Gabriel Oprea a criticat, într-un text publicat pe Facebook, decizia UNPR de a fuziona cu partidul condus de Traian Băsescu:

Iată ce scrie Gabriel Oprea:

Nu aș fi comentat nimic despre decizia conducerii UNPR privind fuziunea cu PMP. O fac, totuși, pentru că există un comunicat al PNL în care sunt câteva neadevaruri care trebuie demontate.

În primul rând, nu am avut niciun rol în decizia pe care a luat-o UNPR. Nu mai sunt membru al partidului și nu particip la luarea deciziilor în partid. Demisia mea din UNPR nu este un act formal sau un gest de imagine, ci este o realitate cât se poate de concretă. Sunt un om serios și, dacă spun un lucru, așa fac.

În al doilea rând, nu aș fi avut cum să particip la această decizie de vreme ce ea nu reflectă opiniile mele. Personal, îmi pare rău că proiectul UNPR, ca partid de sine stătător, dispare. Dincolo de unele critici nejustificate, cred că e important să nu uităm că UNPR a păstrat stabilitatea României și a ajutat-o să rămână pe drumul cel bun în toate domeniile vitale pentru societate. Îmi pare rău că munca mea și a multor colegi se transformă în zestrea unei fuziuni de conjunctură. Aș fi preferat ca UNPR să meargă pe picioarele sale. Știu că era greu, dar succesul nu vine niciodată din soluțiile facile.

În al treilea rând, ideea unei relații privilegiate cu Traian Băsescu este inca un neadevar. Și mă miră că tocmai PNL lansează în spațiul public astfel de ipoteze. Traian Băsescu a fost președintele României și l-am sprijinit în tot ceea ce ține de siguranța națională, așa cum fac și în cazul lui Klaus Iohannis. Am făcut acest lucru din convingerea mea de militar și nu din rațiuni politice. Iar acest lucru îl pot confirma foarte mulți din liderii PNL care presupun că nici nu au văzut acest comunicat înainte de a fi transmis presei. Nu îi sunt dator cu nimic lui Traian Băsescu și nici el mie. Ne respectăm, dar nu vedem lucrurile în același fel atunci când vine vorba despre România.

În privința deciziei UNPR, nu am nimic de spus în plus. Sper doar ca liderii partidului să-și fi făcut toate calculele și să nu fi închis prematur drumul unui proiect în care foarte mulți români au crezut și cred în continuare.

 

4 COMMENTS

  1. In felul domniei sale, nea Gabi patru stele-interes national are dreptate. Cu certitudine partidul a incaput pe mana acestui Steriu, vanzator de meserie.

  2. HA, HA, HA… Hai sa puna prin orice manevra (ca doar vine de la un general cu patru stele) UNPR pe stiri, in atentia publicului. Poate, poate se salveaza acest partid al elefantilor (pacat de aceasta expresie, pentru ca bietul elefant este chiar un elefant simpatic, care nu ar merita aceasta asociere mizerabila).
    Speranta ar fi sa nu treaca pragul electoral, chiar in aceasta combinatie (o fi un nou binom?).

Leave a Reply