Liderul PLUS Dacian Cioloş a declarat miercuri, la RFI, că alianţa USR-PLUS este pregătită să preia guvernarea, „dacă e nevoie”, insistând încă o dată pentru alegeri anticipate.

”USR-PLUS este gata să-şi asume inclusiv guvernarea, dacă e nevoie, însă pentru asta are nevoie de certitudinea că poate avea un sprijin în Parlament, pentru a lua decizii care vor fi aşteptate de către cetăţeni să fie luate de un Guvern legitim instalat”. Declaraţia a fost făcută la RFI de liderul PLUS, Dacian Cioloş, care aminteşte că USR-PLUS pledează pentru alegeri anticipate.

Dacian Cioloş şi-a exprimat speranţa de a exista suficienţi oameni lucizi în PSD, în contextul moţiunii de urgenţă.

”Sunt totuşi mişcări care au loc în Parlamentul României, pentru că eu cred că mulţi, inclusiv de la PSD înţeleg că au jucat un lot necâştigător, mai ales acum că şi-au văzut liderul în spatele gratiilor, după ce s-a luptat cu justiţia din România de trei ani de zile şi cred că sunt suficient de mulţi oameni lucizi acolo, raţionali, care să înţeleagă că merg spre o fundătură, dacă continuă să susţină PSD. Deci în această logică, în mod normal, ar trebui să fie o majoritate, care să trimită acasă Guvernul Dăncilă, pentru că România nu are de câştigat prin rămânerea acestui Guvern la Putere”, a declarat liderul PLUS.

Întrebat de ce nu este Opoziţia parlamentară mai unită în perspectiva moţiunii de cenzură, liderul PLUS a răspuns: ”Ceea ce numiţi dvs. Opoziţie e opoziţie împotriva PSD. Una e să te uneşti împotriva PSD şi alta e să te uneşti ca să construieşti ceva în România (…). Dacă există un minim de bun simţ şi de interes pentru România, partidele care acum sunt în Opoziţie faţă de PSD şi vreau să subliniez lucrul acesta, chiar dacă sunt forţe politice eterogene, pentru că e o diferenţă între USR-PLUS şi PNL, pe de o parte şi Pro România şi UDMR, pe de altă parte, care au cochetat cu PSD-ul mai mult sau mai puţin articulat, până acum, la Pro România sunt fugari de la PSD, în mare parte, deci e o opoziţie acum faţă de PSD şi faţă de acest Guvern, dar nu e o Opoziţie care să fie capabilă acum să construiască un proiect politic articulat, prin care să guverneze România şi să stabilizeze situaţia din România. Şi atunci, trebuie să avem în vedere o perioadă de tranziţie, în care trebuie găsită o soluţie minimală pentru ca lucrurile rele care s-au întâmplat în România până acum şi prin dezarticularea justiţiei, dar şi prin alungarea investitorilor, prin tot felul de decizii pe care le-a luat Guvernul, aceste lucruri să fie stopate. Deci să avem această perioadă de tranziţie şi să fim în măsură să organizăm alegeri parlamentare cât mai repede, ca să avem forţe politice legitimate în Parlament”, a adăugat Cioloş.

PS : Se vede clar ca Dacian Ciolos e mai apropiat de Klaus Iohannis si de dorinta acestuia (si a PNL) de a prelua guvernarea dupa victoria din 26 mai. Barna, desi sibian, pare din alt oras…

2 COMMENTS

 1. 1. Dl Cioloș nu știu de ce vb despre moțiunea de cenzură. Partidul Plus nu este partid parlamentar. Alianța USR – Plus 2020 nu există în Parlamentul României ( Alianța USR – Plus 2020 a fost acceptată de BEC doar la alegerile europarlamentare).
  2. Dl Cioloș vb despre proasta guvernare / Nimeni nu-și permite să-l întrebe pe dl Cioloș câte spitale a constuit sau zugrăvit, câte școli, grădinițe au fost modernizate, câți km de autostradă a construit, care a fost absorția fondurilor europene, etc.
  3. Noi avem o problemă pentru că ne uităm în gura dl Cioloș fără să-l întrebăm concret despre ce a făcut când a avut puterea să facă lucruri pentru cetățenii români.
  4. Problema dl Cioloș a fost să introducă SRI în anchetele penale și să desfințeze serviciul secret din MAI.
  5. Dl Cioloș nu poate vb în numele partidelor de opoziție pentru că nu este parlamentar și nici Plus nu este partid parlamentar. / Alegerile parlamentare sunt doar în 2020.
  6. Dl Barna (lider USR) spune cu subiect și predicat că nu vor să-și asume guvernarea dar susțin parlamentar orice guvern anti-PSD. Dl Cioloș (lider Plus) care nu contează în Parlamentul României spune că USR – Plus sunt dispuși să-și asume guvernarea.
  Dl Cioloș ne crede idioți?!

Leave a Reply