Primarul de Voluntari a decis să candideze pentru un nou mandat în calitate de independent, a declarat miercuri preşedintele organizaţiei PSD Bucureşti-Ilfov, Gabriela Firea, adăugând că nu a făcut decât să avizeze solicitarea organizaţiei locale privind excluderea acestuia din partid.
‘Acum ceva vreme, Florentin Pandele, soţul meu, a decis să candideze independent la Primăria oraşului Voluntari. A luat această decizie cu strângere de inimă, pentru că nu este simplu, a candidat trei mandate din postura de membru PSD, dar acum a considerat că postura mea de candidat al PSD la Primăria Generală a Capitalei, precum şi faptul că eu am o funcţie importantă în această formaţiune politică – sunt vicepreşedinte în Biroul Permanent Naţional – s-ar putea considera, poate, de către contracandidaţi, poate de către societatea civilă sau presă, că s-ar folosi cumva de procentele la nivel naţional ale PSD şi s-ar ascunde, să spunem, sub acestea şi nu ar vedea el singur, ca persoană, ca primar în funcţie, care este gradul de credibilitate, de dorinţă de a fi reales. Şi, de aceea, a decis să candideze independent’, a spus Firea.
Ea a adăugat că în calitate de preşedinte al PSD Bucureşti-Ilfov nu a făcut decât să avizeze decizia PSD Voluntari.
‘Având în vedere hotărârea sa, nu am avut ce să fac eu în calitate de preşedinte al PSD Bucureşti-Ilfov decât să avizez decizia luată de către organizaţia de bază, organizaţia locală PSD Voluntari. Practic am avizat solicitarea organizaţiei PSD din oraşul Voluntari. Nu a fost foarte simplu, dar, înainte de a mă căsători, eu am avut propriul meu parcurs profesional, de asemenea el era deja primar de foarte mulţi ani şi avem fiecare o carieră separată, chiar dacă destinul personal ne este comun şi avem împreună doi copii foarte mici. Cei care sunt familişti, dar şi oameni de carieră mă înţeleg’, a declarat Gabriela Firea, la Palatul Parlamentului.
Întrebată dacă îl va invita pe Florentin Pandele să revină în PSD, dacă va câştiga alegerile locale, Gabriela Firea s-a arătat sceptică vizavi de faptul că soţul său ar dori să facă acest lucru.
‘Îi urez succes şi sunt convinsă că va câştiga aceste alegeri, pentru că este preţuit de locuitorii din oraşul Voluntari, a transformat o comună într-un oraş, se află în top 10 la absorbţia de fonduri europene la nivel naţional, a construit un spital, nu o catedrală, a reabilitat toate şcolile, toate grădiniţele şi liceele din oraşul Voluntari, nu mai există străzi care să nu fie asfaltate sau să nu fie racordate la reţeaua de canalizare. Cred că nu va mai dori el să se întoarcă într-o formaţiune politică dacă va câştiga acest mandat independent. Mereu spune: ‘Ştii, am şi o vârstă’- eu zic că e foarte tânăr, dar el probabil cochetează – şi nu ar fi corect acum în faţa alegătorilor dacă ar câştiga de unul singur, fără o siglă de partid mandatul, pe urmă totuşi să se întoarcă într-o formaţiune politică. Dar nu vreau eu să vorbesc în numele lui’, a arătat senatoarea PSD citata de Agerpres.
Despre candidatul PSD la Primăria Voluntari, Gabriela Firea spune că este un om activ, cu iniţiative, deci cu şanse de a câştiga.
‘Candidatul PSD în oraşul Voluntari este Frunză Robert, un tânăr de 28 de ani, jurist, activează de foarte mulţi ani în organizaţia PSD Voluntari, este foarte prezent, dinamic şi activ, are iniţiative, a fost practic soluţia care a venit din partea organizaţiei locale. Sunt convinsă că va fi sprijinit. Dar, până la urmă, cetăţenii sunt cei care decid. Eu mă voi axa pe campania din Bucureşti (…) şi, aşa cum ştiţi, de dimineaţa până noaptea, eu sunt în Capitală, cu problemele din Bucureşti. La Ilfov se ocupă structura de conducere a organizaţiei’, a menţionat social-democrata.

10 COMMENTS

 1. Nu inteleg ce joaca i-a cuprins, dar se poate, mai de graba, ca acolo la Voluntari sa iasa primar un al treilea.

 2. Uitaţi-vă bine şi băgaţi în căpuţuri ce trăim de 6 luni de zile cu ”guvernul meu”, la fel se va continua ani buni ! Viziunea mea e îngrozitoare dar nu vreau să intre nimeni în panică. Da?
  Acest ”guvernul meu” cu prioritate plantat în funcţii de decizie pentru statul Român şi români, pune un plan ”ascuns” pe hîrtie, plan care nu va fi în niciun caz pozitiv pentru naţiune.
  Cred că ei fac statistica privind terenurile şi casele de pe acest teritoriu pentru a avea ce ‘vinde’ sau pune la dispoziţie veniţilor străini pentru concesionări. Altă bănuială ”bogăţiile subsolului românesc cu cifre clare pentru concesionare fără nicio pretenţie sau drept de proprietate”. Bogăţiile (păduri şi cîmpuri) în aceeaşi situaţie. Am văzut cum intrase în forţă în livezile cu pomi fructiferi în Moldova peste Prut. Distrugere totală! Plîng copacii, pădurile şi cîmpurile de atîta distrugere şi ne mai gîndim la dezinfectanţi? ”Ne cerem scuze” au spus escrocii că v-am îmbolnăvit şi omorît cu zile!
  Da! Ponta a fost vinovat pentru mizeria Colectiv şi bebeluşi plus E-coli ! Scuze!
  40 milioane lei nici nu se cunoaşte la încasările lor, în plus, se contestă în instanţă şi dacă au avocaţi jucători pot primi şi daune! Ne cerem scuze că v-am îmbolnăvit, v-am omorît cu zile şi v-am escrocat, dar vrem daune imense pentru blocarea afacerii şi pentru imaginea impecabilă pătată de voi românii!
  Ce urmează?

  • Pai asta e problema , ca nu intra nimeni in panica in afara de cativa jurnalisti.
   Restul sunt foarte linistiti nu se da nimeni jos din pat in Romania daca nu e o catastrofa majora care sa-l fi afectat in mod direct.

 3. O pretuiesc prea mult pe d-na Firea, asa incat nu sunt de fel curios sa aflu amanunte despre cum a iesit dl. Pandele din PSD.

 4. deci Pandelica va merge la DNA si au avut grija sa nu mai zica lumea ca PSD e corupt
  Si nu e corupt, bineinteles 🙂

 5. Firea ne spune ca e mai bun tinerelul decat sotul ei sau cum ? Sau ca e de porc sa fii din PSD pentru a candida ?

  Dar ca domnul Pandele foloseste fondurile primariei pentru a aduce moaste din Grecia chiar acum in campanie iar doamna Firea ii mai si face reclama pe pagina ei de Facebook nu ne explica ?

 6. Nu înțeleg de ce politicienii din ziua de azi sunt atât de fățarnici. În definitiv doar prostii îi apreciază…și prostii votează fără sa gândească. Probabil votul proștilor contează enorm, daia suntem unde suntem…

Leave a Reply