Citesc aceasta stire si nu pot sa nu o spun : e nedreapta, e incorecta, e necinstita fata de Romania aceasta evaluare. Sunt foarte multe companii franceze care fac profituri frumoase in Romania. Amintesc doar cateva :

DACIA RENAULT
CARREFOUR
AUCHAN
BRD SOCIETE GENERALE
LAFARGE

Traiul bun din Romania al companiilor franceze mentionate se loveste de aprecierea nefericita a celor de la Coface.

——————————————–

Coface a menținut la B calificativul privind riscul de țară pentru România, clasă de risc ce indică un mediu microeconomic instabil, capabil să afecteze în continuare un istoric al plăților companiilor, se arată în Raportul macroeconomic România 2015 al companiei.

“În ciuda echilibrului macroeconomic, a reculului în procesul de euroizare și a îndeplinirii criteriilor de convergență nominală, România rămâne vulnerabilă ca urmare a caracterului structural al dezechilibrelor interne la nivel microeconomic“, se arată în document.

Potrivit acestuia, factorii acestor dezechilibre sunt nivelul foarte ridicat al creditului comercial, interdependența foarte ridicată dintre companii, întreruperea accelerată a activității pentru multe companii, comparativ cu cele nou înregistrate și nivelul ridicat al instrumentelor refuzate la plată.

Punctele forte, potrivit Coface, sunt piața internă relativ mare, forța de muncă calificată și ieftină, rezerva valutară semnificativă și moneda locală relativ stabilă în comparație cu euro, gradul de îndatorare publică sub media UE și dependența energetică redusă.

Pe de altă parte, provocările sunt scăderea populației (emigrare activă în rândul personalului calificat), nivelul redus al veniturilor guvernamentale ca procent din PIB corelat cu nivelul ridicat al economiei subterane și infrastructura terestră și logistică foarte slabă, precizeaza Agerpres.

==============

COMPAGNIE FRANCAISE D’ASSURANCE POUR LE COMMERCE EXTERIEUR S.A. BOIS-COLOMBES

Se autodefineste ca “lider mondial in asigurarea de credit”, Coface ajuta de mai bine de 70 de ani la dezvoltarea companiilor si contribuie la sustenabilitatea acestora in intreaga lume.
In fiecare zi, cei 4,406 de angajati din cele 67 de tari membre ale Grupului Coface gestioneaza riscurile a 40,000 de clienti in peste 200 de tari.
Intr-un parteneriat cu acestia, angajatii Coface consiliaza clientii la fiecare etapa a dezvoltarii business-ului, pentru prevenirea si evaluarea riscurilor si pentru luarea celor mai bune decizii.
In Romania, Grupul Coface este prezent de 19 ani si este singurul furnizor de servicii integrate de management al riscului de credit: Asigurare de Credit, Informatii de Afaceri si Colectarea Creantelor.

 

5 COMMENTS

 1. Coface nu sunt departe de adevar. Toate companiile franceze au facut avere pe spatele cetatenilor romani. Mai suparator mi se pare cand ma evalueaza niste golani.

  • Si eu care credeam ca gandesti mereu pozitiv.Nu conteaza cine a facut avere p’aici daca a facut-o cinstit.Important este sa fie cati mai multi,si de afara,si din tara, care sa creeze la noi in tara locuri de munca,mai ales in zona marfurilor pentru export, si astfel vor creste si salariile, mergand spre un echilibru intre cererea si oferta de locuri de munca.

   • Gandesc pozitiv si realist. V-am raspuns cine sunt pe alt topic.
    In general afacerile nu prea sunt cinstite, iar in privinta celorlatte sunt de acord cu Dvs. totul sa nu afecteze pe o perioada mai lunga bunul mers al tarii, vezi defrisarea padurilor si altele.

 2. Dacă citim cu atenţie, vom constata că toată fabricaţia în ultimii ani e plecată din ţară, de la ai noştrii ”scriitori” de informaţii pentru mass-media şi e-mail sau telefon scurt. S-a văzut în ultimii ani ce se întîmplă în ţară şi ce se dă pe fluxul de ştiri internaţionale ca ”dedicaţie” întrun anumit scop. Am trecut toţi şi prin MCV-ul spectaculos şi prin epuizarea referendumului şi prin ”alungarea” lui Ponta din motive doar de scriitori şi transmiţători ştiute şi dacă fac o incursiune în memorie, găsesc motive obiective clare şi certe privind motivaţia celor de la Coface. Din punctul meu de vedere nu-i găsesc vinovaţi total pe aceşti raportori scriptologi de la Coface!

 3. mie evaluarea mi se pare corecta, chiar cam favorabila
  ce din ceea ce zic astia nu e adevarat?

Leave a Reply