Peter Niedermüller, vicepreședintele formațiunii Coaliția Democratică (DK), a declarat, miercuri, că Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR) “face trocuri politice” pentru ca maghiarii din Transilvania să voteze partidul de guvernământ la alegerile parlamentare din aprilie, relatează MTI preluata de Mediafax.
În cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri la Budapesta, Niedermüller a comentat o declarație a președintelui UDMR Covasna, Sándor Tamás, de la Radio Kossuth, unde acesta a spus că “scopul nostru (al UDMR) este ca Guvernul lui Viktor Orbán să îşi poată continua activitatea şi vom contribui şi noi la aceasta, aşa cum am procedat şi în urmă cu patru ani la alegerile din ţara mamă, când 65.000 de voturi din Transilvania au ajutat la obţinerea a două tremi din Legislativul ungar”.
Niedermüller a declarat că și până acum se cunoştea că UDMR “organizează cumpărarea de voturi”, dar acum există şi dovezi. Acesta a adăugat că Guvernul Ungariei nu este preocupat de maghiarii din afara graniţei, pe care îi consideră o “maşină de vot”.
”Într-un sistem de alegeri deschis şi democratic actualul Cabinet nu ar putea câştiga alegeri”, a adăugat vicepreşedintele DK.
Ungaria va organiza alegerile parlamentare la data de 8 aprilie 2018. Potrivit sondajelor de opinie, Fidesz, partidul premierului Viktor Orban, se află pe primul loc în preferințele ungurilor, urmați la mare distanță de extremiștii de la Jobbik și de socialiști.

2 COMMENTS

Leave a Reply