Referitor la afirmatiile facute de domnul Radu Tudor in cadrul emisiunii “Punctul de intalnire”, cu privire la constructia unui spital regional, precum si aprecierile asupra activitatii Primarului General, Gabriela Firea, Biroul de Presa al  Primariei Municipiului Bucuresti este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:
Multumim pentru interesul aratat fata de activitatea Primariei Capitalei si  a Primarului General si suntem onorati sa oferim informatii cat mai detaliate in acest sens:
Avand in vedere ca domnul Radu Tudor dorea sa stie “de ce se construieste inca un spital avand in vedere ca Primaria Generala are inca 19 in subordine” si “De ce nu modernizam cele 19 spitale care au niste suprafete uriase, terenuri, cladiri in asa fel incat sa nu mai fie al douazecilea spital?”, va informam respectuos ca:
Anul acesta Municipalitatea a alocat un buget record sanatatii – 111 milioane de euro – suma aproape dubla fata de anii anteriori, destinata modernizarii, extinderii, dotarii sau reabilitarii tuturor spitalelor aflate in administrare, precum si campaniilor de informare si educare pentru sanatate a populatiei. Este important de mentionat ca acest subiect a fost abordat pe mai multe paliere: investitii in unitatile medicale actuale, construirea de spitale noi, la standarde europene, precum si crearea unor conditii moderne pentru medicii tineri, astfel incat sa se poata specializa si sa poata profesa in Bucuresti, in conditii similare cu cele din alte capitale europene. Mentionam ca, in acest an, Primaria Capitalei va achizitiona, de asemenea,  aproximativ 300 de locuinte de serviciu pentru cadrele medicale.
Mai mult decat atat, in bugetul pentru anul 2018 s-au alocat sume importante modernizarii unitatilor sanitare, dintre care amintim: finalizarea spitalului Foisor si a spitalului clinic de copii Victor Gomoiu, modernizarea corpului principal al Spitalului Clinic Victor Babes, constructia unei cladiri noi pentru chirurgie si neonatologie la Spitalul Clinic Cantacuzino, extinderea Spitalului Clinic Malaxa, modernizarea a trei pavilioane la Spitalul Clinic Obregia, precum si construirea unui bazin pentru recuperare neuromotorie la Spitalul Sf. Luca. Mai mult decat atat, in prezent, o echipa mixta formata din reprezentanti ai Primariei Capitalei, ASSMB si UMF desfasoara actiuni de identificare a unor imobile, care vor fi echipate si dotate la standarde europene, unde sa fie relocat Spitalul de Chirurgie Oro-Maxilo-Faciala, sediul din Calea Plevnei urmand sa fie consolidat.
Eforturile depuse de Municipalitate in modernizarea si dotarea spitalelor pe care le are in administrare au fost confirmate de un top realizat de o organizatie neguvernamentala, “Observatorul Roman de Sanatate”, care a analizat nu mai putin de 122.426 chestionare de satisfactie completate de pacientii romani la externare (in perioada decembrie 2016-ianuarie 2018), si in care spitalele  Municipalitatii sunt prezente in Top 10 cele mai bune spitale din Romania,din punctul de vedere al transparentei, al serviciilor medicale sau al curateniei.
Referitor la spitalul Metropolitan, va informam ca este vorba despre un spital cu aproximativ 1000-1200 de paturi (Spitalul Colentina,de exemplu, avand aproximativ 900 de paturi), menit sa ‘acopere’ sectii destinate unor specialitati medicale deficitare la nivelul Capitalei, cum ar fi: Terapie Intensiva (ATI), Pneumologie, Oncologie, Hematologie, Radiologie, Chirurgie, Chirurgie Toracica, Mari Arsi, Anatomie Patologica, plus un Centru modern de cardiologie, cu sectie de chirurgie cardiovasculară pentru protezare valvulară, de revascularizare coronariana, patologie arteriala, precum si un Centru complex de oncologie, cu sectii de hematologie, pneumologie, gastroenterologie, chirurgie digestiva, toracica si neurochirurgie, laborator de radiologie interventionala și radioterapie.
In ceea ce priveste afirmatia potrivit careia “a trecut un an jumate si un miliard jumate peste Bucurestiul asta si nu se vad nicaieri”, va informam ca:
Intr-un an si jumatate au fost deblocate lucrari foarte importante (blocate de ani de zile) la urmatoarele obiective de investitii:
– Piata Sudului
– Spitalul de copii Victor Gomoiu
– Spitalul Foisor
– Arcul de Triumf
– Observatorul Astronomic “Amiral Vasile Urseanu”
– cel mai mare proiect de mediu, realizat cu fonduri europene “Statia de Epurare Glina” etapa a II a
– Dupa 27 de ani, timp in care s-au consolidat doar 20 de cladiri, s-a creat o Administratie Municipala pentru Consolidarea Cladirilor cu Risc Seismic, (AMCCRS), dar si Compania Municipala Consolidari, pentru accelerarea actiunilor in acest domeniu vital pentru cetateni. Reamintim ca, la preluarea mandatului actualei administratii, de implementarea acestui program de consolidare se ocupau doar 8 angajati din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti.
In ceea ce priveste rezultatele obtinute, in acest moment, PMB, prin AMCCRS, deruleaza lucrari de consolidare la 4 imobile monument istoric situate in Centrul Istoric, cladiri aflate in avansata stare de degradare. Aceste cladiri sunt cuprinse in lista imobilelor expertizate tehnic incadrate in clasa I de risc seismic pericol public si au fost construite in anul 1870, fiind printre cele mai vechi imobile cuprinse in programul de consolidare al Municipalitatii. Mai mult decat atat, la inceputul lunii martie vor fi demarate lucrarile pentru consolidarea a altor 4 cladiri, situate tot in zona centrala iar, in perioada urmatoare, se va propune CGMB aprobarea unui proiect prin care AMCCRS va prelua de la Adiministratia Fondului Imobiliar alte imobile care urmeaza, de asemenea, sa fie consolidate.  In bugetul pentru anul 2018 a fost prevazuta pentru consolidari suma de 10 milioane de euro, bani cu care Municipalitatea intentioneaza sa reabiliteze  alte 20 de imobile.
Pentru orice alte informatii de interes public, referitoare la activitatea Primariei Capitalei si a Primarului General, va stam la dispozitie cu orice date necesare informarii corecte a opiniei publice.
Serviciul pentru Relatia cu Mass- Media
15 februarie 2018

8 COMMENTS

 1. Construiti bre,construiti cladiri peste cladiri,doar Bucurestiul conteaza in mintea voastra! Cand va veti scufunda,sa nu aud comentarii sau plangaceli! Pamantul nu mai poate suporta greutatea enormelor de multe cladiri si se scufunda,nu conteaza asa zis-a cercetate pixala,oricine poate scrie cu creionul si pixul sau la calculator!

 2. Eu nu inteleg de ce trebuie mereu sa ne anunte ce VA FACE ? Ooops,greseala de comunicare,de fapt inteleg dar nu te poti pune cu prezumtiile in ziua de azi…Noi nu avem dreptul la nici o prezumtie ? De exemplu “prezumtia ca nu suntem chiar atat de prosti sa fim prostiti ori de cate ori un politician are un interes anume” ? Sau prezumtia ca “nu suntem atat de multumiti de viata din Romania incat sa inchidem ochii la risipa de bani pe care o fac aceiasi politicieni” ?

 3. E o frantura logica. In campanie, Firea spunea ca se aloca PREA MULTI bani spitalelor si ca marea parte din sune sunt sifonate si serviciul medical e compromis. Acum anunta ca a dat sume RECORD, in timp ce NU am auzit de condamnari ale unir sifonari.
  Concluzia: da mai multi bani sifonarilor

 4. O litanie fara niciun fel de logica, alaturea cu drumul. Doamna primar, de fapt, care miza dvs. personala in chestiunea spitalului?

 5. Vreau sa nu te superi,fac mica previziune cu mii de scuze. Toata viata iti va fi ca un cutremur si trebuie mult calm si destul echilibru,dar,pentru ca zidul protector e activat permanent prin armonia sufleteasca,in casa si familie,depasesti mai usor obstacolele. Casa si mostenire ai,bani destul cat sa poti trai decent,de ce nu te protejezi dpdv al sanatatii?!Ti-ai atins scopul vietii sau,telul programat incepand de la 41 ani creste,creste,trecand de 57 ani pana la 69 ani? De la 41 la 68-69 ani,peste 25 ani de eficienta. E performanta vietii tale si singura de care trebuie sa beneficiezi pe propriile picioare si munca proprie care sa te multumeasca.Cresti in performanta mai ceva ca in prima parte a vietii,de la 14 la 27 ani. Viata va continua de la 68-69 ani maxim 25 ani doar ca incepand cu 68-69 ani,trebuie sa muncesti destul la propria sanatate,cum nu ai muncit toata viata,deci,din greu si foarte greu. Daca nu ai grija tu acum si din timp de propria sanatate(la 68-69ani,accident masina,violenta asupra fizicului tau ,si orice lasa urme ingrozitoare care te tin la pat ani la rand)cine sa te atentioneze sau sa aiba grija!?
  Multa sanatate! Tine cont de acest sfat cu sanatatea,daca vrei. Viata lunga si frumoasa dar in putere si tanar,viu sufleteste!
  PS.nu am ascultat ce zice Voropchievici,e calculul meu bazat pe codul secret al vietii tale. Scuze ca mi-am permis.

 6. Eu nu inteleg care a fost logica locatiei spitalului nou, la capatul lumii unde nu ajungi la timp nici cu ambulanta.Mori in trafic.
  Sau a fost cu dedicatie doar pt cei din sectorul 1?
  Eu zic ca SMURDUL sa doteze si un vagon de metrou.Macar sa aiba sanse egale la viata si cei din ANL Brancusi !

Leave a Reply