Ministrul Apărării, Mihai Fifor, aflat într-o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, a anunţat, marţi, că a avut ocazia să discute cu mai mulţi oficiali americani despre cooperarea în domeniu.

Fifor va avea o întâlnire oficială la Pentagon, cu omologul american, secretarul apărării James Mattis, anunţă MApN. Subiecte cruciale pentru apararea si securitatea Romaniei dar si a Flancului Estic al NATO in contextul agresiunilor militare ale Rusiei vor fi abordate.

Ministrul Fifor este însoţit, în vizita oficială, de secretarul de stat şi şeful Departamentului pentru armamente, Andrei Ignat, şi de şeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă.

6 COMMENTS

    • SUBMARINURI, ELICOPTERURI, TRANSPORTATOARE, RACHETUTE, CORVETURI, fRIGANELE, BATERII. Salutari de la Veorica cea Patrioata.

  1. Bre! Platim sa apere, ce sa apere? Averile si bogatiile escrocilor si hotilor, a milionarilor de carton care s-au imbogatit prin saracirea traitorilot in romanica?!

  2. Cred ca SUA au invatat ceva din experienta nefericita a unora in cel de Al Doilea Razboi Mondial si au inteles ca pentru a domina cu adevarat la nivel global are nevoie de aliati , parteneri puternici. SUA trebuie sa intareasca economic si militar in special tarile aflate in prima linie de aparare, a NATO , tari care sunt cel mai expuse la agresiunea Huliganului Rus si aici ma refer la Romania si Polonia. Mai mult SUA trebuie sa fie foarte atente si implicate in ceea ce priveste democratia si stabilitatea politica in aceste tari … Revenind la oile noastre care desi sunt destul de anemice in behait au reusit totusi o performanta unica, sa scufunde o barcuta plina cu ivani si senzori inaite ca aceasta scurga prin Dardanele catre Siria ceea ce dovedeste inca odata ca SUA au nevoie de inca un as in maneca la Marea Neagra in caz ca celalalt cade in patima islamismului si a neo otomanismului. Pana sa ajunga in Mediterana si Siria via Dardanele rusii trebuie sa treaca prin catarea rachetelor dispuse pe navele marinei sau pe litoral asta ca sa nu mai vorbim de o escaladare a situatiei in Ucraiana unde rusii pentru a obtine o superioritate rapida trebuie sa fie capabili de a purta simultan un atac “surpriza” pe mai multe directii , uscat , mare si aer iar aici primii care pot intervenii nu sunt nici turcii nici NATO in asamblul lui ci romanii sustinuti de americani. Mai mult din ultimile evolutii se pare ca Marea Neagra a luat fata Balticii in importanta daca e sa tinem seama ca ” vulcanul” sirian e in pragul unei eruptii de proportii.

Leave a Reply