Fostul ministru de externe Mircea Geoana, un om politic ce are foarte bune conexiuni in cancelariile europene si la Washington, lanseaza un avertisment in legatura cu o decizie periculoasa ce ar putea fi luata pe fondul uriasei crize a imigrantilor din toata Europa.

Iata ce a scris Geoana pe Facebook :

“Dacă nu se găseşte o soluţie care să funcţioneze, este aproape inevitabil ca una, două, trei, cinci ţări europene să reintroducă controlul naţional la frontiere, dând o lovitură probabil aproape letală acordului Schengen. Evident, nu putem să nu ne întrebăm de aici de la Bucureşti cum a fost posibil ca România să fie ţinută la uşa Schengen, când noi suntem de fapt unul dintre actorii care ar putea să ajute la un Spaţiu Schengen mult mai bine protejat şi iată, Spaţiul Schengen are dificultăţi din zone total diferite faţă de cele pe care politic unii lideri europeni le considerau că românii şi bulgarii ar fi o problemă pentru acest spaţiu”.

Iata si o stire de ultima ora :

Autorităţile ungare au permis, luni, unor sute de imigranţi să se urce în trenuri cu plecare din Budapesta către oraşe din Austria şi Germania, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

Însă, potrivit MTI, un tren în care se aflau circa 300 de imigranţi ce a plecat din Ungaria, luni, a fost oprit la frontiera cu Austria de compania feroviară austriacă OBB, care a făcut public acest anunţ.

Sute de imigranţi care au trecut graniţele Ungariei şi s-au instalat în gările din Budapesta, transformate în centre de adăpost improvizate, au putut să se urce în trenuri cu destinaţii din Austria şi Germania. Trenul cu destinaţia Viena Hauptbahnhof care a plecat, luni, din gara de est din Budapesta la ora 11.00  (12.00 – ora României) trebuia să ajungă la ora 13.45 (14.45 – ora României), dar la ora 14.30 (ora 15.30 – ora României) se afla încă la frontiera celor două ţări.

Reprezentanţii OBB au solicitat asistenţa poliţiei ungare, denunţând că trenul era supraîncărcat. Autorităţile austriece se aşteaptă ca Ungaria să reţină imigranţii care nu au paşapoarte şi să-i plaseze în centre pentru refugiaţi.

Un purtător de cuvânt al companiei feroviere ungare MAV a declarat anterior pentru MTI că biletele pentru destinaţii internaţionale pot fi achiziţionate fără ca persoanele să prezinte paşapoartele. Controlorul le va solicita doar biletul, numai reprezentanţii poliţiei le pot solicita să prezinte paşapoartele.

Potrivit unui jurnalist AFP prezent la faţa locului, numeroşi imigranţi, dintre care majoritatea cetăţeni sirieni, au primit permisiunea de a urca în trenuri către Viena, Munchen şi Berlin, destinaţii preferate în general, în absenţa forţelor de ordine.

 

10 COMMENTS

 1. buna seara pana la urma stiti cum se zice ca ,,paza buna trece primejdia rea ,si raman la ideea ca pe langa acesti nefericiti pot sa intre si altfel de ,,nefericiti” din acei care se pot sacrifica indiferent de sex si varsta pentru ideile bolnave ale altora care finanteaza astfel de operatiuni ,nu de alta dar nu cred ca poate cineva sa identifice cine este sau nu de buna credinta .

 2. Geoana pe Facebook :*Evident, nu putem să nu ne întrebăm de aici de la Bucureşti cum a fost posibil ca România să fie ţinută la uşa Schengen, când noi suntem de fapt unul dintre actorii care ar putea să ajute la un Spaţiu Schengen mult mai bine protejat şi iată, Spaţiul Schengen are dificultăţi din zone total diferite faţă de cele pe care politic unii lideri europeni le considerau că românii şi bulgarii ar fi o problemă pentru acest spaţiu”.* Să vă întrebaţi bă nemernicilor care aţi distrus o ţară şi o naţiune cu politica voastră proastă şi distrugătoare de 25 de ani de zile? Nu cumva trebuie să ne întrebaţi şi pe noi? Ce bă, aveaţi sursă de furat iar şi aţi pierdut-o? Nu vă e deajuns cît aţi furat din ţara asta încît aţi sărăcit un popor nevinovat şi acum, vreţi să ne aduceţi alţi oameni nevinovaţi să-i chinuiţi şi pe ei??? Iaca destinul nu vă ajută şi nici nu vă va ajuta că sînteţi nişte nulităţi cu vorbe goale şi creori seci, sînteţi o cutie de carton goală de conţinut dar frumos ambalată pentru imagine şi dacă vă scutură un om inteligent, vă împrăştiaţi precum fulgii de găină dintro pernă infectă scoasă din containerul cu gunoi. Dispari naibii cu cuvintele şi vorbele tale cu care te bagi în seamă:”mihaela dragostea mea, mă culc preşedinte şi mă scol…prostănac!” Dispari pentru totdeauna din politică şi de pe micile ecrane” papagalule turuitor fără sens şi orientare”! Drum bun după vanghelie, omul care recomandă şi dă atestate colegilor complici în afaceri:vezi ceasurile primite de la vanghelie.

  • Toti ne intrebam, de ce ei, da?(refugiatii care invadeaza europa) si noi nu meritam Spatiul Shengen ,doar suntem vecini si cu o cultura europeana; cauta cineva sa destabilizeze europa?

 3. Nimeni nu recunoaste, incet incet ne intoarcem de unde am plecat.
  Cauzele pot fi multiple, in schimb nimeni nu spune cine le-a/le provoaca.
  Sub o forma sau alta popoarele trebuie tinute sub tensiune si manipulate la greu.

 4. Intenţionat pun comentariu aici.
  Doar citind articolele scrise de la faţa locului de jurnaliştii străini şi ‘’drumul oaselor’’ refugiaţilor, plus antecedentele războaielor(marilor puteri), mă gîndesc că a fost foarte bine că nu am intrat în război alături de ei să contribuim la distrugerile uriaşe lăsate în urmă şi care vor continua.
  1.Vede orice ochi liber că refugiaţii nu vor să vină în românica şi chiar dacă vor fi repartizaţi nu vor rămîne aici(nu că e săracă şi nivelul de trai e scăzut)
  2.Vedeţi că nu vor să rămînă în Ungaria sau Slovacia(nu e vorba de nivelul de trai sau sărăcie, din contra: s-au unit incredibil de bine şi sunt o forţă uriaşă chiar dacă sunt flămînzi şi goi dormind în aer liber pe unde apucă)
  3.Vedeţi presiunea şi forţa lor care cu orice preţ vor să ajungă în vestul ‘’bogat’’(maile puteri atacatoare)
  4. Se simte revolta care abia şi-o stăpînesc pentru a-şi atinge scopul(bum)
  Vedeţi cît suportă ei pînă la destinaţia programată? Dar cînd vor ajunge, se vor stabili cu acte în regulă şi în baza a ceea ce au îndurat atîta timp şi atîţia ani mai ales că mulţi din familiile lor au fost ucişi dar şi casele distruse, se întoarce roata’’cui pe cui se scoate şi plăteşti cu aceeaşi monedă’’. Ei îndură enorm de mult dar nu uită şi plătesc la timp. Vom vedea în curînd. E imposibil să-i controleze pe toţi în toate ţările unde sînt repartizaţi în vest, indiferent de forţa sau legea impusă, grupurile războinice şi revoltate de trecutul care este viu în memorie, vor plăti cu vîrf şi îndesat uniţilor distrugători. De ce Elveţienii plătesc oricît numai să nu fie trimişi la ei în ţară ? Mai ales că au avut antrenaţi întro zonă marginală a Zurich şi cînd au depistat mojicia i-au fugărit !(părerea mea şi vom vedea sau auzi)

  • De data asta calculele marelui licurici au fost exacte, au fost magistrali. A mai atras unul atentia asupra acestei “migratii” inca din 2014, un consilier de la Kremlin.
   E de invatat din asta. Cum sa destabilizezi UE in particular Germania si satelitii lor, trimite-le 1 mil de refugiati.

 5. Eu locuiesc la Stockholm,pot sa va spun ca imigrantii care au venit recent. au telefoane Samsung s6/Edge,tablete de ultima generatie,burdusiti de aur la gat,imbracaminte de firma,ma socat cand am aflat ca sunt imigranti de lux,am incercat sa stau de vorba cred ca cu doi imigrant din republuca Eritrea,si mi-au spus ca acest drum pana in europa i-au costat de la 7000 euro,unii au dat si 12.000 de euro,am mai observat ca ei nici nu muncesc,merg la sali de fitnes,la piscine,si efectiv vorbesc cu noi europenii de jos !!!!

 6. Eu locuiesc la Stockholm,pot sa va spun ca imigrantii care au venit recent ,au telefoane Samsung s6/Edge de ultima generatie,tablete,burdusiti de aur la gat,imbracaminte de firma,ma socat cand am aflat ca sunt imigranti de lux,am incercat sa stau de vorba, cred ca cu doi imigranti din republuca Eritreea,si mi-au spus ca acest drum pana in europa i-au costat de la 7000 euro,unii au dat si 12.000 de euro,am mai observat ca ei nici nu muncesc,merg la sali de fitnes,la piscine,si efectiv vorbesc cu noi europenii de jos !!!!

Leave a Reply