai degraba rudele prin alianta (familia Primei Doamne) ies oarecum patate din afacerea cu casa pierduta la tribunal. Pana sa se dovedeasca protectia primarului Johannis, de care socrii au beneficiat pe vremea cand s-a facut dubioasa achizitie a cladirii, mai trece multa imunitate pe Dambovita. Desigur, daca presedintele ar fi un om destept, ceea ce continui sa ma indoiesc ca este, ar chema Femeile de Fier din justitie sa miste, macar la televizor, procedurile in cazurile similare, cum ar fi al ginerelui Pricop, omoratorul de Bratieni in efigie, si al primarului Basescu, cel cu 168 de case si tot atatea famili aruncate in strada pe baza de fals, uz de fals si banditism calificat (nu stiu daca e trecut in Codul penal, dar vine Imediat un tehnocrat sa bage delictul acolo, daca trebuie). Intre timp, Prima Doamna s-ar putea muta la Bruxelles, nu stiu pe ce post, poate la vreo comisie pentru educatie si dnii Orban&Busoi ar avea vreme sa-si pregateasca vreuna din diatribele (Orban) sau pledoariile iezuite (Busoi) cu care apara de obicei pe Primul Domn al tarii. Nu cred ca dusmanii politici vor face ceva, nadejdea e la prieteni fiindca numai acestia stiu unde sa te injunghie (a se vedea cazul Siegfried, erou nibelung).!

 14. Da am avem lider de partid penal la PSD-Dragnea, Prim Ministru cercetat penal pentru fapte din copilarie VV Ponta caruia presedintele penal KWI i-a cerut demisia si in sfarsit a demisionat, din alte motive. No ca avem si halal presedinte, dovedit plastograf, curat murdar, curat constitutional vorba eroilor lui Conu Iancu Caragiale.Oare isi va da demisia ca la nemti este o vorba Un om, un cuvant adica eine mann eine worth!

 15. Pacat pentru frumusetea poetica a expresiei:”sasul sase case “. Cinci case suna ca naiba. Poate face domnul presedinte un mic efort si cumpara alta in schimb.

Leave a Reply